„Mazda2“ laimėjo 2008 m. Pasaulio metų automobilio titulą  (0)

„Mazda2“ paskelbtas 2008 metų Pasaulio metų automobiliu (angl. World Car of the Year, WCOTY). Pradinį konkurso sąrašą sudarė trisdešimt devyni (39) nauji automobiliai iš viso pasaulio. Vienam iš jų absoliutus 2008 metų Pasaulio metų automobilio titulas buvo suteiktas Niujorke, Tarptautinėje automobilių parodoje. Dėl titulo „Mazda2“ (Japonijoje vadinama „Mazda Demio“) finale varžėsi su „Ford Mondeo“ ir „Mercedes-Benz C“ klase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remdamasi keturių itin gerbiamų pasaulinio lygio dizaino ekspertų rekomendacijomis, žiuri nubalsavo, kad „Mazda2“ taip pat būtų įtrauktą į trumpą trijų dizaino finalisčių sąrašą kartu su „Audi R8“ ir „Volvo C30“.

Pasaulio metų automobilio konkursas pirmą kartą oficialiai buvo surengtas 2004 m. sausio mėnesį. Jį iniciavo, organizavo ir vykdė apie automobilius rašantys žurnalistai iš viso pasaulio. Žiuri, kurią sudarė 47 apie automobilius rašantys žurnalistai iš viso pasaulio, renka absoliutų konkurso laimėtoją slaptu balsavimu, remdamiesi savo patirtimi su kiekvienu kandidatu, su kuriuo jie susiduria savo profesiniame darbe. Žiuri yra sudaryta taip, kad nariai iš Azijos, Europos, Šiaurės Amerikos, Pietų Amerikos, o taip pat ir kitų pasaulio regionų proporcingai atstovautų šiuo juos konkurse.

Nuo pat jos patekimo į rinką 2003 m. Europoje, „Mazda2“ susilaukė didžiulio populiarumo dėl patogaus dydžio ir neįtikėtinai komfortabilaus daiktų susidėjimo bei funkcionalumo. Vos pradėjus pardavinėti antrajai kartai priklausantį naująjį „Mazda2“ automobilį Japonijoje 2007 m. liepos mėnesį, jis patraukė dėmesį maloniu vairavimu, „Zoom-Zoom“ koncepciją atspindinčiu vairavimo dinamiškumu, o taip pat naujosios kartos lūkesčių, susijusių su aplinkosauga, saugumu ir patraukliu dizainu, pateisinimu. Naujasis „Mazda2“ automobilis atitinka šiuos šiuo metu keliamus reikalavimus, o taip pat pasižymi stilingu išorės dizainu, kurį papildo mažos eksploatacinės išlaidos ir ekonomiškos kuro sąnaudos, kurių buvo pasiekta sumažinant automobilio svorį apytiksliai 100 kilogramų.

„Džiaugiamės, kad 2008 metų Pasaulio metų automobilio konkurso žiuri pasirinko naująjį „Mazda2“ automobilį Pasaulio metų automobilio titului suteikti,“ sakė Dan Morris, vyriausias „Mazda“ kompanijos vykdantysis vadovas, atsakingas už rinkodarą, pardavimus ir klientų aptarnavimą. “Tai yra puikus pripažinimas, kurį visame pasaulyje gali švęsti „Mazda2“ automobilių savininkai, o taip pat „Mazda“ darbuotojai.“

„Naujasis “Mazda2” automobilis viršija mūsų lūkesčius ir įrodo, kad gali sėkmingai konkuruoti su geriausiais kompaktinės klasės automobiliais ir laimėti prieš juos bet kurioje pasaulio rinkoje bei pelnyti liaupses tiek vietinėje rinkoje, tiek ir pasauliniu mastu. Jis taip pat yra laimėjęs daugybę Metų automobilio konkursų visame pasaulyje, įskaitant Austriją, Belgiją, Daniją, Graikiją, Naująją Zelandiją, o taip pat RJC Metų automobilio vardą Japonijoje.”

Oficialiojo „Mazda“ atstovo Lietuvoje UAB „Vilniaus Vista“ duomenimis per pirmuosius 2 šių metų mėnesius parduota 19 vnt. naujojo „Mazda2“ modelio ir susidomėjimas nuolat auga. Paskelbus apie pelnytą apdovanojimą, tikimasi naujojo „Mazda2“ populiarumas dar padidės. „VISTA“ salonuose „Pasaulio metų automobilio 2008“ - naujosios „Mazda2“ kaina nuo 39 980 Lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: