Dėl mirtino pavojaus „Toyota“ atšaukė beveik keturis milijonus automobilių  (30)

„Toyota“ atšaukė beveik keturis milijonus automobilių, pagamintų JAV rinkai. Baiminamasi, kad stringantis akseleratorius gali sukelti mirtiną avariją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias pasaulyje automobilių gamintojas tokį žingsnį žengė kilus įtarimų, kad vairuotojo pusėje esantis kilimėlis kelia mirtiną pavojų, apsunkina automobilio akseleratoriaus darbą, praneša „Sky News“.

Tokius įtarimus dar labiau sustiprino incidentas, kurio metu žuvo automobiliu „Lexus“ važiavusi šeima. Automobilis tėškėsi į kliūtį, važiuodamas 120 km/val. greičiu. Prieš tragišką avariją šeima dar spėjo paskambinti policijai trumpuoju numeriu 911 ir pranešti, kad negali sustabdyti vis labiau įsibėgėjančio automobilio.

„Toyota“ atstovas Irvas Milleris paaiškino, kad važiuojant dideliu greičiu automobilio akseleratoriaus pedalas tiesiog pakimba ir sustabdyti mašinos neįmanoma. Todėl šios markės automobilių vairuotojams patariama kuo skubiau išimti iš salono priekinius kilimėlius.

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija patvirtino, kad užregistravo 102 pranešimus apie incidentus, kurių metu užstrigo automobilių „Toyota“ greitintuvai.

Iš viso atšaukiami aštuoni „Lexus“ ir „Toyota“ modeliai (lengvieji automobilaii ir sunkvežimiai). Tarp jų – ir populiarusis „Toyota Camry“, hibridinis „Toyota Prius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (30)