Obama perspėjo paauglius apie „Facebook“  (8)

Antradienį prezidentas Barakas Obama perspėjo Amerikos paauglius apie pavojus, kuriuos kelia asmeninės informacijos skelbimas internetinėse socialinių tinklų svetainėse. Prezidento žodžius patvirtina ir neseniai atliktas tyrimas, rodantis, kad JAV darbdaviai, norėdami sužinoti daugiau apie savo būsimus darbuotojus, vis dažniau naudoja svetaines „Facebook“ bei „MySpace“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalyvaujant klausimų ir atsakymų sesijoje su 14-15 metų paaugliais, Barakui Obamai buvo užduotas klausimas apie tai, kaip tapti JAV prezidentu.

„Leiskite jums duoti keletą labai praktiškų patarimų. Pirmiausia visi turi būti labai atsargūs rašydami „Facebook“ svetainėje, kadangi tai bet kada gali atsigręžti prieš jus, - sakė prezidentas. – Kai jūs esate jauni, jūs darote klaidų ir kvailysčių. Aš daug kalbėjau su jaunais žmonėmis. Kai jie eina ieškoti darbo, darbdaviai ieško informacijos apie juos „Facebook“ svetainėje“.

Barakas Obama keletą kartų paminėjo klaidas, kurias jis padarė besimokydamas mokykloje. Kai jis buvo jaunesnis, jis netgi vartojo narkotikų.

Birželio mėnesį „careerbuilder.com“ atlikto tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad maždaug 45 proc. darbdavių apie kandidatus ieško informacijos „Facebook“. 35 proc. darbdavių tvirtino, kad jie rado medžiagos, paskatinusios nepriimti asmenų į darbą. Tai galėtų sąlygoti netinkamos nuotraukos, informacija apie alkoholio ar narkotikų vartojimą, blogi atsiliepimai apie ankstesnius darbdavius, klientus arba bendradarbius.

Nors Lietuvoje šios tendencijos dar nėra labai akivaizdžios, tačiau ir toliau sėkmingai populiarėjant „Facebook“  panašu, jog tokia praktika gali ateiti ir pas mus.

Barakas Obama ir Baltųjų rūmų informacinės tarnybos dažnai naudoja „Facebook“, „Twitter“ ir kitas socialinių tinklų svetaines, kad galėtų apėjus žiniasklaidą tiesiogiai bendrauti su amerikiečiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)