[Žinios trumpai] JAV analitikai parodė Ukrainos kontratakų žemėlapį – tai stipriai gadina Rusijos planus (Foto)  ()

Ukrainos kariuomenė sujaukė okupantų planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu sėkminga Ukrainos kariuomenės kontrataka Chersono srityje privertė priešo kariuomenę pereiti į gynybą.

Tokią išvadą padarė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Institutas teigia, kad tokiais Ukrainos gynėjų veiksmais greičiausiai siekiama sužlugdyti Rusijos planus sukurti tvirtas gynybines pozicijas pietuose.

„Nors neatrodo, kad dėl Ukrainos kontratakos artimiausiu metu būtų atkovota didelė teritorija, tikėtina, kad tai sutrikdys Rusijos operacijas ir galbūt privers Rusiją perkelti pastiprinimą į Chersono regioną, kurį daugiausia gina nestandartiniai daliniai. Ukrainiečių kontratakos gali dar labiau pristabdyti Rusijos pastangas įtvirtinti administracinę kontrolę okupuotuose pietuose“, – rašoma pranešime.

Chersono srities karinės administracijos pirmininko patarėjas Serhijus Chlanas išvakarėse sakė, kad Ukrainos kariškiai pradėjo kontrpuolimą Beryslavo miesto kryptimi ir jau pajudėjo 9 kilometrus. Anot jo, įsibrovėliai yra išmušami iš trečiosios gynybos linijos, kurią jie pastatė anksčiau. Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ sako, kad dėl priešpriešinių puolimo veiksmų pietuose priešas patyrė didelių nuostolių ir užėmė gynybines pozicijas nepalankiose, taip pat nepakankamai įrengtose pozicijose.

 

 

 

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išreiškė nuomonę, kad Rusijos kariai bando įrengti pozicijas, statyti karines bazes ir įsitvirtinti Chersono regione, tačiau tam jie neturės laiko.

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas tikina, kad kai tik Rusija bus išsekusi ir praras puolimo potencialą, o Ukraina sukaups pakankamai pajėgų –  šalies pietūs tikrai bus išlaisvinti. Anot jo, „tai ne vienos dienos ar mėnesio, bet ir ne metų reikalas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: