[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija patiria žiaurių nuostolių tarp žemesnio rango karininkų - tai turės ilgalaikių pasekmių  ()

Jungtinė Karalystė teigia, kad Rusijos Ukrainoje patiriami nuostoliai gali reikšti, kad ateityje jos pajėgų efektyvumas bus prastesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK žvalgyba pastebi, kad rusų brigadų ir batalionų vadai buvo dislokuoti ypatingai pavojinguose taškuose, o žemesnio rango karininkams teko vadovauti žemo lygio taktinėms operacijoms. 

„Girdint daugybę patikimų pranešimų apie mažesnius sukilimus Rusijos pajėgose Ukrainoje, patyrusių ir patikimų būrių ir kuopų vadų trūkumas greičiausiai sukels dar didesnį motyvacijos ir disciplinos kritimą“, teigiama JK žvalgybos pranešime.

Be to, tokie nuostoliai turės ilgalaikių pasekmių. Aišku, Ukrainoje tai reiškia, kad persigrupavę daliniai bus ne tokie efektyvūs. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje jaunų karininkų žūtys reiškia, kad Rusijai bus sunku modernizuoti savo karinę vadovybę.

Šiandien Rusija ypatingai suintensyvino pastangas užimti Severodonecką. Tai daroma nepaisant didelių nuostolių, skubant. Kautynės jau pasiekė miesto gatves ir, tikėtina, ukrainiečiams gali tekti atsitraukti, kad išvengtų didelių žmogiškų nuostolių. Tai yra vienas iš skirtumų tarp Rusijos ir Ukrainos veiksmų - Ukrainos ginkluotosios pajėgos stengiasi išvengti didelių nuostolių, o Rusijai, atrodo, jų karių gyvybės nėra tokios svarbios kaip lokali pergalė Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: