[Žinios trumpai] Kremlius: Europa gali „pavirsti pelenais“ ir „JAV į pagalbą neateis“ – kas iš tiesų slypi už tų branduolinių grasinimų? (Video)  (5)

Rusijos politikas Kremliaus remiamoje televizijos laidoje išsakė naują branduolinį grasinimą ir piktai pasmerkė NATO ginklų tiekimą Kyjivui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdomai opozicijai priklausančios nacionalistinės partijos „Rodina” (Tėvynė) lyderis Aleksejus Žuravliovas ne kartą kėlė savo šalies branduolinių pajėgumų klausimą, kai dalyvavo laidoje „60 minučių“, transliuojamoje „Rossija-1“.

Ketvirtadienį Dūmos deputatas nusitaikė į Vokietijos kanclerį Olafą Šolcą, kuris Pasaulio ekonomikos forume Davose pareiškė, kad Vladimiras Putinas „neturi laimėti šio karo” Ukrainoje ir, kad yra „įsitikinęs, jog jis jo nelaimės“.

Per kelias minutes trukusį monologą Žuravliovas pasakė: „Tai beprotybė. Ar šis kvailys tikrai galvoja, kad mes galime pralaimėti. Mes, branduolinė valstybė?

Kad rytoj pasakytume: „Atsiprašome, padarėme klaidą, kad pasitrauksime iš Krymo ir visur kitur“. Taip negali atsitikti.

„Galų gale jūs pavirsite pelenais. Amerikiečiai sakys: „būna visko“, – tarė užsimindamas, kad Maskvai panaudojus branduolinį ginklą Vašingtonas neateitų į pagalbą Europai.

Nesutikdamas su Šolco vertinimu, kad Vakarai negalėtų priimti Maskvos taikos derybų sąlygų, Žuravliovas atsakė: „Jei negalite priimti mūsų sąlygų, mes jus priversime. Šolcas turėtų tai žinoti. Jeigu jūs priversite mus panaudoti branduolinį ginklą, mes neturėsime kito pasirinkimo“.

Žuravliovas taip pat išreiškė susirūpinimą, kad Rusijai gali būti sunku sumokėti už karą Ukrainoje.

„Mūsų ekonomika vis dar nėra mobilizuota karui“, – sakė jis. „Kadangi tai nėra karas, vokeliai neatidaryti“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Maskvos oficialų konflikto apibūdinimą kaip „specialiąją karinę operaciją“.

„Ar manote, kad mes galime toliau gaminti „Iskander”?“ – sakė jis, apibūdindamas trumpojo nuotolio balistinių raketų sistemą, kurią Rusijos pajėgos dislokavo Ukrainoje. „Ar jų turėsime pakankamai? Žinoma, kad neturėsime, kai pradės atvykti naujausi NATO ginklai“.

 

Žuravliovo kalbos vaizdo įrašu pasidalijo žurnalistė ir Rusijos žiniasklaidos stebėtoja Julia Davis, kuri socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Už visų šių branduolinių grasinimų ir teiginių, kad Amerika nepadės Europai, jei Rusija nuspręs ją bombarduoti, slypi panika dėl to, kad Rusija yra ekonomiškai nepasirengusi tęsti šį karą.“

 

Balandžio mėnesį toje pačioje „60 minučių” laidoje Žuravliovas sakė, kad norėtų, jog raketos būtų pataikiusios į Kyjivą, kai jame lankėsi JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Jis taip pat pasiūlė, kad naujausia Maskvos raketa, branduolinį užtaisą galinti nešti „Sarmat”, turėtų būti nukreipta į Jungtinę Karalystę dėl jos paramos Ukrainos karo veiksmams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(13)
(-2)

Komentarai (5)