Kompiuterinis virusas tūkstančius spausdintuvų visame pasaulyje privertė spausdinti niekus  (0)

Spausdintuvai tūkstančiuose biurų visame pasaulyje pradėjo spausdinti daugybę puslapių bereikšmės informacijos dėl kompiuterinio viruso, nutaikyto į „Windows“ sistemas. Kompiuterinio saugumo kompanijos nurodo, kad dėl šio viruso labiausiai nukentėjo didelės verslo įmonės JAV, Indijoje, Europoje ir Pietų Amerikoje, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viruso kaltininkas – programa pavadinimu „Milicenso“, ne sykį naudota virtualių nusikaltėlių grupuočių. „Symantec“ nurodo, kad „Milicenso“ pirmą kartą buvo aptikta 2010 metais ir nuo tada kartais grįždavo į dienos šviesą, kompiuterius užkrėsdama įvairaus pobūdžio virusais.

Nurodoma, kad ši programa gali užkrėsti kompiuterius įvairiais būdais – ji gali atkeliauti el. laiškuose prisegtais dokumentais, pasislėpti interneto svetainėse ar net fiktyviose tvarkyklėse. Įsidiegęs virusas nukreipia kompiuterio interneto srautą per specialius serverius, taigi interneto svetainėse žmonės gali matyti reklamas, kurių jose neturėtų būti.

Šįkart virusui buvo nusiųsta komanda atspausdinti bevertį dokumentą. Manoma, kad tai nutiko atsitiktinai ir viruso kūrėjai iš tiesų to nesiekė. Kai kuriuose biuruose dėl to įsijungė šimtai spausdintuvų, be reikalo sunaudodami daugybę popieriaus lapų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(3)
(-3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: