Pirmi nepriklausomi Intel Haswell procesorių testai  (6)

Iki Intel procesorių su Haswell mikroarchitektūra anonso lieka geri keturi – penki mėnesiai, ir tai yra pats laikas internete pasirodyti bent preliminariems nepriklausomiems testams, kadangi Intel partneriai jau senokai yra gavę atitinkamus inžinerinius egzempliorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir visai neseniai tai nutiko. Viename iš kaimynės Rusijos Interneto puslapių pasirodė informacija su Haswell procesoriaus, dirbančio 2.8 GHz taktiniu dažniu, testais.

Rezultatų palyginimui buvo pasirinkti modelio Intel Core i7-3770K (Ivy Bridge) duomenys. Testams panaudoti kompiuterių entuziastų tarpe populiarūs paketai SuperPi 1M & 32M, PiFast ir wPrime 32M & 1024M, naudojama 64 bitų operacinė sistema Windows 7. Koks motininės plokštės modelis buvo naudojamas testų metu (kaip žinia, Haswell reikalaus LGA 1150 lizdo), nepranešama.

Taigi teste SuperPi 1M procesorius Intel Haswell netikėtai buvo lėtesnis nei pirmtakas Intel Ivy Bridge (atsilikimas sudarė apie 3,8%), tačiau ilgajame teste PiFast naujokas išsiveržė į priekį maždaug 3,1% – 5,9%. Abu testai remiasi vieno darbinio duomenų srauto aplikacijomis ir leidžia įvertinti mikroarchitektūros galimybes. Aišku, galutines išvadas daryti nereikėtų, kadangi Intel dar gali atlikti nemažai pakeitimų.

Dirbant su keliais duomenų srautais ir apkrovus visus skaičiavimų branduolius, procesorius Intel Haswell sugeba visur aplenkti savo pirmtaką iš Ivy Bridge stovyklos. Prieaugis nedidelis ir sudaro nuo 0,03% iki 0,3%, tačiau jis yra, o serijiniuose modeliuose jis turėtų būti dar didesnis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: