[Žinios trumpai] Politologas: atėjo laikas pasakyti tiesą apie Azovą  ()

Kremlius ilgus metus investavo į Ukrainos diskreditavimą, bandydamas įrodyti dešiniojo sparno grėsmės egzistavimą. Mitai plito, o dabar Vakarams sunku pripažinti savo klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakaruose yra tam tikras išankstinis nusistatymas Azovo pulko atžvilgiu ir Rusija tuo naudojasi.

„Per visus šiuos metus mes nepakankamai visiems paaiškinome, kas yra „azoviečiai“. Taigi šiandien tai sunkus klausimas. Tuo naudojasi Rusija, daug metų investavusi į Ukrainos diskreditavimą, įrodynėdama dešiniųjų radikalų grėsmę. Mitai pasklido į Vakarus“, – komentare „Focus“ sakė politologas, Azovo plėtros agentūros direktorius Konstantinas Batozskis.

„Dažnai bendrauju su užsienio žurnalistais, sakau, kad jie palaiko Rusijos sugalvotą istoriją, į kurią investuoja beprotiškus resursus. Ir dabar Vakarams sunku pripažinti, kad buvo neteisūs. Nors yra išimčių. Laisvės radijo žurnalistas Christopheris Milleris ilgus metus rašė apie tai, kaip Azovas užmezga ryšius su ultradešiniaisiais JAV ir Europoje, diskredituoja padalinį, o dabar persigalvojo.“

Dabar situacija kiek pasikeitė: šiandien apie Azovą žino visas pasaulis ir galbūt atėjo laikas viešiems paaiškinimams.

 

„Reikia pasakyti, kad Rusijos noras pasmerkti Azovą nėra teisingumo troškimas, tai yra sąmoningos tyčiojimosi iš ukrainiečių politikos dalis. Turėtume viešai paklausti: kodėl rusai žmones, kurie gynė miestus ir yra drąsos pavyzdys, laiko naciais, o jų kariuomenės atstovus, kurie tyčiojosi iš ukrainiečių, vadina išvaduotojais?“ – sako Batozskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(18)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: