FTB išjungė „Megaupload“, hakeriai išjungė FTB

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skeleton 2012-01-21 00:16
Man labai įdomu kodėl paaugliams internautukams užplaukė kad yra taip? Internetas nėra kažkokia paralelinė visata ir už veiksmus internete ŽINOMA reikia atsakyti pagal įstatymus kaip ir už veiksmus "realybėje".
Skeleton 2012-01-21 00:22
JAV toliau pažengę mėtymęsi bombomis
Toggo 2012-01-21 00:27
siaip paveiksliukas
Linxmas 2012-01-21 00:42
Pasaulinis tinklas prasidėjo kaip CERN projektas ENQUIRE, inicijuotas Tim Berners-Lee ir Robert Cailliau 1989 m. Pagrįstas hiperteksto pagrindu, projektas siekė palengvinti informacijos dalijimasi tarp tyrinėtojų. Pirmasis tinklalapis, aprašantis patį projektą, pasirodė 1990 m. 1991 m. pasaulinis tinklas buvo pristatytas viešai. Dar prieš pasaulinio tinklo kūrimą, CERN buvo pionieriai interneto technologiją Europoje, pradėdami jį įdiegti praėjusio amžiaus 9-ame dešimtmetyje. JAV nėrą CERN narė, tik stebėtoją. Tad jokia čia dovana.. tik dar vienas mitas.. O kad dabartinis interneto stuburas JAV, tai taip. Bet interneto sukūrimas ne JAV nuopelnas.
Skeleton 2012-01-21 00:52
Nu nu. CERNe gimė tik hiperteksto protokolas. Pasaulinis internetas egzistavo daug metų iki atsirandant pirmąjam hiperteksto protokolui ir pirmąjam Web puslapiui. Internetas jūsų žiniai neapsiriboja http protokolu ir Web puslapiais. Aš matyt esu vienas nedaugelio žmonių kuriems teko truputį pasinaudoti internetu laikais kai dar nebuvo Web puslapių, o visą Lietuvos internetą sudarė gal 10 kompiuterių VU ir KTU skaičiavimo centruose.
bahuriux 2012-01-21 08:18
Nu tai as ir sakau, kad JAV turi numesti keleta bombu ant Hong Kongo, nes jie "remia terorizma", nes leido iregistruoti "teroristine" organizacija.
Domas1 2012-01-21 10:36
Nesuprantu man nei silta nei salta. Sitai svetainei analogisku dar yra per simtas: rapidshare, filesonic ir t.t., jei kas nezino :]]] Na jei visas jas uzdarytu tada liks tik torentai ir P2P tinklai :]]
Pumper 2012-01-21 10:44
Nes tu esi eilinis piratas. Bet megaupload naudojasi ir labai daug legali7 vartotojų, kurie kiekvienais metais sumoka šimtus dolerių, kad galėtų tą psl. naudoti kaip asmeninės veiklos ar verslo failų keitimosi serverį. T.y. nei cento nemokantys piratai - kaip tu - gadina gyvenimą legaliem, pinigus už to megaupload išlaikymą mokantiem, vartotojam. Jei jau tau "nei silta nei salta", tai bent turėk sąžinės tuom nesigirti.
Ishiki 2012-01-21 10:51
Jei jau taip ziurint, nera nei vieno zmogaus nepazeidziancio autoriniu teisiu, jei as pvz isikeliu kazkieno kito padarytas skaidres, ar wordo dokumenta su tekstu, tai jau pazeidzia to autoriaus teises, bet jau tam niekas neatstovauja, nes tie autoriai nezinomi niekam neidomu, kad ju autorines teises pazeistos, idomu tik tos kurios moka litus... Cia viskas yra biznis nustokit pletot kvailas diskusijas...
Manvydas 2012-01-21 11:12
Pala pala.Megaupload yra firma HonKonge, beveik visi jos ikurejai ne JAV pilieciai.Tai kaip gi JAV istatymai veikia kazkur Kinijoj???Net ne ant jos pacios pilieciu??Kad per ..
Incognito 2012-01-21 11:12
, jeigu turi gerų pasiūlymų, tai kreipkis ne ČIA, o į suinteresuotus verslininkus, kitus asmenis, galų gale - rašyk peticijas į parlamentą, kad ir ES Parlamentą. Blogiausiu atveju, padėkos už rūpestį. Rašydamas čia, nieko nepakeisi.
trauka 2012-01-21 11:16
Pritariu. Piratavimas negali būti prilyginamas vagystei. Apibrėžimas turi būti kitoks, nes pirataujant yra kopijuojama, kas yra visiškai kitas dalykas. Piratavimas taip pat nėra autorinių teisių pažeidimas, nes parsisiuntęs failą tu jo nepasisavini, taip pat neuždirbi pinigų. Ir jeigu parsisiunti nelegaliai albumą, kurio kaina 20 dolerių, tai nereiškia, kad padarai žalos už 20 dolerių autoriui. Šiuo atveju norima bausti už tai, ko net apibrėžimas nėra visuotiškai nutartas. Be to, žmogus yra nekaltas, kol neįrodyta jo kaltė. Man labai įdomu, kaip įrašų kompanija įrodytų, kad jie praranda 20 dolerių, jeigu aš nelegaliai parsisiunčiu jų albumą? Manau, kad jie to padaryti negali, nes jų fiktyvių nuostolių skaičiavimo metodas yra tiesiog nelogiškas. Įstatymiškai negalima su tokia logika kažko nuteisti. Taigi, kompanijos kreipiasi į valdžią, kad suteiktų jiems galią visus piratus nesunkiai nubausti - be įrodymų, be teismo proceso. Šiuo atveju įrodymas, kad siunteisi, tampa įrodymu, kad darai žalą. Taigi, teisingumo principas supaprastėja: žmogus yra kaltas, nors neįrodyta jo kaltė.
Indigo89 2012-01-21 12:25
Siulau sukurti portala, kuriame kurejai galetu talpinti savo darbus, kurie butu laisvai pasiekiami zmonems. Portalas laikytusi is reklamu. Zmones pasinaudoje produktu (perziureje filma ar daina) ivertina, kiek tas produktas yra vertas. Butu sukurta formule, kuri apjungtu vartotoju ivertinima ir produkto naudojimosi daznuma bei pelna kuri tas produktas atnese rodant reklamas ir pagal tai kurejui butu mokamas nuolatinis atlyginimas, kuris priklausys tik nuo jo kurinio kokybes bei reikalingumo vartotojams. Nebutu jokio pirkimo kates maise, kai sumoki pinigus, eini i filma ir pamatai, kad ten sudo gabalas. Tokie filmai galiojant sitai sistemai isnyktu, nes juos vartotojai vertintu prastai ir neziuretu, atsirastu daugiau kokybisku kuriniu, kurie generuotu didelius pinigus. Taigi islostu tiek kurejai, tiek vartotojai, kas logiskai mastant ir turetu buti tikslas. BET. Pralostu platintojai. Nebebutu galima gaminti daug slamsto ir jo kisti atbukintiems vartotojams. O platintojai dabar yra susikrove tokias pinigu sumas, kad gali lengvai "remti" politines partijas amerikoje (kas ten yra visiskai legalu ir normalu), kurios priiminetu LEIDEJAMS palankius sprendimus. Taigi visas sitas piratavimo surmulys kyla 95% del leideju gobsumo, o ne del kureju patiriamu nuostoliu. Ga inkognito bando jums ikalti i galva yra tai, kad jus PRIVALOTE moketi leidejams uz slamsta. Jo pavyzdziai apie paziuretus filmus ir apsisprendima neiti i filma, nes jis buvo prastas, taip leidejams prarandant dali pelno, yra labai aiskus ir konkretus. Jis nori, kad zmonems butu kisamas slamstas ir dar uz tai imami pinigai. Bet velgi sitokia slamsto kisimo vartotojams sistema yra savaime susiformuojanti kapitalizmo santvarkos salygomis. Tai galima sakyti yra kapitalizmo atributas. Todel ir interneto cenzura laikui begant turetu tik stipreti jei ir toliau sistema bus kapitalizmas. Europoje, skirtingai nuo amerikos, kapitalizmas yra stipriai reguliuojamas, del to cia ir gyvenimo kokybe yra daug geresne negu amerikoj. Taigi zmones kovojantys su SOPA ir panasiomis institucijomis is tiesu kovoja su kapitalizmo neteisybemis, todel nesiliaukim to dare, nes jei patys nekovosim gobsus verslininkai ir tokie siauraprociai kaip inkognito suvarzys zmoniu laisves ir pablogins gyvenimo kokybe tik dar labiau.
blizzard 2012-01-21 14:41
Kažkas tokio yra sukurta čia, http://www.jamendo.com/en/ , nežinau ar čia autoriai ką nors uždirba, bet jie dalina savo kūrinius nemokamai ir stengiasi išpopuliarėti.
andrewd 2012-01-21 15:21
bandcamp.com http://despotinfam.bandcamp.com http://brassbastardz.bandcamp.com/ http://cutrecords.bandcamp.com/
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-21 16:12
Oho, vienas Incognito pasisakė prieš piratavimą ir, kad pasipils akmenų kruša į jo daržą Dar suprasčiau, jeigu dalis komentarų būtų apie jo pasisakymus, tačiau dalis iš viso nekreipia dėmesio į tai, ką Incognito parašė ir varo tai, ką jie suprato. Aš iš jo rašliavos supratau, kad jis nekalbėjo apie SOPA įstatymą. Jis kalbėjo išimtinai piratavimo tema. Gal jo pažiūros šiek tiek konservatoriškos, kaip ir vc užsiminė, bet ar dėl to būtina kibti į atlapus, kad kažkieno nuomonė nesutampa su jūsų? Kaip vaikų darželyje pasijutau (tiksliau kaip Seime. Jei kam įdomu, įsijunkite per pietus Seimo TV, ten tokie patys kaip jūs sėdi ir rėkia vieni per kitus). Teisybės yra tiek pas Incognito, tiek ir pas jus. Nėra taip, kad piratavimas atneša tik žalą, ar tik naudą. Abipusis. Teko paskaityt torrent.lt prie balsavimo puslapio (forume) šia tema apie SOPA, tokio vartotojo GNS pasisakymą, manyčiau gana taiksliai: "Dabar paveidmainiausiu, pats būdamas "piratas", tačiau pačio įstatymo (su žymiais pataisymais) kaip ir reikėtų tam, kad būtų sustabdytas piratavimas. Kodėl? Kažkas kažkuriame forume, skaičiau, minėjo, kad autoriai vis viena negauna atlyginimo, jį pasiima leidėjai. Bullshit, totalus - atlyginimą gauna tokį, kokį yra sutarę kontrakte ir kuris priklauso nuo prekės pardavimo. Tai, jeigu vienas žmogus nusiperka prekę ir patalpina ją į internetą, o x1000 parsisiunčia ją, tai autorius netenka tiek pajamų. Nemanau, kad tai yra gražu." Teisybės yra ir jūsų papostintuose linkuose, kur AUTORIAI (žmonės, sukūrę savo produkciją) talpina SAVO NORU į svetainę ir savo produkcija dalinasi su gerbėjais. Tačiau teisybę pasakė ir Incognito, norit to ar ne. Lazda turi du galus visą laiką
Foxman 2012-01-21 18:41
, kad turi būt priešingai Nenoriu labai kištis į šitas diskusijas, bet galit duoti bent kelis autorius, leidėjus, kuriems piratavimas pakenkė tiesiogiai (t.y. bankrutavo, prarado darbą ar pavirto benamiais). O tada bus galima pratęsti diskusijas.
blizzard 2012-01-21 19:14
Nenoriu sakyt kad esu labai didelis žinovas, tiesiog pateikiau pavyzdžius atlikėjų kurie prie to prisitaikė ir piratavimą pavertė sau naudingu įrankiu. Internetas buvo sukurtas kaip erdvė kurioje galioja mainų sistema ir kuri nepriklauso jokiai ekonominiai zonai. Kiekvienas turi kažką įdėti kad internetas didėtų. Daugybė žmonių ne tik piratauja tačiau ir patys kuria, youtube ko gero daugiau nei pusė bisų video klipų yra tam tikrų žmonių kūriniai. Jie dėkoja internetui už tai kad jiems nereikia tarpininkų kurie juos garsintų, tai yra viena iš pagrindinių pramogų verslo baimių, nelikus tarpininkams, neliks milžiniško pelno. Kaip jau kažkas minėjo piratavimas tik pirmas žingsnis, aišku čia tik spekuliacija ir gal būt internete tokio lygio cenzūros nebus (o gal bus..). Visiškai panaikinus piratavimą, internetas žlugs, žlugs pagrindinė interneto įdėja ir internetas netgi praras prasmę kaip vieta skirta pasauliui parodyti save. Daugelis blogų naudoja informacija, vaizdo įrašus teksitinę medžiagą, kurią randa internete. Dauguma medžiagos esančios internete yra randama internete, taip sakant self supporting structure. Įvedus tokius įstatymus kaip SOPA ir PIPA (ir nereikia čia Š malt kad tai neturi nieko bendro šitoje temoje) galimybė savo bloge talpinti kitų kurtą medžiagą, net nurodant iš kur ją ėmiai taps negalima, to pasekoje interneto nebeliks. Tiesiog liks didelė erdvė skirta reklamoms ir socialiniams tinklams. Incognito minėjai kad tekstiniams darbams ar pristatymams informaciją "pirataut" galima nurodant šaltinį iš kurio ją ėmei. Tai nėra visiškai tikslu, gal būt teisiškai tai galima, bet praktiškai tai nėra tikslu, net ir imdamas informaciją iš tam tikro tinklapio, tu nesi tikras kad tai yra pirminis tos informacijos