[Žinios trumpai] FTB sužlugdė sąmokslą nužudyti buvusį JAV prezidentą George'ą W. Bushą – atskleistas žudikų motyvas  ()

Shihabas Ahmedas Shihabas FTB informatoriui pasakė, kad norėjo į šalį nelegaliai įvežti dar mažiausiai keturis irakiečius, kad nužudytų buvusį JAV prezidentą George'ą W. Bushą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irakietis, kuris ieškojo politinio prieglobsčio Jungtinėse Valstijose, planavo nužudyti buvusį JAV prezidentą George'ą W. Bushą, antradienį pranešė Teisingumo departamentas.

52 metų Shihabas Ahmedas Shihabas FTB informatoriui pasakė, kad jis norėjo į šalį per sieną su Meksika nelegaliai įvežti dar mažiausiai keturis irakiečius, kad jie imtųsi sąmokslo, teigiama FTB pareiškime, pateiktoje federaliniam teismui Kolumbo mieste, Ohajo valstijoje.

Du iš žudikų būtų buvę Irako žvalgybos agentai, o kiti – „Islamo valstybės“ arba kitos Katare įsikūrusios griežtos linijos grupės „al Raed“, nariai.

Shihabas informatoriui pasakė, kad jie norėjo nužudyti Bushą, kuris 2003 metais įsakė įsiveržti į Iraką, „nes jautė, kad jis yra atsakingas už daugelio irakiečių nužudymą ir visos Irako šalies suskaldymą“, teigiama pareiškime.

Jis informatoriui pasakė, kad yra buvusio „Islamo valstybės“ vadovo Abu Bakro al Baghdadi pusbrolis ir kelerius metus po invazijos žudė amerikiečius.

Shihabas buvo suimtas anksti antradienį ir federaliniame teisme buvo apkaltintas imigracijos nusikaltimu bei padėjimu ir bendrininkavimu pasikėsinant nužudyti buvusį JAV pareigūną.

 

Kolumbo gyventojas Shihabas ir informatorius nuėjo taip toli, kad stebėjo su Bushu susijusias vietas Dalase, Teksase, ir aptarė, kaip įsigyti ginklų, apsaugos pareigūnų uniformų ir transporto priemonių, kurios bus naudojamos sąmoksle.

Jis taip pat pasiūlė padėti antrajam FTB informatoriui už dešimtis tūkstančių dolerių nelegaliai į JAV įvežti jų šeimos narius.

Shihabas atvyko į Jungtines Valstijas su lankytojo viza 2020 m. rugsėjį ir paprašė prieglobsčio 2021 m. kovą, kai baigėsi jo vizos galiojimas.

Pareiškime nurodyta, kad netrukus po to su Shihabu susisiekė FTB pirmasis informatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()