[Žinios trumpai] Okupantus paskandins ugnyje! Arestovičius atskleidė, kiek iš tikro galingųjų HIMARS ginklų gaus Ukraina  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad HIMARS sistemos bus siunčiamos divizijomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-03 [Žinios trumpai] Okupantus paskandins ugnyje! Arestovičius atskleidė, kiek iš tikro galingųjų HIMARS ginklų gaus Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios keturios HIMARS sistemos siunčiamos mokymų tikslais. Ukrainiečiai mokysis jomis naudotis ir jas prižiūrėti. Vėliau šių sistemų skaičius Ukrainos arsenale augs.

„Belgija sako, kad atsiųs savaeigių haubicų M109. Švedija skelbia apie 95 milijonų eurų karinę paramą Ukrainai. Bet tai dar ne viskas! Britai teigia, kad jie jau beveik gavo leidimą pristatyti M270B1. Bet amerikiečių siunčiami HIMARS jau yra Europoje. Skirtos keturios mokomosios sistemos, kad įvaldytume šią sistemą. Tuomet jos atvyks „komerciniais“ kiekiais“, teigia Arestovičius.

Britų siunčiamos M270 MLRS yra giminingos sistemos HIMARS, bet sumontuotos ant vikšrinės platformos. Jei ukrainiečiai išmoks taktinių gudrybių HIMARS, M270 MLRS irgi bus lengvai įvaldoma, nors platformai reikia kitokios priežiūros.

Kiek HIMARS ginklų gaus Ukraina? „Negalime kalbėti apie mažesnį nei divizijos kiekį (18 sistemų), bet greičiausiai jų bus daugiau - 2 ar 3, pamatysime“, teigia Arestovičius. Taigi, panašu, kad Ukraina gaus mažiausiai 18 HIMARS raketinės artilerijos sistemų, galinčių naikinti taikinius 70-80 km atstumu. Jei šis kiekis bus didesnis 2 ar net 3 kartais, tai bus ryški jėga Ukrainos pusėje. Tiesa, yra baimių, kad dėl to Rusija didins savo sparnuotųjų atakų dažnumą.

(33)
(0)
(33)

Komentarai ()