[Žinios trumpai] Rusams labai liūdnos žinios: Ukraina skelbia, kas vyksta su 155 mm pabūklų amunicija ir pačiais pabūklais  ()

Donbase jau sėkmingai veikia trijų tipų 155 mm pabūklai, kuriuos Ukrainai padovanojo Vakarų valstybės - M777, FH70 ir CAESAR.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trijų tipų 155 mm artilerija jau sėkmingai veikia fronte - M777 haubica, FH70 haubica ir savaeigiai pabūklai CAESAR. Dar kovą tai atrodė nerealistiška. Bet šiandien tai jau yra realybė - puikaus komandinio darbo, kuriam vadovavo prezidentas Volodymyras Zelenskis, rezultatas“, teigia Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Ministras pasidžiaugė, kad 155 mm artilerijos pajėgumai yra papildomi. Ukraina jau gavo savaeigių haubicų M109.

„Tai yra labai aukštos kokybės įranga. Ir jos atvykimas yra bendradarbiavimo tarp kelių šalių rezultatas“, teigia Reznikovas.

Galiausiai, gynybos ministras pasidžiaugė, kad Ukraina gavo ir labai daug amunicijos. „Svarbiausia tai, kad gavome daugiau sviedinių nei visos mums draugiškų šalių gamyklos gali pagaminti sovietinio tipo sviedinių per 6 mėnesius. Ir gausime daugiau“, teigia Reznikovas.

 

Karas Donbase yra didelė artilerijos dvikova. Ukraina ginklų skaičiumi ten vis dar stipriai nusileidžia Rusijai, tačiau šis balansas per kelis ateinančius mėnesius gali pasikeisti.

(62)
(1)
(61)

Komentarai ()