KARŠTA NAUJIENA! Turkija sužavėta Lietuvos iniciatyva ir „Bayraktarą“ padovanojo: paskelbta ir drono nuotrauka (Foto)  (15)

Turkiją sužavėjo solidarus nedidelės Lietuvos poelgis, kai vos per 3 dienas surinko 5 mln. eurų kariniam dronui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Turkija nemokamai padovanos Ukrainos kariuomenei smogiamąjį droną „Bayraktar TB2“, kuriam Lietuvoje buvo suaukoti pinigai. Apie tai ministras paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Lietuvoje Andrius Tapinas paskelbė apie lėšų rinkimą turkiškam smogiamajam dronui „Bayraktar TB2“ įsigyti, siekiant jį perduoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms. Tam reikėjo surinkti 5 milijonus eurų. Reikiama suma buvo surinkta per tris dienas.

„Karštai iš Stambulo – Turkija yra sužavėta mažos Lietuvos žmonių ryžtu padėti Ukrainai, kad taip pavyko surinkti pinigus ir kad „Bayraktar“ vardas jau kelios dienos skamba visame pasaulyje“, – rašo A. Tapinas.

Akcijos iniciatoriai susitarė su abiejų šalių gynybos ministerijomis, kad būtų galima įsigyti droną. Birželio 2-ąją Anušauskas pranešė, kad dronas bus perduotas nemokamai.

„Laisvės TV“ Krašto apsaugos ministerijai pervesti 1,5 mln. eurų bus skirti drono apginklavimui. Likę pinigai (4,4 milijono) Turkijos atstovų pageidavimu turėtų būti skirti humanitarinei, gynybinei, logistinei ar atstatomajai pagalbai Ukrainai.

 

Taip pat Lietuvos krašto apsaugos ministerijos puslapyje „Twitter“ buvo paskelbta „Bayraktar TB2“, kuris bus išsiųstas į Ukrainą, nuotrauka.

Beje, Turkija pažadėjo šį droną papuošti Lietuvos ir Ukrainos simbolika, tad šis „Bayraktaras“ Ukrainos danguje bus išskirtinis. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai (15)