„Intel“ keičia savo planus: keisti centrinius procesorius dar galėsime ne vienerius metus  (0)

Lustų gamybos gigantui „Intel“, kuris remiasi x86 architektūra, artimi šaltiniai pranešė, jog kompanija nusprendė pakeisti savo ilgo laikotarpio programą. Joje teigiama, jog atsisakoma labai plataus BGA tipo procesorių naudojimo ir vartotojai toliau galės procesorius keisti nevaržomai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu kompanija „Intel“ parduoda procesorius, kurie yra pritaikyti LGA ir µPGA tipo lizdams pagrindinėse plokštėse. Tokiam lizdui pritaikytą procesorių galima išimti ir į jo vietą įdėti naują, tačiau kompanija planavo daugiau gaminti BGA lizdams pritaikytų procesorių, kurie to daryti neleidžia.

Apie tai, jog nuo 2014 metų rinkai tieks daugiau BGA procesorių, kurie yra tiesiog prilituojami prie pagrindinės plokštės ir jų pakeisti praktiškai nėra galimybės, buvo užsiminta praėjusių metų pabaigoje. Tai sukėlė šokį tokį sąmyšį, o konkurentas AMD pareiškė to tikrai nedarysiąs.

Dabar, tuo tarpu, pakeitus ilgalaikius planus, BGA procesoriai „Intel“ produktų terpėja įsivyraus dar tikrai negreitai. Net 2015 metais 95% visų staliniams procesoriams skirtų procesorių bus pritaikyti mums įprastiems LGA lizdams. Tai tęsis net ir po „Skylake“ architektūros pristatymo 2015-ais.

Be jokios abejonės, „Intel“ ir toliau siūlys BGA tipo procesorius, kurie reikalauja ypač mažai energijos, tačiau nėra labai spartūs. Tai mes matome ir šiuo metu su įvairiais „Atom“ serijos procesoriais, kurie veikia daugelyje įvairių įrenginių. Pagrindinių plokščių gamintojai taipogi turi kuo džiaugtis, nes viskas lieka savo vietose dar bent ketveriems ar penkeriems metams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: