„Google“ žengė svarbų žingsnį kuriant didžiausią pasaulyje internetinę biblioteką  (1)

„Google“ sudarė sutartis su JAV leidėjais, kurios leidžia skaitmeniniu būdu skanuoti ir dėti į internetą jų knygas, praneša Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontraversiškas pasiūlymas gavo preliminarų sutikimą net tik iš JAV, bet ir iš kai kurių Didžiosios Britanijos leidėjų. Tačiau kai kurie autoriai piktinasi galimybe, kad jų knygos bus prieinamos internete ir kad „Google“ jau pradėjo skanuoti kai kurias knygas negavę jų sutikimo – bijoma, kad taip gali būti pažeistos jų autorinės teisės.

„Google“ jau pasisekė susitarti su Amerikos rašytojų sąjunga, kas jiems leis publikuoti jų knygas JAV, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje ar Australijoje, bet tik JAV interneto naudotojams. Už sutikimą autoriai iš „Google“ gaus vienkartinį užmokestį ir papildomai dalį, priklausančią nuo to jų kūrinių populiarumo.

Susitarimo dėl Didžiosios Britanijos skaitytojų tikimasi pasiekti per 12 mėnesių.

Naujoji paslauga leis mokiniams, studentams ir skaitytojams, internete susirasti, nusipirkti ir skaityti kūrinius.

„Google“ teigia jau nukopijavo dešimt milijonų knygų. Dėl teisinių sumetimų knygų autoriai ir pavadinimai dar nėra skelbiami.

Šiuo metu „Google Books“ jau dabar gali pasiūlyti tokių klasikinių autorių kūrinių, kaip Roberto Louiso Stevensono „Lobių sala“ ar Danielio Defoe „Robinzonas Kruzas“. Šios knygos yra nuskanuotos kartu su visomis originaliomis iliustracijomis.

„Google“ apie ketinimą versti knygas į skaitmeninę formą pranešė dar 2004 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)