[Žinios trumpai] Podoliakas paaiškino, kas nutiko su taikos derybomis - yra tik vienas kelias  ()

Ukrainos vyriausiasis derybininkas ir prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas netrykšta entuziazmu dėl derybų su Rusija. Šiandien jis pareiškė, kad jokiu susitarimu su Rusija neįmanoma pasikliauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Joks susitarimas su Rusija nevertas nė sudilusio skatiko. Ar įmanoma derėtis su šalimi, kuri nuolat ciniškai ir propagandiškai meluoja?“, retoriškai klausia Podoliakas.

Abi šalys pripažino, kad derybos sustojo. Abi dėl to kaltina viena kitą. Kremlius teigia, kad Ukraina tiesiog nerodo noro derėtis, o Ukraina teigia, kad Rusija nesiekia progreso. Panašu, kad Rusija reikalauja teritorinių nuolaidų, kurių Ukraina tiesiog negali suteikti.

Pirmadienį prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad vienintelis žmogus, su kuriuo jis sutinka derėtis, yra pats Vladimiras Putinas. Šis, aišku, nesutiks susitikti jokioms deryboms. Ir net jei toks susitikimas įvyktų, sunku tikėtis, kad jis baigtųsi kažkokiu progresu. Kyjivas negali pripažinti Donbaso pseudorespublikų nepriklausomybės ar Krymo priklausomybės Rusijai, o Maskva be to negali atsitraukti nepralaimėjusi.

 

„Rusija įrodė, kad yra barbariška šalis, grasinanti pasaulio saugumui. Barbarai gali būti sustabdyti tik jėga“, situaciją apibendrina Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()