FTB išjungė „Megaupload“, hakeriai išjungė FTB

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2012-01-23 12:03
Girdėjai skambinant, tik nesupratai kurioj pusėj. Saitas megaupload.com yra hostinamas JAV, todėl logiška, kad JAV esantys hosteriai privalo vykdyti teismo sprendimą. Jei, tarkim, Nigerijos bendrovės užsakymu kuri nors Lietuvos bendrovė platintų Nigerian scam, ar Lietuvos teismas galėtų uždrausti Lietuvos bendrovei šią veiklą?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 13:36
Blizzard, nesupranti esmės, ką kiti tau sako. Pabandysiu paaiškinti. Programinės įrangos gamintoja, kompanija "XXX", nusamdo du darbuotojus, kurie kurtų programinę įrangą plačiam vartotojų srautui. Per mėnesį tos įmonės darbuotojai sukuria programinę įrangą, pavadinimu "0101". Darbo sutartyje, kurią jie yra pasirašę, yra nurodyta, kad jų alga priklauso nuo produktyvumo ir programinės įrangos pardavimo. Tarkime, viskas einasi sklandžiai. Leidėjas parduoda 500 programinės įrangos kopijų per parduotuves, tokias kaip "Walmart". Iš pajamų gautų, kažkuri dalis eina valstybei, kažkuri jo darbuotojams, kurie sukūrė programinę įrangą, kažkuri kompanijos finansavimui, jog ji neužsidarytų. Po kelių dienų, kažkoks vartotojas A nusipirkęs programinę įrangą, ją įkelia į "TPB" ir kitokio pobūdžio panašias svetaines. Pardavimų skaičius per kelias ateinančias savaites smunka drastiškai, nes kitus žmones pasiekia žinia, kad ta programinė įranga, kuri parduotuvėse kainuoja 20 USD, kažkuriame tinklalapyje yra prieinama nemokamai. Dar po kelių savaičių, šios programinės įrangos pardavimai yra nuliniai. Darbdavys neturi iš ko mokėti darbuotojams už tolesnį programos tobulinimą, nes nėra pajamų. Ką jam daryti? Jis gali skolintis iš banko ir finansuoti fiksuotą laikotarpį projektą. Kiek laiko jis taip gali daryti, žinodamas, jog teks grąžinti bankui procentus. Metus, du? Kol paskelbs bankrotą? Tarkime, iš banko gauna finansavimą ir sukuria tobulesnę programos versiją, kurią parduoda už 15 USD. Pardavimai vienetiniai, tačiau internete šios naujesnės programos versijos sklinda nemokamai žaibišku greičiu. Darbuotojams irgi tenka mokėti grašius, nes vartotojai įciciklino, kad internete gausi nemokamai. Monkės biznis, kaip sakoma. Ar dabar aiškiau?
WelniuRumai 2012-01-23 14:29
Iš mūsų vagia, mes iš kažko vagiame, tad kaltų šioje istorijoje kaip ir nėra.. Vienos pusės sąžiningumas, neprivers būti sąžininga kitą pusę, todėl nėra prasmės aukotis, tarkim, dėl valdžios, nes tai nebus įvertinta tinkamai, o netgi priešingai, pasinaudota tos pačios valdžios naudai.. Taip jau sudėtas pasaulis. Daugelis čia peikia tą Anonymous, tačiau nepagalvoja, kad pirkdami tą "legalią" produkciją dažniausiai gerokai už ją permoka ir kažkas iš to, konkrečiai kūrėjai, o dar labiau tarpininkai, kraunasi turtus... Neapsimokėtų kurt, tai ir nekurtų, tačiau vis kuriama, vadinas iš to kūrėjai gyvent gali...
Foxman 2012-01-23 14:35
Bet ar šitaip iš tikrųjų nutinka? Pvz. labai gerai atitiktų tavo aprašymą kompanija "Mojang" sukūrusi "Minecraft". Nemokamu nukrekintu Minecraft'u visi užkampiai užkišti. Bet jau pardavė virš 4mln kopijų. Nors piratinių kopijų buvo parsiųsta gal ir 10mln. tačiau fakto nekeičia, jis iš savo sukurto žaidimo uždirbo jau virš kokių 1000% įskaičiavus jo įdėtą darbą ir išlaidas. O piratinės kopijos toliau kelia populiarumą, kur tie patys piratavę po to nusiperka. O kokia kompanija bankrutavo ar prarado didžiules investicijas dėl piratavimo? Be to dėl autorių pažeidimų "rėkauja" tik muzikos leidėjai...
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 14:47
Kaip tai nėra kaltų? Juk mes vagiam - mes kalti. Iš mūsų vagia - jie kalti. Ne pats laikas sustabdyti šį uždarą ciklą?
blizzard 2012-01-23 15:29
jis tą programinę įrangą nusipirks ar bus priverstas sumokėt, pagal tokią logiką pralaimi leidėjas, bet ar tokia logika dažnai suveikia, praktika rodo kad nelabai.. O gal grįžkim prie konkrečių pavyzdžių kas bankrutavo nuo piratavimo žalos o kas išpopuliarėjo? manau negalėsi pateikti konkrečių pavyzdžių bankroto.. priešingai nei aš, nes išpopuliarėjimo pavyzdžių pilna. p.s. dabar pagalvojus supratau šiek tiek antipiratinės programinės įrangos šalininkus, tiksliau sakant supratau kur jų logika kertasi su logika tarkime jūs savo kompiuteryje neturit jokios mokamos programinės įrangos. Na o pas mane visa programinė įranga yra nupiratauta ir turėtų būti mokama, bet aš už ją nemokėjau. Klausimas jums, kuo aš blogesnis už jus? tiksliau sakant tiek jūs tiek aš padarėm nuostolį leidėjam, aš nes pavogiau, jūs nes nepirkot, vienintelis klausimas išlieka sąžinės reikalas, arba tai kaip jums yra piratavimas įteigiamas. Galima net sakyt kad nemokamos programinės įrangos gamintojai yra didžiausia įmanoma žala mokamos programinės įrangos gamintojams, nes jie mažina potencialių pirkėjų rinką, o ne piratavimas, piratavimą galima stabdyti (kaip jau minėjau steam pavyzdį) bet sustabdykit jūs nemokamos programinės įrangos kūrėjus...
Linxmas 2012-01-23 15:49
, kur kas nors bankrutavo, tapo benamių, neteko darbo ir panašiai, dėl piratavimo, kaip esminio faktoriaus. Tada tesim diskusijas. Bet čia jau ne pirmas šito klausių. Ten kokio Nicolas Cage neliest. Nereik išlaidaut jam taip ir to, jis tik buvo prie bankroto ribos ir dėl savo gyvenimo budo, o ne dėl piratavimo. Ir dar, prašom, kokių atlikėjų (ne leidėjų, įrašų studijų) postringavimus parašyt apie tai, kaip jiems nuo piratavimo blogai yra. Kaip nieks į koncertus neiną ir t.t. Na dar prie tos tavo pasakaitės pridėsiu. 1. Talentą turėdamas alkanas nebusi. Net, regis, ir pragert gan sunkų. 2. Dar toks dalykas konkurenciją yra. 3. Nežinau tokios programos, kurį internete sklistu kaip žaibas ir jos nieks nepirktų. Jau duotas pavyzdys Minecraft, sklaida žaibinė - pardavimai milijoniniai. Seriuos Sam, kažkokios mažos, vargiai tada žinomos studijos sukurtas žaidimas. KAs žaidimą prasuko į milijoninius pardavimus? O, taip, ne kas kitas, kaip ponas internetas. Aš baigiau iki kol nebus duotą realių pavyzdžių iš kitos pusės. Arba galit ir toliau nekreipt dėmesio ir varyt į savo dūdą.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 15:51
Blizzard, koks skirtumas ar programuotojas pagal kontraktą gaus fiksuotą užmokestį ar pagal pardavimus, jeigu viskas susieis į tą dalyką, kad darbdavys jam mokės iš gauto pelno? Dėl piratavimo, jis pelno negauna, vadinasi - programuotojui nėra už ką mokėti. Už ačiū jis nedirbs, kada nors kantrybė baigsis ir vsio. FTB? Lietuvoje? Atsakyčiau - atsikniskit, lozoriai, ne jūsų jurisdikcija (ir tai tiesa). Beje, sukasi legalūs Windows XP (bent jau manau, kad legalūs, nes WinUpdate be problemų daro, o su piratke kaip girdėjau to nėra). Gerai, kai dauguma firmų yra pakankamai žinomos, kad piratavimas joms kaip žąsiai vanduo. Tokios firmos kaip EA, Activision, Capcom, Acclaim ir pan., kurios jau iš seno yra susikrovusios milžinišką kapitalą ir išsiugdžiusios gerbėjų būrį, kurie perka jų žaidimus, stovėdami ilgiusiose eilėse, gali paprasčiausiai dėti skersą ir reklamuotis, kad "Oi, nupiratavo dar nepsirodžiusį prekyboje žaidimą, kuris yra toks ir toks fainas, va, game demo jums". O, ką daryti mažiau žinomoms firmoms tokiu atveju, kurių nė velnio niekas nėra girdėjęs? Iš ko programuotojams mokėti, jeigu pelno nėra, o įsivažiuoti kažkaip reikia? EDIT: Prie ko čia ta nemokama programinė įranga? Jeigu kūrėjai pasišovė sukurti nemokamą legalią programinę įrangą (Linux) - tai pirmyn. Jų valia, bet pilnai nemokamų žinok nėra. Yra ir mokamos versijos tų pačių Linux'ų, kuri turi kažką tokio, ko nėra nemokamoje versijoje ir, ko reikia kai kuriems vartotojams. What's your point?
