Kompiuterių piratai ima išnaudoti populiarius socialinius visuomenės įvykius  (4)

Naujasis kompanijos „PC Tools“ atliktas tyrimas parodė, jog kibernetiniai nusikaltėliai, platindami kenkėjiškas programas, naudoja naująjį filmą apie Harį Poterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė tvirtino, kad kompiuterių piratai naudoja vis populiaresnę „black hat“ paieškos sistemos optimizacijos (SEO) taktiką. Vartotojai savo kompiuterius užkrečia siųsdamiesi filmus iki jų oficialaus pasirodymo. Nusikaltėliai kenkėjiškose svetainėse patalpina nuorodas bei tekstą, turintį sužadinti vartotojų smalsumą, pavyzdžiui: „Pažiūrėkite filmą „Haris Poteris ir Netikras princas“ nemokamai“.

Šios nuorodos nieko neįtariantį vartotoją nukreipia į kitą blog‘ą, kuriame patalpintos nuotraukos iš filmo bei kitos nuorodos. Nuspaudus bet kurią iš šių nuorodų, vartotojas vėl nukreipiamas į svetainę, kurioje raginama parsisiųsti ir įdiegti „streamviewer“ – tai ir yra kenkėjiška programa.

Kompanija „PC Tools“ prognozuoja, jog ateinančiais mėnesiais ši taktika bus vis labiau naudojama „Peer-to-Peer“ ir kituose failų siuntimosi tinkluose. „Black hat SEO“ manipuliavimo išpuoliai tampa vis dažnesniu kenkėjiškų programų platinimo įrankiu.

Kenkėjiškų programų kūrėjai stengiasi pasinaudoti svarbiu įvykiu, jam įvykus išplatina savo programas ir taip užsidirba pinigų. Ši taktika buvo pastebėta po aktoriaus Heath Ledger ir po garsios aktorės Farrah Fawcett mirčių. Vyresnysis kompanijos „Trend Micro“ saugumo patarėjas Rik Ferguson tvirtino, kad yra tikimasi, jog dainininko Michael Jackson mirtis bus dar vienas „black hat SEO“ technikos masalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)