Elektroninio pašto šiukšlės išeikvoja milžiniškus energijos resursus  (4)

Elektroniniu paštu platinama neprašyta komercinė reklama kasmet iššvaisto apie 33 teravatvalandes (TWh) elektros energijos - tokius duomenis pateikė antivirusinės programinės įrangos gamintoja bendrovė „McAfee“, atlikusi savarankišką tyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės parengtoje ataskaitoje teigiama, kad 2008 m. pasaulyje buvo išsiųsta 62 trilijonai el. pašto šiukšlių, o tokio energijos kiekio, kokio reikėjo tokiems laiškams išsiųsti ir ištrinti, būtų pakakę aprūpinti elektra 2,4 mln. amerikiečių namų. Kiekvienas el. pašto laiškas su neprašyta reklama vidutiniškai „išskiria“ 0,3 g anglies dvideginio, kuris patenka į atmosferą gaminant elektros energiją.

Apskaičiuota, kad visiškas el. pašto šiukšlių srauto sustabdymas leistų pasiekti tokį patį ekologinį efektą, kaip ir 2,1 mln. automobilių „išėmimas iš apyvartos“.

„McAfee“ atstovų teigimu, vidutinio dydžio įmonė vien elektroninio pašto poreikiams per metus suvartoja apie 50 000 kilovatvalandžių elektros energijos, tačiau apie 20 proc. jos iššvaisto brukama reklama. Vienas įmonės darbuotojas vidutiniškai per metus dėl elektroninio pašto naudojimo į atmosferą „išmeta“ 131 kg anglies dvideginio. 22 proc. šio CO2 kiekio „pagamina“ el. pašto šiukšlės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)