šaltinis ir galbūt tu nurodai netikslią nuorodą. Internete informacija yra vieša ir taip buvo nuo pat interneto sukūrimo, informacija kuri yra slapta ar informacija kuria nenorima dalintis, neturi teisės būti internete, nes tai erdvė skirta dalintis. Per pastaruosius metus verslininkai stengiasi panaudoti internetą jų tikslams, tai yra reklamai ir pinigų kalimui, niekas nesakė jog internetas tam skirtas, apart jų pačių ir jie tai stengiasi įstatimiškai įtvirtinti nes jie tą daryti gali, o paprasti vartotojai ne. Galit ant manęs šaukt ir rėkt, bet jie patys ir ne kas kitas yra kalti dėl savo nelaimių, jie patys talpina informaciją į "vietą" skirtą informacijos dalyboms ir tai padarę reikalauja už tai susimokėti. Jie interneto erdvės nesukūrė savo reikmėms, jie atėjo į šią erdvę, kurią sukūrė paprasti žmogai savo reikmėms tai yra dalinimuisi, ne prekiavimui. Manot yra neįsivaizduojamo dydžio grupuotės, kurios eina į kino teatrus filmuoja filmus HD kamerom įdealiausia raiška, deda juos į internetą world wide ir skatina mus tuos filmus siūstis? Manot kiekvienas nusipirkęs kompaktą žmogus tuoj pat skuba bėga prie kompiuterio, jį įkėlinėja, formatuoja į mp3 ir skleidžia į internetą? kiek tokių atvejų yra? kiek tokie pavieniai atvėjai sugeba iš savo kompiuterio paskleist kopijų? Čia vienetai kurių net baust nėra už ką.. Visas blogis prasidėjo tuo met kaip atsirado prekyba internetu, tai yra skaitmeninių failų prekyba, dabar užtenka susimokėt 1dolca, tada parsisiūst failą ir nereikia nei nieko formatuot, nei eit į parduotuvę, nei mokėt 20 dolcu už cd, tiesiog copy paste ir failas jau internete paruoštas dalinimuisi. Tai kas dėl to kaltas? Net ir tokiu atveju, vienas žmogus patalpinęs tą kopiją kurią legaliai nusipirko, kažin ar padaro milijoninę žalą (apie kurią čia taip rėkaujama). Visų pirma reikia išsireklamuoti kad turi tą failą, kad tą padarytum reikia mažų mažiausiai užsiregistruot į kokį torrent tinklapį ir gaut privilegiją kad galėtum ten tą failą įkišt. Jeigu neužsiregistruoji į torrent, tada uplaudini kažkur tą failą, stengiesi kad tas failas pakliūtų kažkur ir įgautų populiarumo, kad kuo daugiau žmonių jį rastų ir t.t. kiek parsisiuntimų gali pasiekt? 100 per savaitę? kažin ar tiek padarysi, be didelės reklamos.. Vienas iš apsaugos būdų galėtų būti kokio nors kodo įterpimas į mp3 failus kurie parduodami internete, kad pvz bandant tokį failą įkelti į tą patį "megaupload" sistema nustatytų jog jis yra nupirktas ir jo įkelti nebūtų įmanoma. Kažkodėl tuo niekas neužsiima, nes tai per brangu lyginant su piratavimo nešamais nuostoliais.. Pasikartosiu dar kartą, interneto erdvė nebuvo sukurta prekybiniams tikslams, tačiau ją bandoma tokia padaryti, noriu kad skirtumėt tokius dalykus, niekas nesako tau dėti tavo muzikos failų į internetą jeigu nenori kad jie būtų siunčiami už dyką, internetas kaip tik dėl tos priežasties tam ir nėra tinkamas, jeigu galvojat priešingai, tai nereiškia kad turit priverst kitus naudotojus galvoti taip kaip jūs..
Indigo89 2012-01-21 22:02
Bet kokios technines priemones niekaip nepades apsaugoti nuo muzikos ir panasiu irasu piratavimo, nes jas butu pernelyg lengva apeiti. Tai gali veikti tik paslaugoms, kuriu veikimui reikalingas rysys su valdomu centru. Esme tame, kad leidejai, ieje i jiems nauja aplinka, kurioje neveikia jiems iprasti desniai, ne bando prisitaikyti prie aplinkos, bet aplinka pritaikyti prie saves. Tokie dalykai niekuomet nebus veiksmingi, tai bus tolygu narkotiku vartojimo uzdraudimui. Nesvarbu koks piratavimo nelegalumo lygis bus tai vyks ir mastai bus nesuvaldomi. Leidejai turi priimti naujas zaidimo taisykles ir zaisti pagal jas, o ne galvoti savo.
dzo 2012-01-21 23:32
Idomu ar zmogus parduodantis amazon.com naudota knyga irgi vadinamas piratu? Jis ja perskaite, ja platina ( nors ir viena kopija ) o autorius gauna pelna tik uz 1 kopija. O jei ji taip parduodama desimtis kartu o pries tai dar duodama draugams paskaityt?