[Žinios trumpai] Antrasis frontas – Ukrainos kontrpuolimas šalies pietuose kelia paniką tarp Rusijos kariuomenės  ()

Ukrainos pietuose padėtis išlieka dinamiška ir įtempta. Okupantai suintensyvino apšaudymą, įskaitant civilių rajonus, tačiau dėl Ukrainos kontrpuolimo šioje srityje tarp įsibrovėlių plinta panika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Pietų operatyvinė vadovybė, praneša „Ukrinform“.

Priešas laikosi užimtų pozicijų, toliau nematydamas sėkmės, todėl daugiausia dėmesio skiria oro, artilerijos ir minosvaidžių smūgiams.

Pirmadienį, gegužės 30 d., rusai du kartus atakavo Ukrainos pozicijas su pora sraigtasparnių Mi-24 ir Mykolajivo sritį. Kai kurios gyvenvietės tris kartus buvo apšaudytos artilerijos, dėl kurių buvo sužeisti mažiausiai keturi civiliai. Priešas smogė gyvenamiesiems kvartalams ir pramoniniams objektams Mykolajyve ir jo priemiesčiuose, apgadino malūną, mėsos kombinatą, nemažai namų ūkių, vandens tiekimo sistemą.

Dėl sėkmingo Ukrainos kariuomenės puolimo Pietų Buho srityje priešas buvo išstumtas iš Mykolaivkos kaimo Chersono srities šiaurėje. Anot Pietų operatyvinės vadovybės, tai sukėlė paniką tarp Rusijos dalinių rajone.

 

Tuo pačiu metu Ukrainos raketų ir artilerijos smūgiai sunaikino 78 įsibrovėjus, taip pat sunaikino aštuonis tankus, dvi haubicas, savaeigį pabūklą „Pion“, dvi „Grad MLR“ sistemas, penkias šarvuotas kovines mašinas ir du karinius sunkvežimius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: