Microsoft Research vadovas – apie Windows 9 ir kompanijos prioritetus  (0)

Korporacija Microsoft vis dar dirba prie kito operacinė sistemos Windows 8.1 atnaujinimo, tačiau tai jai netrukdo ruoštis Windows 9 pasirodymui. Teigiama, kad nauja programinė platforma turėtų debiutuoti 2015 m. pavasarį, o joje bus nemažai naujovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft Research padalinio vadovas Peter Lee, duodamas interviu leidiniui Digital Trends, patvirtino, kad „debesų“ tarnybas kompanija iš tikrųjų laiko didžiausiu prioritetu. Jis nepasakė nieko konkretaus apie būsimą Windows 9, tačiau pasakė, kad ši technologija dalinai bus realizuoti naujoje operacinėje sistemoje.

Peter Lee pabrėžė, kad paieškos sistema Bing yra Microsoft „debesų“ ekosistemos centrinė ašis. „Bing bando suprasti daiktų esmę. Kai kas nors ieško, naudodamas frazę „Canon 4D“ ir paspaudžia nuorodą CanonRebel, mes sužinome apie jų tarpusavio ryšį. Verslo aplinkoje egzistuoja tokie patys ryšiai, tačiau su mažesniu duomenų kiekiu.“

Kartu jis pridūrė, jog Microsoft turi daugybę klientų, kurie yra didelės kompanijos su tūkstančiais darbuotojų. Jų išmanieji telefonai gali rikti informaciją apie darbo planus ir kontaktus, o tai yra „penas protui“, kalbant tiek apie tarnybą Bing, tiek ir apie asmeninį asistentą Cortana.

Peter Lee mano, kad besimokančių kompiuterinių algoritmų kūrimas ir tobulinimas leidžia suprasti, kaip dirba žmogaus smegenys. Jis pabrėžė, kad šiandien mes esame prie ribos, kai galime suprasti kažką svarbaus apie žmonių prigimtį. Kartu pridūrė, kad dirbtinio intelekto bandymus jau galima matyti praktikoje – puikiu pavyzdžiu tapo Microsoft platformoms skirtas žaidimas Titanfall.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(17)
(-13)

Komentarai (0)