[2022 m. MWC, geriausi anonsai] „Samsung“ pristato fantastiško saugumo nešiojamus kompiuterius – BIOS sugebės sustabdyti ataką, jei kažkas laužiasi į operacinę sistemą  ()

„Samsung“ pristatė naują kompiuterį „Galaxy Book2 Business“ 2022 m. MWC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai naujas kompiuteris, sukurtas naudojant įmonėms skirtą „Intel vPro“ procesorių platformą. Nešiojamieji kompiuteriai aprūpinti įrankiais, padedančiais užtikrinti jų saugumą įmonių vartotojams, ypač hibridinėje aplinkoje, kai kai kurie darbuotojai gali dirbti iš namų ir dirbti ne įmonės tinkluose. „Samsung“ tvirtina, kad juose įdiegta pačios naujausios bendrovės „gynybos lygio saugumo technologijos“, „Intel Hardware Shield Technology“ ir saugus įterptinis procesorius, apsaugantis BIOS.

Pasak bendrovės, šios technologijos „yra su klastojimo įspėjimo funkcija, kuri aptinka ir seka kenkėjiškus bandymus įsiterpti į svarbius duomenis ir sustabdyti kompiuterių atakas prieš įsiskverbiant į operacinę sistemą“.

Be to, jei nešiojamasis kompiuteris būtų užpultas, „Samsung“ teigia, kad „vertingi duomenys yra apsaugoti naudojant BIOS automatinį atkūrimą, kuris gali aptikti grėsmes kompiuterio įkrovos proceso metu ir automatiškai atkurti BIOS atsarginę kopiją prieš įvykstant atakai“.

Nešiojamieji kompiuteriai yra sukurti naudojant „Intel vPro“ procesorius ir „Intel Hardware Shield“, kuris apsaugo nuo aparatinės įrangos ir OS atakų ir sumažina kenkėjiškų programų išnaudojimo tikimybę, teigia bendrovė.

„Stebėdama BIOS ir OS saugumo lygius, Galaxy Book2 Business padeda įmonėms išvengti atakų ir saugoti jautrius duomenis. Be to, „Microsoft Secured-Core PC“ (SCPC) apsaugo kiekvieną įrenginį nuo tiesioginių CPU branduolio ir programinės įrangos atakų, todėl kenkėjiški kodai negali sugadinti sistemos“, – priduriama pranešime.

 

 Nešiojamajame kompiuteryje taip pat yra automatinio kadravimo funkcija, kad video konferencijų metu dėmesys būtų sutelktas į veidus ekrane, o fono efektai, pvz., neryškus fonas ir virtualaus biuro nustatymai, sumažintų blaškymąsi. Nešiojamasis kompiuteris „automatiškai filtruoja statinius ir foninius garsus, todėl balsai sklinda aiškiai, o kiekvienas žodis yra girdimas ir suprantamas“ vaizdo skambučių metu.

 

Nešiojamasis kompiuteris turi verslo klasės infraraudonųjų spindulių kamerą ir tik įgalioti vartotojai gali prisijungti naudodami veido atpažinimą. 

„Galaxy Book2 Business“ specifikacijos

  • „Intel vPro“ su 12-osios kartos „Intel Core i3“, „i5“ arba „i7“ procesoriai
  • Standartiškai siūloma 8 GB RAM, tačiau ją galima padidinti iki 64 GB.
  • Atmintis yra 256 GB, kurią galima padidinti iki 1 TB.
  • 14“  FHD ekranas,
  • Europa gaus versijas su 4G LTE ryšiu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()