Valentinas Mitė. Š. Korėjos branduolinės ambicijos – žaidimas su ugnimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SG 2009-05-30 16:44
Gal straipsnio autorius buvo KLDR, kad žino, jog ten žmonės miršta badu? Ar tiesiog prisiskaitė vakarietiškos spaudos? Taip pat pokvailiui straipsnio autoriui reikėtų pasidomėt, kaip karieji supranta demokratiją, tada nereikės rašyt tokių absurdiškų sakinių, kaip: "Ką gi, bendradarbiauja ne tik demokratinės valstybės." ir tuo pačiu supras, kodėl Š. Korėja vadinasi Demokratinė Liaudies Respublika. Tebūnie. Dešinieji demokratiją supranta kaip daugiapartinę sistemą. Kairieji demokratiją suvokia visai kitaip: kai esanti valdžia (nesvarbu kokia) atstovauja visuomenės interesams. Kai neseniai buvo eilinį kartą išrinkta Korėjos darbo partija, žmonės tiesiog dienos metu gatvėse šoko ir linksminosi. Kažką tai pasako. Jei jau paminint ir daugiau netikslumų, Š. Korėja ne komunistinė valstybė. Kolkas istorijoj nėra buvę nė vienos komunistinės valstybės. KLDR - socialistinė valstybė, dažnai dar marksistų laikoma valstybinio kapitalizmo valstybe, nes netgi ten ir socializmas neatitinka Markso "standartų". O dėl atominės programos, tai tik sveikitina. Rodo, kad tokia maža valstybė nepasiduoda net spaudžiama tokios grandės kaip Amerika. Bendram rezultate, turint galvoj, kad yra daug netikslumų, rašyčiau stiprų 3 iš 10. (Čia mano nuomonė). P.S. Apmaudoka, kad kiek anksčiau technologijos.lt, buvęs vienu mano mėgstamiausių nešališku mokslo naujienų portalu, paskutiniu metu labai stipriai pakeitė kursą ir virsta eiliniu propagandiniu portalu.
TomikaZ 2009-05-30 17:27
To: SG Jau vien tai, kad salis prioriteta skiria branduolinio ginklo kurimui ir pasaulio gazdinimui aiskiai irodo valstybes pirmyksti ir desktrukcini mastyma. Pasaulis jau senai pergyveno saltaji kara kuris daug pamoke ir leido suprasti, kad tuo nieko nepasieksi ir tai niekur negali nuvesti - nebent atgal. Tai akivaizdus oficealaus politinio terorizmo pavyzdys ir autorius yra visiskai teisus. Tokiu valstybiu valdzioje sedi tokie asmenys kaip Lukosenka ir pn. kuriems nesvarbu niekas isskyrus ju kaip vadovu ambicijas, o liaudis kaip ir musu senais "gerais" sovietiniais laikais prifarsiruota propagandos. "O dėl atominės programos, tai tik sveikitina" Kiekvienam bent kiek blaivo proto turinciam turetu buti aisku, kad jeigu tokiu pavyzdziu pasektu dauguma valstybiu ir imtu, siame ekonomikos amziuje del apsurdisku priezasciu viena kitos bijoti ir gaminti bei gazdintis branduoliniu ginklu, kazin ar toks pasaulis isvis gali tureti kazkokia ateiti. "žmonės tiesiog dienos metu gatvėse šoko ir linksminosi. Kažką tai pasako." Tarytum SG nepamena kaip mes tarybu valdzios metais ir sokom ir paradus rengem.... tai tik dalis geros propagandos kuri zinoma apakino didele dali zmoniu, o likusiai daliai paprasciausiai nera iseities. "jei tu nesi su mumis - esi pries mus", o visi gerai zino kas budavo sovietu laikais tiems kas buvo "pries mus". P.s.: Man labai keista ir liudna, kad siandien lietuvoj dar yra taip mastanciu zmoniu kaip SG
SG 2009-05-30 17:38
Šiu atveju aš pateisinu KLDR elgesį. Turint galvoj JAV blokadas, ne karines agresijas ir t.t. nukreiptas prieš Š. Korėja, tai dar labai keista kaip ji taip laikosi. Š. Korėja negasdina pasaulio (bent jau manęs, o jei tu bijai, tai gal su proto kažkas ne to?). Bijot gali P. Korėja, bet ne mes. O kuo tau Lukašenka blogas? Kad Baltarusijos stotyje rėkalojo kažkoks girtas vyras, per kelias minutes prisistatė milcija, sugrūdo į mašiną ir išvežė, tai čia blogai? Vadinasi žodžio laisvės nėra, girtas vyriškis negalėjo išsakyt savo nuomonės. Toliau. Š Korėja ne vienintelė turi branduolinį ginką. Jį taip pat turi Rusija, JAV, Prancūzija, Kinija, D. Britanija, Pakistanas ir Indija. Tai kokią teisę turi JAV draust KLDR laikyt branduolinį ginklą, jei pati jo nemeta? Yra toks posakis, jei nori kažką keist, pradėk nuo savęs. Propaganda veikia visur ir nieko čia keisto. Bet žmonės kažkodėl patys ją pasisavina. Jei man į ausį kelis tūkstančius kartų pakartos, kad aš rankoj nelaikau telefono (nors jį laikysiu), niekas nuo to nepasikeis. Propaganda privalo būt paremta veiksmais. "jei tu nesi su mumis - esi pries mus" - iš savo patirties galiu pasakyt, kad dabar ne kitaip ir pas mus. Nesismulkinsiu, bet pasakysiu tik tiek, kad aš su draugu turėjom problemų su teisėsauga dėl vieno istorinės ir politinės tematikos tinklalapio, kurį buvom atidarę.
immortallt 2009-05-30 17:54
Sakai daroma visuomenes labui viskas? Tik jau nejuokink... Ten internetas dar praktiskai nezinomas, mobilieji telefonai atsirado visai nesenai ir naudojimasis jais ribojamas. Emigravimas ir tuo labiau imigravimas ITIN ribojamas, tik kyla klausimas kodel ? Argi ne del tos pacios priezasties kaip ir sovietu sajungoj, kad nesuzinotu kaip zmones gyvena kapitalistiniame pasaulyje ?
SG 2009-05-30 18:02
Internetą ten turi tik įvairios institucijos ir t.t. Mobiliuosius telefonus tik karininkai ir kiti aukšto rango pareigūnai. Bet iš kitos pusės pagalvojus, o gal dėl to internetas ir neleidžiamas, kad apsaugot visuomenę? Čia priklauso iš kurios pusės pažiūrėsi. Juk ištikro, kas yra internetas? Milžiniškas dezinformacijos ir visokio šlamšto vandenynas su viena kita naudingos informacijos salele. Teko girdėt vieną tokią istoriją (tikrai nežinau, ar čia legenda ar tikras įvykis). Iš KLDR pabėgo 2 piliečiai. Perplaukė jūrą ir atsidūrė Japonijoj. Pagyveno ten gal 2 savaites ir tada pasakė "dabar jau aišku, kodėl KLDR vadinama socialinės lygybės valstybe". O kaip gyvena žmonės kapitalistiniame pasaulyje? Priklausomai ar tu žiūrėsi tik viršų, ar šiek tiek ir giliau užmesi akį. Juk kapitalistinis pasaulis NESUSIDEDA VIEN iš Amerikos ar vakarų Europos. Didžioji dalis Afrikos ir P. Amerikos valstybėlių taip pat kapitalistinės.
HiTech 2009-05-30 18:13
SG, pasiziurek kaip nakti, issatelito fotkinant atrodo siaures korea ir pietu koreja...
Arns 2009-05-30 18:14
Kai paprasti zmones isgyvena tik is pasaulio dotaciju(valstybe neturi pinigu badaujanciu zmoniu ismaitinti), bet zarstosi milijardais ginkluodamasi yra nepateisinama, ypac kad siuo atveju butent jie ir kursto karines nuotaikas(kieno iniciatyva nepasirasytas karinio konflikto uzbaigimo dokumentas ir kieno iniciatyva jis pries kokia savaite buvo panaikintas(ir tuo paciu sugrazinama karinio konflikto pavojus)). Atomine energetika, kuri skirta elektrai gaminti yra sveikintina, bet kai siekiama gaminti branduolinius ginklus, tada jau tokia salis fanatiska, ypac kai ji pirma sauna, o tik paskui galvoja, branduoliniu ginklu ten jau per daug. Rinkimai Metu ivykis: nebuvo i parlamenta isrinktas prezidento sunus, net keista, parlamente virs 600 vietu, o renkama is 600 su trupuciu zmoniu.
SG 2009-05-30 18:20
HiTech: Mačiau aš tą nuotrauką. Jiems trūksta elektros energijos. Ilgą laiką JAV visokiais būdais blokavo AE statybą jiems. Aišku per tiek laiko jau galėjo pasistatyt. Neteisinu aš jų politikos BENDRAI, nes pvz. asmens kultą ypač smerkiu, bet tik teisinu jų branduolinę programą ATSKIRAI. Dėl to, ką su jais daro JAV. O dėl badaujančių ir mirštančių milijonų - netiesa. Nors pats ten ir nesilankiau, pasigirsiu, jog pažįstu žmogų, kuris atostogavo KLDR.
Vytautas 2009-05-30 18:26
Na, o ko tokio baisaus reikalauja JAV bei likęs pasaulis, jog Šiaurės Korėja niekaip negali to atsisakyti ir dėl to priversta grasinti branduoliniu ginklu? Iš tikro nelabai suprantu karštos SG pozicijos - pasaulyje galima gyventi ir po JAV įtaka, ir be JAV įtakos (tarkim http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... 6/3536&l=5), bet nerandu nei vieno logiško argumento Šiaurės Korėjos politikos pateisinimui. Gal tiesiog nežinau konkrečių faktų, kurie yra įrodyti ir aiškiai nušviečiantys Š. Korėjos butinybę visiems grąsinti nauju karu?
SG 2009-05-30 18:34
Savaime suprantama, kad galima gyvent ir be JAV įtakos. Deja, BEVEIK visi, kas pabandė gyvent be JAV įtakos tapo jiems priešai. (Be KLDR užtenka prisimint arabų pasaulį). Lietuviai taip pat jau amerikonėja, todėl ir sakau, kad sveikytina, jog KLDR nenusileidžia JAV ir nepuola laižyt padų. Dar kartą kartoju, iš kur jūs traukiat, kad KLDR karu grasina visiems? Kada mums po galais jie grasino? Kada? Ar aš kažką praleidau? Š. Korėjos priešas - JAV marionetė P. Korėja ir suamerikonėję japonai, remiantys P. Korėja. O JAV konkrečiai dėl to, kad visais būdais stengiasi kuo labiau izoliuot Š. Korėją nuo likusio pasaulio. Netgi ne jie patys tiek izuoliuojasi, kiek juos JAV (panaši situacija ir su Kuba).
marius111 2009-05-30 18:37
SG, nedaryk sau gėdos rašinėdamas šiame puslapyje. Jau pats pripažinai, kad del savo radikalizmo turėjai problemu su teisėsauga, tai gal geriau grįžk į tą savo sukurtajį tinklalapį ir permąstyk savo idealogiją.
Vytautas 2009-05-30 18:45
Na gerai, Š. Korėja ginasi nuo JAV įtakos. Vadinasi, tokia ginyba - vienintelis išgyvenimo būdas? O kaip Kinija, Indija? Jos jau amerikietiškos ar kažkaip sugeba savu ritmu gyventi? Ir ką tokio Š. Korėja turi, jog JAV taip labai ji rūpėtų, jei nežvangintų ginklais? Klausimų daugiau nei atsakymų, bandant argumentuoti Š. Korėjos elgesį...
Arns 2009-05-30 18:45
http://www.bernardinai.lt/index.php?url ... es%2F94434 jie neisiizoliuoja saves? Keista, jei net rusija su kinija pradeda jiems priekaistus reiksti, o kam daugiau jie idomus? Valstybe kuri neturi draugu, ir tai tikrai ne JAV nuopelnas, net Baltarusija ir ta, turi daugiau sajungininkiu
SG 2009-05-30 18:51
Vytautui: Žinoma pirmiausia jau JAV yra smūgis žemiau juostos aplamai vien dėl to, kad kažkas jiems priešinasi, bet čia neesmė. Esmė P. Korėja. JAV ekonomika labai susijusi su P. Korėja. Jei KLDR suduotų smūgį P. Korėjai, tai labai stipriai atsilieptų ir JAV. Arns: Nesakiau, kad jie nesiizuoliuoja, sakau, kad juos JAV praktiškai labiau izuoliuoja, nei jie save patys. Savaime suprantama, kad ir Rusija ir Kinija pareiškė mandagius priekaištus, nieko daugiau. Vis dėlto kaimynės. Šiokia tokia grėsmė ir jiems yra. O dėl Kinijos suvakarėjimo manau nė ginčytis nereikia. Iš Kinijos Liaudies Respublikos ir KKP tik pavadinimai teliko. Nors oficialiai Kinija maoistinė, realiai jau kapitalistinė. marius111: nesiginčysiu. Tiesiog dėl tokio kaip tu tingisi rašyt. P.S. Arns, grynai dėl įdomumo, kodėl užsidėjęs tokį avatarą? Jis kažką daugiau reiškia ar tiesiog gražus darbininkų ir valstiečių solidarumo simbolis?
ligonis 2009-05-30 19:00
o kas blogai su amerikos ytaka? jei as galiu nueit i parduotuve ir apsipirkti ramiai turedamas dideli produktu pasirinkima - gerai, bet jei priesinasi ir visa valstybe badauja, nezino kas vyksta pasauli, neturi to kas kitam pasaulio kampe yra taippat elementaru kaip, kad batai, o valstybe vietoi to, akd taisius problemas kuria ginklus kurie tikrai niekam nieko gero nepadarys.... nera ieko logiskesnio ir labiau pateisinamo. P.S. kai zaisdavau strateginius zaidimus ir priesininkai matydami savo pralaimejima pradedavo daryt kazka nenaudingo jam, o tik kad daugiau zalos padarytu visiem. labai panasus scenarijus ir cia
HiTech 2009-05-30 19:10
SG 2009-05-30 19:12
Aš asmeniškai esu priėjęs nuomonės, kad suamerikonėjimas (ar aplamai užmiršimas kas toks esi) yra pats gėdingiausias pralaimėjimas. HiTech: gaila, kad negaliu pažiūrėt to filmo, nes ten, kur esu dabar internetas labai lėtas ir nepaveža, bet maždaug įsivaizduoju kas ten ir labiau pasitikiu pažįstamo žmogaus liudijimu.
Vytautas 2009-05-30 19:20
Su šia pozicija būtų sunku ginčytis. Tačiau jei reiktų pasverti ant svarstyklių ar kovą prieš amerikietišką gyvenimo būdą su Š. Korėjos taktika, ar patį amerikonėjimą, turbūt pasirinkčiau paskutinį variantą. Bet tai asmeninė pozicija. Nemanau, jog kai kurių JAV reikalavimų priėmimas būtų didesnė blogybė, nei atviras karas su P. Korėja kur žūtų tūkstančiai žmonių dėl kažkieno ambicijų. Gyvenime visada yra daugybė pasirinkimo galimybių, apeinant karą ir smurtą. O dabartinė Š. Korėjos pozicija yra daugiau nei nesuvokiama blaiviu protu - braškinimas ginklais problemų nesprendžia, tik nukelia tai į priekį. Su sąlyga, jog visa tai yra antiamerikietiška akcija, o ne povandeninės politikos žaidimai, kas irgi labai tikėtinas.
Arns 2009-05-30 19:27
Sakykim cia protestas pries istorijos klastojima, sis simbolis ir musu istorijos siokia tokia dalis, bet tam tikros jegos deda viska, kad kad tai tebutu vien juodos spalvos, nors nemazai pasiekimu pasiekta vien tik del praeito sito istorijos etapo.
SG 2009-05-30 19:29
Na tai tokiu atveju JAV vadinasi nedaug skiriasi nuo KLDR. Tiesiog KLDR sudaro blogas sąlygas savo liaudžiai (pagal tave), o dėl JAV politikos, JAV gyventojai gyvena gerai, bet kenčia milijonai žmonių trečiojo pasaulio valstybėse, kurias JAV sėkmingai išnaudoja (tiksliau jau dabar kiek mažiau, bet kokie 10 metų atgal, tai ypač). Kitaip tariant imperialistinė politika. Kagi, tegul tokiu atveju jau man labiau KLDR politika patinka. Nors aš nei dėl vienos, nei dėl kitos politikos nenukenčiu, bet apskritai paėmus, nuo JAV politikos nukenčia žymiai daugiau. Arns: labai šaunu. Pritariu.