Kokio mažiausio greičio turi būti plačiajuostis internetas?  (0)

Didžiausi JAV interneto paslaugų tiekėjai ragina įstatymų leidėjus priimti konservatyvų sąvokos „plačiajuostis ryšys“ apibrėžimą. Šios kompanijos tvirtina, kad daugelyje kitų valstybių minimalus greitis yra žymiai mažesnis, nei dabar priimtas JAV. Šis pareiškimas buvo paduotas Federalinei ryšių komisijai (FCC).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūros buvo prašoma iki rugpjūčio 31 dienos ataskaitoje nustatyti plačiajuosčio ryšio apibrėžimą, nes norima, jog kitų metų pradžioje Kongresas minėtą ataskaitą patvirtintų. Šią iniciatyvą paskatino prezidento Barako Obamos administracijos ryžtas praplėsti plačiajuosčio ryšio paslaugas amerikiečiams, gyvenantiems urbanizuotose ir neurbanizuotose vietovėse.

„Naujas apibrėžimas turėtų įvertinti tas paslaugas, kurių amerikiečiams reikia ir kurių jie nori“, - teigė kompanija „AT&T Inc“. Kompanija pridūrė, kad amerikiečiams reikia ne visų internetinių paslaugų, reikalaujančio didelio greičio. Tarp nebūtinų paslaugų ji paminėjo VoIP bei vaizdo transliacijas.

„Verizon“ ir „Vodafone Group Plc“ bendra įmonė „Verizon Communications Inc and Verizon Wireless“ ragina FCC atsisiuntimo greitį nustatyti ne mažesnį nei 0,768 mbps, o išsiuntimo – ne mažesnį nei 0,200 mbps.

Tokius greičius naudoja JAV Vyriausybė, skirdama paskolas ir dotacijas plačiajuosčio ryšio projektams. Šiems projektams numatyta skirti 7,2 milijardus dolerių. Tokiu būdu bandoma skatinti JAV ekonomiką. „Jei komisija sukurtų naują ir kitokį apibrėžimą, tai įvestų painiavą“, - tvirtino kompanija „Verizon“.

Didžiausias kabelinių paslaugų tiekėjas „Comcast Corp“ sakė, kad reikėtų kuo paprastesnio apibrėžimo, nes tikrasis interneto greitis tam tikru momentu priklauso nuo įvairių veiksnių.

„Interneto paslaugų tiekėjai daugybės veiksnių negali kontroliuoti“, - teigė „Comcast“. Kompanija siūlo priimti paprastą plačiajuosčio ryšio apibrėžimą, pavyzdžiui, išsiuntimo ir atsiuntimo greitis lygus 0,256 mbps.

Tačiau viešųjų interesų grupė „Free Press“ ragina Kongresą ir FCC nustatyti aukštesnius standartus ir plačiajuostį ryšį traktuoti kaip ypatingos svarbos infrastruktūrą. „Free Press“ siūlo priimti apibrėžimą, kuriame būtų nurodytas bent 5 mbps atsisiuntimo ir išsiuntimo greitis.

„Mes suprantame, kad didžioji dalis įmonių pajuoks simetrišką apibrėžimą, - teigė „Free Press“ tyrimų direktorius Derek Turner. – Komisija turi ignoruoti bet kokius savanaudiškus prašymus“.

FCC pirmininkas Julius Genachowski liepos mėnesį sakė, kad plačiajuostis ryšys yra didžiausias infrastruktūros iššūkis mūsų kartai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: