Kinijos turgelio stebuklai: išskirtinę savybę turinti išmanioji apyrankė „Lenovo HX06“ anonso proga siūloma dvigubai pigiau nei „Xiaomi Mi Band 2“, o funkcijos labai panašios (Video)  (1)

Tenka pripažinti, kad fizinius aktyvumo asistentus mielai dėvi vis daugiau ir daugiau žmonių. Priminsime, kad šiuos naujos kartos elektroninius aksesuarus dar visai neseniai sėkmingai platino tokios bendrovės, kaip „Jawbone“ ar „Fitbit“. Vis dėlto pastarieji gamintojai už savo fizinius aktyvumo asistentus dažniausiai prašo mokėti šimtą ir daugiau eurų, kas daugeliui pirkėjų, deja, bet yra nelabai priimtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smagu, kad savu laiku šią problemą pilnai eliminavo tarptautinio populiarumo susilaukęs fizinis aktyvumo asistentas „Xiaomi Mi Band 2“, kuris šiuo metu rinkoje priklausomai nuo pasirinktos versijos kainuoja nuo 22 iki 30 eurų, o užtaikius ant geros nuolaidos, kaina nukrenta iki rekordiškos 17€

Nors šiuo atveju nesinori būti blogu pranašu, bet labai panašu, kad „Xiaomi“ paskendo savo šlovėje, kadangi potencialiems pirkėjams jau gana ilgas laikas nesugeba pristatyti naujos kartos fizinio aktyvumo asistento, o senąjį „Xiaomi Mi Band 2“ asistentą be specialių nuolaidų vis dar parduoda už santykinai didelę ir šiandienėje rinkoje jau nelabai konkurencingą kainą. Žinoma, tai patikima apyrankė, su labai geru programiniu palaikymu, bet kainos prasme konkurentai ją spaudžia labai stipriai.

Šias tendencijas šiuo metu bene geriausiai patvirtina apie 12 eurų su nuolaida kainuojantis naujos kartos fizinis aktyvumo asistentas „Lenovo HX06“.

Čia dar norisi pridėti tik tai, kad anonso proga Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ taiko ypatingą pasiūlymą, kurio metu fizinį aktyvumo asistentą „Lenovo HX06“ galite įsigyti vos už 6 eurus. Šiuo išskirtiniu pasiūlymų kiekvieną dieną 12 val. Lietuvos laiku galite pasinaudoti iki pat gegužės 27 d., tačiau norime atkreipti dėmesį, kad ši ypatinga sumažinta kaina kiekvieną dieną bus taikoma tik pirmiesiems penkiems „Lenovo HX06“ užsakymams. Pasibaigus visoms nuolaidoms ši apyrankė kainuos 17€ - būten tiek, kiek dabar su didžiausiomis nuolaidomis kainuoja „Xiaomi Mi Band 2“.

Tenka pripažinti, kad techniškai „Lenovo HX06“ tikrai nesiūlo naujų ir inovatyvių idėjų. Kitaip sakant, šis fizinis aktyvumo asistentas siūlo tas pačias funkcijas kaip ir bet kuris kitas Kinijoje pagamintas fizinis aktyvumo asistentas, t. y. jis turi žingsniamatį, seka miego kokybę, skaičiuoja sudegintas kalorijas, gali pasigirti integruotu žadintuvu bei taip pat ekrane geba atvaizduoti išmaniajame telefone gaunamus informacinius pranešimus.

Tačiau „Lenovo“ atsisakė pakankamo populiarumo fiziniuose aktyvumo asistentuose nesusilaukusios pulsometro funkcijos – dažnu atveju pulso matavimas yra daugiau apytikslis, nes optiniams jutikliams tai gana sunkus iššūkis.

Pastarąją funkciją  „Lenovo“ nusprendė kompensuoti kitu sprendimu, kurio kol kas vis dar negali pasiūlyti kiti gamintojai. Kitaip sakant, „Lenovo HX06“ fizinis aktyvumo asistentas turi specialų režimą, kurio metu apyrankė periodiškai suvibruoja ir taip padeda išlaikyti jį dėvinčio žmogaus budrumą. Toks sprendimas itin praverčia ilgose kelionėse vairuojant, kadangi padeda užtikrinti maksimalų vairuotojo budrumą tamsiuoju paros metu arba kitose gyvenimo situacijose, kai nevalia užmigti, o veikla labai monotoniška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai (1)