[Žinios trumpai] „Gal laikas duoti atsakymą tiems monstrams“? Parodė, kaip Rusija naudoja galingiausius termobarinius ginklus Ukrainoje (Video)  ()

Prezidento patarėjas priekaištavo Vakarų partneriams, kurie neaprūpina Ukrainos kariuomenės MLRS (daugkartinė raketų paleidimo priemonė), baimindamiesi eskalacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-31 [Žinios trumpai] „Gal laikas duoti atsakymą tiems monstrams“? Parodė, kaip Rusija naudoja galingiausius termobarinius ginklus Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento patarėjas Michailas Podoliakas parodė, kaip Rusijos kariai Ukrainoje naudoja liepsnosvaidžių sistemą „TOS-1A Solntsepek“, kuri, anot jo, yra sunkiausias nebranduolinis ginklas Rusijos Federacijoje. Penktadienį, gegužės 27 d., prezidentūros atstovas paskelbė atitinkamą vaizdo įrašą savo „Twitter“ kanale.

M. Podoliako teigimu, kai kurios Ukrainos šalys partnerės dvejoja dėl reikalingos ginkluotės tiekimo Ukrainos kariams ir susirūpinusios dėl karo veiksmų eskalavimo. Prezidento patarėjas pažymėjo, kad Rusija savo ruožtu jau naudoja savo sunkiausius nebranduolinius ginklus prieš ukrainiečius, kurie gali priversti „žmones sudegti gyvus“.

 

„Gal laikas duoti atsakymą tiems monstrams ir perkelti daugkartines raketų sistemas į Ukrainą?“, – rašė M. Podoliakas.

Prezidentūros atstovas nenurodė, kuria konkrečia kryptimi Rusijos ginkluotosios pajėgos panaudojo sunkiąją liepsnosvaidžių sistemą.

„TOS-1A Solntsepek“ yra viena iš 220 mm kalibro ginklų sistemų, pagamintų T72 tanko pagrindu. Skirta pažeisti lengvai šarvuotas transporto priemones, sunaikinti pastatus ir statinius tūriniu sprogimu, taip pat sunaikinti gyvąją jėgą atvirose vietose ir įtvirtintuose statiniuose. Ugnį sukelia padegamoji arba termobarinė amunicija, o taikinį sunaikina aukštos temperatūros laukas ir aukštas slėgis. „TOS-1A Solntsepek“ buvo pradėta naudoti Rusijos Federacijoje 2001 m.

 

Kovo pabaigoje Ukrainos kariškiai iš 93-iosios atskirosios mechanizuotosios brigados „Kholodnyi Yar“ užėmė Rusijos liepsnosvaidžių sistemą „TOS-1A Solntsepek“. Jau balandį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai panaudojo šią įrangą prieš užpuolikus Iziumo kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()