[Žinios trumpai] Baltarusija uždarys sieną, suformuos „liaudies miliciją“ – ar tai pasiruošimas puolimui?  ()

Dėl 1000 kilometrų ilgio sienos su Baltarusija Ukraina turi laikyti savo pajėgas priedangoje, kad būtų išvengta galimos invazijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Baltarusijos vis sklinda žinios, kurios gali būti aktyvaus kovinio pasirengimo prieš Ukrainą ženklas. Visų pirma, nuo gegužės 4 dienos Baltarusijos kariuomenė vykdo karines pratybas. Tuo pat metu jie pradėjo išvežti ginkluotę iš saugyklų bazių. Prieš tai buvo parengti visi karybos elementai, kuriuos jau demonstruoja Rusijos kariuomenė Ukrainoje, taip pat dislokuota vietinė teritorinė gynyba.

Gegužės 26 d. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė įsakymą, kuriuo pasienyje su Rusija buvo įsteigta operatyvinė vadovybė. O kitą dieną įsakė sukurti „liaudies miliciją“, kad būtų padidintas karių skaičius.

 

Tą pačią dieną, gegužės 27 d., pranešta, kad Baltarusijos pasienio komitetas uždaro galimybę visą vasarą nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d., likti piliečiams trijų Gomelio srities rajonų pasienio zonoje. Šios teritorijos driekiasi palei draudžiamąją Černobylio zoną ir sieną su Ukraina palei Dniepro upę iki Liubečo gyvenvietės ir 45-50 km nuo Černihivo.

Tuo pat metu Baltarusijos „Telegram“ kanale „MotolkoHelp“, kuris informuoja apie Rusijos kariuomenės judėjimą, teigiama, kad Minske pastebėti „atletiškos išvaizdos vyrai kamufliažiniais drabužiais“ iš Rusijos Federacijos, kurie aktyviai įsikuria nakvynės namuose ir apartamentuose. Toks personalo dislokavimas būdingas vadinamosioms „privačioms karinėms įmonėms“, t. y. įvairiems „Wagner“ kariams, kuriuos Rusija naudoja „nešvariausiam darbui“.

 

Tai sutampa su daugybe atskirų pranešimų, kurie bendrai paėmus atrodo gana grėsmingai. Galimas visų šių veiksmų tikslas – Kremliaus bandymas neleisti Ukrainai atitraukti savo pajėgų nuo 1000 kilometrų sienos su Baltarusija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()