Bidenas pasirašė pirmąjį tokį įsakymą reguliuoti kriptovaliutas: kam jo prireikė ir ką tai reiškia?  ()

Prezidentas Joe Bidenas pasirašė pirmąjį tokio pobūdžio vykdomąjį įsakymą reguliuoti kriptovaliutas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau neaišku, kas tiksliai pasikeis – jei kas nors iš viso pasikeis.

Baltieji rūmai paskelbė šią iniciatyvą trečiadienį paskelbtame pareiškime ir apibūdino ją kaip „pirmąjį visos vyriausybės požiūrį į pavojų, išnaudojant galimą skaitmeninio turto ir pagrindinių technologijų naudą“.

Įsakymu administracija tikisi apsaugoti vartotojus ir įmones, kartu suprasdama visą kriptovaliutų technologijos poveikį aplinkai.

„Skaitmeninio turto augimas suteikia galimybę sustiprinti Amerikos lyderystę pasaulinėje finansų sistemoje ir technologijų eroje, bet taip pat turi esminių pasekmių vartotojų apsaugai, finansiniam stabilumui, nacionaliniam saugumui ir klimato rizikai“, – sakoma pranešime.

Tačiau lieka neaišku, kas tiksliai šiuo vykdomuoju įsakymu bus pasiekta. Atrodo, kad didžioji dalis įsakymų tik skatina įvairias finansines institucijas, tokias kaip Iždo departamentas ar Finansinio stabilumo priežiūros taryba, tirti ir įvertinti kriptovaliutų riziką.

Tačiau įdomu tai, kad vykdomasis įsakymas taip pat leis „skubos tvarka“ tirti JAV centrinio banko skaitmeninę valiutą – potencialią JAV remiamą kriptovaliutą, kurią Federalinis rezervų bankas tiria jau keletą metų, taigi tai taip pat sudaro pagrindą skaitmeniniam doleriui.

 

Nors daugelis gali atsisakyti vyriausybės kišimosi į decentralizuotą ir nereguliuojamą valiutą, daugelis kriptovaliutų ekspertų mano, kad tai yra geras dalykas. Galų gale, tai pašalina šiek tiek neapibrėžtumo dėl reguliavimo ir taip pat gali padėti paskatinti investicijas į kriptovaliutų technologijas.

„Kadangi agentūros žengia kitą žingsnį tirdamos daugybę kriptoekonomikos aspektų, tikimės, kad jos tai padarys siekdamos sukurti reguliavimo aiškumą pramonei ir Amerikos visuomenei“, – socialiniame tinkle „Twitter“ sakė „Coinbase“ vyriausiasis politikos pareigūnas Faryar Shirzad.

 

„Skaitmeninis turtas turi didžiulę potencialią ekonominę ir socialinę naudą šalims, kurios nustato protingą reguliavimą“, – priduria jis.

Dar per anksti pasakyti, ką vykdomasis įsakymas reiškia kriptovaliutų ir vyriausybės reguliavimo ateičiai. Vienas dalykas aiškus: vargu ar pastebėsime tiesioginį jos poveikį, bet laikui bėgant pamatysime, kad bus padėti pamatai tokiems dalykams, kaip kaip JAV remiama kriptovaliuta ir reglamentai, ribojantys technologijos poveikį aplinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(3)
(-3)

Komentarai ()