[Žinios trumpai] Severodonecko puolimas trunka ilgiau nei rusai tikėjosi - komplikuoja ir kai kurie objektai  ()

Rusų naujienų agentūra TASS cituoja apsišaukėliškos Luhansko Liaudies Respublikos lyderį Leonidą Pasečniką, kuris teigia, kad Severodonecko užėmimas vėluoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Severodoneckas yra paskutinis didelis miestas Luhansko srityje, kurį užėmę rusai galės sakyti, kad „išvadavo“ Luhansko Liaudies Respubliką, kurios nepriklausomybę pripažino prieš pat karą. Ukrainiečiai aršiai ginasi ir, svarbiausia, rusų pajėgoms sukelia didžiulius nuostolius. Tačiau, Luhansko administracijos vadovas Serhijus Haidajus anksčiau pripažino, kad kovos jau pasiekė Severodonecko gatves. Pasečnikas teigia, kad rusų pajėgos jau kontroliuoja trečdalį miesto.

Pasečnikas Rusijos valstybinei žiniasklaidai teigė, kad rusai nesiveržia taip greitai, kaip planuota, nes rusai „labiau nei visko nori išsaugoti miesto infrastruktūrą“. Tai, žinoma, nėra tiesa - rusų artilerija sunaikino didelę Severodonecko dalį. Puolimas stringa dėl ukrainiečių gynybos.

 

Tiesa, rusai tikriausiai saugo kai kuriuos objektus. TASS praneša, kad puolimą komplikuoja Severodonecko apylinkėse esančios chemijos gamyklos. Sunaikinę chemikalų saugyklas rusai galėtų netyčia nunuodyti ir savo pajėgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: