Plinta „Windows XP“ valdomų bankomatų „infekcija“  (0)

Bendrovės „TrustWave“ kompiuterinio saugumo tyrimų padalinys „Spider Labs“ pranešė atlikęs Rytų Europos šalyse „užkrėstų“ bankomatų, valdomų „Windows XP“ operacinės sistemos, tyrimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Physorg.com“, Rytų Europoje žinoma maždaug 20 atvejų, kai į bankomatus įsilaužėliams pavyko įdiegti šnipinėjimo programinę įrangą. Specialistai mano, kad tai – tik pati atakų prieš bankomatus pradžia, o tokių nusikaltimų banga gali sustiprėti ir pasiekti JAV.

„Spider Labs“ teigimu, jos tirtuose „užkrėstuose“ bankomatuose įdiegtos šnipinėjimo programos fiksavo į mokėjimo kortelių magnetinį sluoksnį įrašytus duomenis ir PIN kodus. Pasak ekspertų, įsilaužėliai visiškai perimdavo bankomato kontrolę pasinaudodami savo įdiegtoje programinėje įrangoje esančia specialia vartotojo sąsaja. Piktybinės programos į bankomatus buvo įrašomos įstačius į jų skaitytuvus vadinamąsias valdymo korteles.

Anot „Spider Labs“ specialistų, aptikta programinė įranga neturėjo duomenų perdavimo tinklu galimybės. Surinkti duomenys būdavo atspausdinami bankomato spausdintuvu ar įrašomi į laikmeną, įstatytą į bankomato nuskaitymo įrenginį. Ekspertų teigimu, su tokia programine įranga jie susidūrė pirmą kartą. Pasak jų, ji įsilaužėliams leisdavo visiškai užvaldyti bankomatus ir rinkti vartotojų kortelių duomenis, PIN kodus bei išsiimti grynųjų pinigų.

Parengtą ataskaitą apie tyrimą galima surasti čia (pdf formatu).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: