Modernus „The Pirate Bay“ bandymas uždirbti sukėlė vartotojų pasipiktinimą  (5)

Interneto svetainė „The Pirate Bay“, padedanti platinti įvairų, taip pat piratinį turinį internete, kurį laiką kai kuriose savo svetainėse buvo įterpusi kodą, dėl kurio lankytojų kompiuteriai pavirsdavo virtualių valiutų kasimo aparatais, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslėptas kodas padėjo svetainės šeimininkams pildyti savo pinigines virtualios valiutos „Monero“ pavidalu.

Svetainės administratoriai tvirtina, kad toks kodo įterpimas buvo eksperimentas, kuriuo siekiama nustatyti, ar svetainė galėtų atsikratyti priklausomybės nuo ekranų.

Tačiau daugelis vartotojų nebuvo patenkinti tuo, kad virtualios valiutos kasimo programinė įranga jiems buvo įkišta be jokio sutikimo.

Vieno „Monero“ piniginio vieneto kaina šiuo metu yra apie 80 eurų.

Svetainės administratoriai, prašę vartotojų pasidalinti nuomone apie tokį būdą užsidirbti, sakė, kad programinė įranga vis dar yra tobulinama.

„Norėtumėte matyti reklamas ar norėtumėte atiduoti kelis procesoriaus ciklus kaskart, kai tik apsilankote mūsų svetainėje“, - buvo užduodamas klausimas lankytojams.

Tinklaraštyje atsiradęs įrašas skelbė, kad dėl vienos klaidos monetų kasimo kode buvo bandoma monetų kasimui panaudoti ne nedidelę dalį kompiuterio resursų, o visus, kiek tik įmanoma.

Ši klaida, anot administratorių dabar yra ištaisyta ir dabar monetoms kasti bus panaudojama ne daugiau nei 30 proc. visų lankytojo kompiuterio pajėgumų.

Programinę įrangą bandymui pateikė bendrovė „Coin-Hive“.

Daugelio virtualių valiutų, dar vadinamų kriptovaliutomis, papildomų vienetų galima gauti panaudojant savo kompiuterius vykdyti esmines kriptovaiutų tinklo valdymo funkcijas – stebėti, kas kur kiek monetų išleido, kur jos persiųstos ir panašiai.

Anot svetainės administratorių, reklamų blokavimo programėlės paprastai neleidžia vykdyti kodo, įdarbinančio lankytojo kompiuterį.

Naujienų svetainėje „Torrent Freak“ skelbiama, kad bandymai buvo atliekami 24 valandas savaitgalį, bet net ir po tiek laiko susilaukta nemažai skundų.

Daugelis vartotojų pareiškė, kad tai yra kvaila idėja, kurios „The Pirate Bay“ turėtų atsisakyti.

Buvo ir tokių, kurie sakė, kad virtualios valiutos kasimas yra „įdomi mintis“, tačiau kritikavo „The Pirate Bay“ už tai, kad lankytojai nebuvo įspėjami apie bandymą.

„Pritariu esminiam tikslui. Tačiau ne su tuo, kad jis veikia be aiškaus vartotojo informavimo ir jo sutikimo“, - sakė vienas iš bandymą komentavusių internautų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai (5)