Niekas nežino, kas tai. Slaptas Kinijos lėktuvas iškėlė į kosmosą paslaptingą objektą  ()

Kiekvienas jų skleidžia kažkokį signalą.


Kinijos kosmoso programa
Kinijos kosmoso programa
© China News Service, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CNEWS_Wentian.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paslaptingasis Kinijos kosminis lėktuvas „Shenlong“ į orbitą paleido naują objektą. Tai jau septintas toks įvykis per pastarąjį pusmetį, tačiau niekas iki šiol nežino, kokie tai aparatai ir koks jų tikslas, rašo „Live Science“.

Tai įvyko gegužės 24 dieną 600 kilometrų aukštyje virš Žemės paviršiaus. Ekspertai už Kinijos ribų mano, kad tai gali būti mažas palydovas arba įrangos dalis, išmesta prieš sugrįžtant iš orbitos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3240 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

JAV kosminės pajėgos sekė orlaivį nuo tada, kai jis gruodžio 14 d. pakilo „Long March“ 2F raketa iš „Jiuquan“ palydovų paleidimo centro. Apie tai žinoma nedaug, nors jis panašus į slaptą JAV sukurtą erdvėlaivį „‚Boeing X-37B“, galintį į orbitą atlikti daugkartines ekspedicijas. Kinijos slaptasis kosminis lėktuvas pirmą kartą buvo paleistas 2020 m. ir orbitoje išbuvo tik dvi dienas. Tačiau per antrąją kelionę, prasidėjusią 2022 m. pabaigoje, jis kosmose praleido jau 276 dienas.

 

Kinijos lėktuvas griežtai laikomas paslaptyje.

Netrukus po paleidimo pernai „Shenlong“ (tai reiškia „dieviškasis drakonas“) dislokavo šešis mažesnius objektus, kurių kiekvienas skleidžia kažkokį signalą. Iki šiol Kinijos pareigūnai neišslaptino informacijos apie lėktuvą ir jo veiklą, neatskleidė paslaptingų objektų prigimties ir net nepripažino jų egzistavimo.

„Tam tikrą laiką pabuvęs orbitoje eksperimentinis erdvėlaivis grįš į jam skirtą nusileidimo vietą Kinijoje. Per šį laikotarpį jis, kaip planuota, vykdys daugkartinio naudojimo technologijų bandymus ir kosmoso mokslo eksperimentus“, – anksčiau pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

 

Negalime teigti, kad technologija turi karinį pritaikymą, tačiau vargu ar galime tikėtis ko kito iš dabartinės Kinijos.

JAV kariuomenės kosminis lėktuvas X-37B taip pat skrieja žemoje Žemės orbitoje. Įrenginys buvo paleistas gruodžio 28 d., naudojant raketą „SpaceX Falcon Heavy“. Tai, kad abi misijos vykdomos vienu metu, „tikriausiai nėra atsitiktinumas“, žurnalui „Air & Space Forces“ sakė JAV kosminių pajėgų kosminių operacijų vadovas B. Chance'as Saltzmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()