IBM „sumanusis“ miestas virsta tikrove  (6)

Bendrovė IBM pranešė pradėjusi įgyvendinti ateities miesto viziją JAV Chesapeake gyvenvietėje, dydžiu prilygstančioje Klaipėdai. Sumaniosios IBM technologijos ir centralizuotas valdymas iš esmės pakeis transporto, vandentiekio, viešosios tvarkos tarnybų, gyvenamųjų ir poilsio zonų administravimą, teigiama IBM pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas, kurį IBM įgyvendina kartu su miesto savivaldybe, kainuos 1,2 milijardo dolerių ir pastebimai pakeis gyventojų kasdienybę.

IBM sukurta programinė įranga „Maximo“ leis apjungti skirtingas miesto infrastruktūras ir valdyti jas integruotai. Be to, institucijos galės nesunkiai dalintis naujausia informacija ir nuolat stebėti, kas vyksta mieste – tai leis efektyviau spręsti potencialias problemas.

Pasak projekto kūrėjų, „sumanusis“ miestas apims 7 pagrindines Chesapeake infrastruktūros sferas – pastatų administravimą, komunalines paslaugas, transporto ir kelių priežiūrą, miesto rekreacines zonas, policijos ir priešgaisrinės apsaugos darbą. Iki šiol miestas neturėjo jokių įrankių nuolatiniam išteklių stebėjimui ir procesų valdymui.

Chesapeake miestas yra vienas didžiausių JAV Virdžinijos valstijoje, tačiau išsiplėtęs per gana trumpą laiką – mažiau nei 50 metų, todėl jo atskirų sistemų valdymas tampa vis sudėtingesnis ir brangesnis, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)