Rusijos veteranams trūko kantrybė: Putino specialiąją karinę operaciją vadina „žlugimu“ ir reikalauja mobilizacijos „pilnakraujam karui“  ()

Rusijos veteranų grupuotė viešai ragina Kremlių paskelbti karą Ukrainai ir toliau mobilizuoti ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiaurus pralaimėjimas bandant kirsti upę Rytų Ukrainoje ir kiti rimti Rusijos nuostoliai sukelia vis didėjančią kritiką tarp prorusiškų tinklaraštininkų ir apžvalgininkų, įskaitant Rusijos veteranų grupę, kuri dabar ragina Putiną paskelbti karą Ukrainai ir sutelkti papildomas pajėgas.

Visos Rusijos karininkų asamblėja gegužės 19 d. laiške nurodė, kad Rusijos „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje nepasiekė savo tikslų ir paragino Putiną pripažinti, kad invazija į Ukrainą jau yra ne šalies „denacifikavimas“, o kova už Rusijos egzistavimą ir vietą pasaulio santvarkoje, teigiama Vašingtone įsikūrusios tyrimų organizacijos „Instituto for the Study of War“ (ISW) naujausioje analizėje.

Prorusiškų veteranų grupė pareiškė, kad „speciali karinė operacija“, kaip Putinas vadina savo plataus masto invaziją į Ukrainą, buvo „nesėkmė“ ir baigėsi, o Rusija turi būti pasirengusi „pilnakraujam karui“.

Rusijos veteranų grupė pareiškė, kad Kremlius turėtų toliau mobilizuoti visus Rusijos regionus, besiribojančius su NATO šalimis, įskaitant Ukrainą, pratęsti standartines karinės tarnybos terminus nuo vienerių iki dvejų, įsteigti karo administracijas separatistinėse Donecko ir Luhansko liaudies respublikose ir įvesti mirties bausmę Rusijos dezertyrams.

„New York Times“ teigimu, nesėkmingas Rusijos kariuomenės bandymas perplaukti Šiaurės Doneco upę anksčiau šį mėnesį gali būti vienas iš daugiausiai aukų pareikalavusių karo įvykių – kaip manoma, žuvo daugiau nei 400 Rusijos karių žuvo ar buvo sužeista.

 

Ukrainos gynybos ministerija pasidalijo vaizdais, kuriuose matyti mūšio pasekmės, kai mūšio lauke išsibarstę daugybė sunaikintų ar neveikiančių Rusijos tankų ir kitų sugadintų šarvuotų priemonių.

Kritinė Visos Rusijos karininkų asamblėjos reakcija po mūšio rodo, kad naujienos apie šią nelaimę ir kitas Rusijos nesėkmes prasiveržia pro griežtai kontroliuojamą Kremliaus informacijos burbulą. O prorusiški tinklaraštininkai tampa pastebimai kritiškesni Kremliaus atžvilgiu, nurodė ISW.

Jurijus Podolyaka, karo tinklaraštininkas, turintis 2,1 mln. sekėjų „Telegram“, vaizdo įraše teigė, kad vengė kritikuoti Rusijos kariuomenę, tačiau po Šiaurės Doneco upės mūšio nesėkmės jo kantrybė „trūko“.

 

„Pabrėžiu, dėl Rusijos vadovybės kvailumo – buvo sunaikinta bent viena bataliono taktinė grupė, galbūt dvi“, – sakė D. Podolyaka.

„Taip, aš suprantu, kad kare neįmanoma išvengti problemų, bet kai tos pačios problemos tęsiasi tris mėnesius ir atrodo, kad niekas nesikeičia, tada aš asmeniškai ir milijonai Rusijos Federacijos piliečių pradeda nerimauti ir turi klausimų šiems karinės operacijos vadovams“.

„Vis daugiau rusų, remiančių Kremlių ir Rusijos invaziją į Ukrainą, pradeda atvirai kritikuoti Kremlių“, – pirmadienį pranešė ISW. „Plačiai skaitomų tinklaraštininkų komentarai gali paskatinti Rusijoje kylančias abejones dėl Rusijos perspektyvų šiame kare ir Rusijos karinių vadų kompetencijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()