IBM siūlo kovoti su krize atsisakant „Microsoft“  (17)

Krizės sąlygomis sąnaudas ryžtingai susimažinti priverstoms įmonėms IBM siūlo taupyti įrenginėjant „laisvas nuo „Microsoft“ kompiuterines darbo vietas, pranešė „CNet“. Bendrovės teigimu, tai leistų 2 kartus susimažinti IT kaštus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IBM įmonėms siūlomas visų darbo priemonių kompiuterinėse darbo vietose rinkinys buvo sukurtas remiantis „laisvės nuo „Microsoft“ principu. Tai „Virtual Linux Desktop“ pavadintas sprendimas, kuris, IBM manymu, yra gera alternatyva „Microsoft“ produktams bent jau krizės laikotarpiu.

„Virtual Linux Desktop“ sprendimas paremtas kliento – serverio architektūra: visa programinė įranga veikia serveryje, prie kurio per tinklą prijungti visi įmonės darbuotojų kompiuteriai. Šiuo atveju įmonės darbo vietose gali būti naudojami minimalios konfigūracijos kompiuteriai – su monitoriais, klaviatūromis ir pelėmis. Į serverį diegiamame „Virtual Linux Desktop“ pakete yra bendrovės „Virtual Bridge“ sukurta virtualaus darbastalio programinė įranga, „Ubuntu Linux“ operacinė sistema bei IBM „Lotus Symphony“ pagrindu parengtas taikomųjų biuro programų paketas. Jame yra elektroninio pašto, greitųjų interneto žinučių, elektroninių lentelių, teksto redagavimo ir kitos reikiamos programos. Jos vykdomos serveryje, ten pat laikomi ir darbuotojų sukurti dokumentai.

Įmonės vietinio tinklo vartotojai, savo darbo vietose prisijungę prie „Virtual Linux Desktop“ sistemos, su programomis ir savo dokumentais dirba taip, tarsi jie būtų vietiniame kompiuteryje.

IBM atstovų teigimu, priklausomai nuo programinės įrangos rinkinio dydžio ir galimybių vienos tokios darbo vietos įrengimas kainuotų nuo 59 iki 289 JAV dol. Didelėse įmonėse, kur įrengta tūkstantis ir daugiau kompiuterinių darbo vietų, „Virtual Linux Desktop“ kaina sumažėja iki 49 dol. už vieną vietą.

IBM pabrėžia, kad tuo atveju, kai visa darbuotojams reikalinga programinė įranga, pradedant operacine sistema, baigiant taikomosiomis programomis, yra instaliuota viename serveryje, žymiai sumažėja administravimo ir atnaujinimo kaštai. Apskaičiuota, kad tokios sistemos valdymo ir saugumo užtikrinimo išlaidos yra 75 proc. mažesnės nei tuo atveju, kai programinė įranga diegiama į kiekvieną įmonės kompiuterį atskirai. IBM atstovų teigimu, „Virtual Linux Desktop“ bendrąsias įmonės programinės įrangos naudojimo ir priežiūros išlaidas sumažina mažiausiai 50 proc., lyginant su tradicine jos naudojimo schema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)