BishopaZ 2012-01-23 15:52
pats esu programuotojas, o premiju dydis priklauso nuo pardavimu, jei pardavimu nebus visus atleis, firma tik ish to ir laikosi. ir tu bedarbio pashalpa mums mokesi tada. Taip nemokamas softas egiztuoja bet kazkodel kai liecia tarkim acad, niekas ju nemokamu atitikmenu naudoti nenori ir pats puikiai zinai kodel, nes tas pats acad tai kaip ferrari, o jo nemokami atitikmenys "traukia" kaip 3A3.
Linxmas 2012-01-23 16:05
Jau daviau pavyzdžių - Minecraft, Seriuos Sam ir daugelis kitų. Ir dar vieną įdomu dalyką parašysiu. Vienas žmogelis, paėmė ir nuleekino Deus Ex žaidimo skirta versiją žurnalistams, tam, kad jie galėtų išmėgint žaidimą iki jo išleidimo. Jį pagavo, gavo baudą. Kokia? Milijoną ar du, kaip priderą Amerikoje? Nea.. apie 3000 eurų.. Tokia žalą, įvertino patys Square Enix. Ai, ir vėlgi.. parduoda milijonai kopijų.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 16:09
Aš nekalbu apie kokią tai JAV. Gyvenam Lietuvoje, nežinau, kur pats gyveni. Antra, kada pirmasi Serious Sam buvo išleistas? Ar tik ne tada, kai piratavimas buvo kūdikio vystykluose ir tokių buvo vientai (na gal šimtai)? Tai ir žinoma, kad išpopuliarėjo, ir pardavė daug kopijų. Taip pat ir EIDOS, Square Enix ir kitos. A, bet visgi nubaudė, ne? 9000 LT ne tokia jau maža suma, kaip už VIENĄ kopiją.
blizzard 2012-01-23 16:09
Bishop bet kažkodėl ACAD neverkia dėl to kad kelios piratinės versijos internete slankioja... parodyk man pavienį žmogų kuris turi nusipirkęs acad ir iš to neuždirba? kažin ar bus. p.s. tarkvinijau dabartiniai žaidimai sėkmingai leidžiami ir jų rinka nemerdi Piratavimas realiasnę žalą turi nebent muzikai, bet kaip sakiau, tai tarsi dviašmenis kardas, nauda ir žalą sunku pasvert būtų. Kalbant apie Lietuvą prie piratavimo prisideda ir tai kad nėra čia kur pirkt normalios muzikos įrašų.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 16:15
Žinoma, iš pat pradžių darbdavys turi turėti kažkokį tai susikrovęs kapitalą, kad galėtų išlaikyti firmą ir mokėti darbuotojams atlyginimus. Dėl to nesiginčiju. Arba jis kapitalą turiu jau pats (tarkime paveldėjo/susitaupė), arba kapitalą skolinasi iš bankų. Metams, keliems to užtenka. Dabar tu siūlai nežinomoms firmoms išpopuliarėti išleidžiant nemokamas versijas į internetą, a ne? Gerai, tarkime joms pasiseka ir visi susidomi. Išleidžia mokamas versijas - irgi perka. O ką daryti tada, kai niekas nesusidomi? Juk verslą kurti tai reikia? Naujų idėjų ieškoti? Kol tu jų ieškosi - tai visi darbuotojai išeis ir tiek žinių. Jeigu kelioms firmoms pasisekė - tai dar nereiškia, jog visoms firmoms taip pasiseks. Tam ir yra saugikliai. Bet, matau, kad nelabai supranti to ir tau visiškai pofik. Ką gi, tikiuosi, kad niekas neteis už piratavimą tavęs. Jau įsivaizduoju, kokią kalbą save apginti sakytum... P.S. Net ir asmuo, nusipirkęs vogtą daiktą yra baudžiamas, jeigu jis žinojo, kad tai vogtas daiktas. O ta normali muzika tai kokia? Nes aš matau tai daug normalios muzikos, perku (aišku ne dažnai) aš tą muziką parduotuvėse. Čia turbūt skonio reikalas...
Linxmas 2012-01-23 16:21
Tai apie ką tu tada kalbi? Ar ne apie piratavimą, mes čia diskutuojam? Lietuva? Tu apie jos produkciją, kurį sux ar kainas, kurios neatitinką atlyginimu santykio? Tai žinomą, kad išpopuliarėjo? Ir kaip tavo nuomone jis išpopuliarėjo be interneto? Norį grįžt į praeiti? Buvo, taip, kažkas turį gerą internetą, siunčiasi kas jam patinką. Tada ateina, tie pas ką jo nėra ir jis jiem į DVD/CD įrašo ką reikia. Jei ne draugas, tai dar galėjo ir nulupt. Tada ten aš dar kam nukopijuoju. Ir tada sklindą kalbos mokykloje, žaidei tą ar aną? Kas, tai? REKLAMA, kuriuos tipas vadinasi Word of Mouth. Kas turėdavo gerus kišenpinigius nusipirkdavo. Taip, nubaudė. Nes jis pavogė materialią kopiją skirtą žurnalistams. Ir taip, pavogė vieną kopiją, bet jį internete pasklido tikrai ne į vieną PC.
Linxmas 2012-01-23 16:24
Dar kartą parašyt kas yra vagystė pagal terminus ir kas yra daiktas? Kad kažką vagym pavadint, reikią, kad jis pavogtų daiktą, kuri yra savo ruožtų pagamintas iš gamtos ir būt materialus.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 16:32
Hmph, turbūt nieko negirdėjęs apie Intelektinės Nuosavybės Vagystės terminą, ne? Ir dar, rašai, bet bile, kad parašyt, neatrodo? Kartoju, daugelis kompanijų, kurias tu parašei, išpopuliarėjo tada, kai piratavimo beveik nebuvo. Jei jos dabar pradėtų nuo nulio, jų lauktų bankrotas ankstyvas. Dar neaišku?
blizzard 2012-01-23 17:17
Man atrodo kad tu nesupranti jog negali būt 7milijardai identiškų programų gaminamų skirtingų gamintojų kiekvienam žmogui po kiekvieną? ar gali? čia ir yra konkurencija inovacijos ir visa kita, tai yra galimybė nupirkt pirkėją savo preke ir piratavimas čia ne prie ko bet anyway man jau nusibodo apie tą patį diskutuot, identiškos mintys daugiau ar mažiau ankstesniuose puslapiuose išdėstytos buvo.
Linxmas 2012-01-23 17:30
Gana man jau tu blevyzgų. Kaip jau rašiau: Kuo skiriasi šitos istorijos nuo tavo pasakos? Jos tikros. Tad prašom, pirmą, pateikt pavyzdy (tikrą), kur kas nors bankrutavo, tapo benamių, neteko darbo ir panašiai, dėl piratavimo, kaip esminio faktoriaus. Tada tesim diskusijas. Bet čia jau ne pirmas šito klausių. Ten kokio Nicolas Cage neliest. Nereik išlaidaut jam taip ir to, jis tik buvo prie bankroto ribos ir dėl savo gyvenimo budo, o ne dėl piratavimo. Ir dar, prašom, kokių atlikėjų (ne leidėjų, įrašų studijų) postringavimus parašyt apie tai, kaip jiems nuo piratavimo blogai yra. Kaip nieks į koncertus neiną ir t.t. Kai atsakysi ar pakomentuosi šitai, galimą tęst diskusiją. Ir kaip, tai jo nebuvo? Gal jis ne tokias maštabais vyko ir tiek? O Intelektinės Nuosavybės Vagystės, tai čia ne tas, kuris apie tai, kad negalimą pvz sakyt, kad vat čia mano sukurtas filmas Titanikas by Linxmas ir jo pardavinėjimas? Ar vėl pasakaitės skiesi apie įsivaizduojamus nuostolius, ar tik visą tai tiesiog nesusivedą į gobšumą?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-23 17:37
Nu, jo... ką su tokiais bekalbėt, jei nieko nesupranta, ką rašai. Pasikonsultuokit su bet kokiu teisininku - tą patį jums išaiškins, tik dar už išaiškinimą paims 500 LT.
xing 2012-01-24 00:05
ACTA is the Anti Counterfeiting Trade Agreement. SOPA, PIPA, o štai ir dar vienas siurprizas...