Geriausias būdas išbandyti virtualią realybę: „Xiaomi VR 3D“ akiniai su inerciniu judesio valdikliu laimėjo prestižinį Japonijos „Good Design“ apdovanojimą (Apžvalga, Video)  ()

„Sveiki atvykę į virtualią realybę“ – tik taip būtų galima pasakyti apie šiuos „Xiaomi VR 3D“ akinius, kurie nepaliko abejingų ir Japonijos technikos specialistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos specialistų komentaras: „Šie Xiaomi VR 3D akiniai laikosi Xiaomi kompanijos prekės ženklo koncepcijos. Tai yra, užtikrina gerą dizaino lygį, aukštą gaminio kokybę ir, tuo pačiu metu sparčiai plečiant rinką ir didinant didelės apimties pardavimus, kad kuo daugiau vartotojų galėtų mėgautis VR teikiamais malonumai, žemą kainą (kainuoja 54€, bet su nuolaidos kuponu LTVR3D1867TECH kaina sumažėja iki €49.87).

VR akiniai užtikrina platų matymo kampą, turi inercinį judesio valdiklį ir yra, kaip įprasta Xiaomi kompanijai, ganėtinai paprastos išvaizdos su tipiškais Mi stiliaus sprendimais. VR akinių bendras svoris tolygiai pasiskirsto ant galvos, todėl juos yra patogu dėvėti ilgą laiką ir pabrėžiami patogaus dizaino principai yra ypač aktualūs žmonėms, turintiems trumparegystės ar toliaregystės problemų.“

Kalbant apie techninius šių „Xiaomi“ virtualios realybės akinių aspektus reikėtų pabrėžti pačią esmę. Šie VR akiniai turi specialų 1600 Hz judesio sensorių, 16 ms atsako greitis užtikrina sklandų kadrų rodymą, o 103 laipsnių platus matymo kampas ir 360 laipsnių panoraminis vaizdas garantuos nepamirštamus virtualios realybės potyrius.

O ką jau ir minėjo Japonijos specialistai, šie „Xiaomi VR“ akiniai yra draugiški toliaregystės ir trumparegystės problemų turintiems žmonėms, kadangi VR akiniai palaiko objektų atstumo reguliavimą. Jis atliekamas su ant VR akinių esančių reguliavimo ratuku.

Taip pat VR akiniai yra padengti mikšta kašmyro medžiaga, kuri apsaugo kaktą, veido dalis aplink akis ir galinę galvos dalį. Tad juos yra itin malonu dėvėti.

Akiniai turi C-tipo USB jungtį, matinius 38 mm didelio pralaidumo lęšius ir yra suderinami su šiais „Xiaomi“ išmaniaisiais telefonais: Mi5 / Mi5s / Mi5s Plus / Mi Note 2.

9 ašių inercinis judesio valdiklis turi 2 valdymo mygtukus bei į prisilietimus reaguojantį  jutiklinį kilimėlį ir užtikrina dar patogesnį VR akinių suteikiamų potyrių valdymą. Jame yra giroskopas, akcelerometras ir magnetometras. Valdiklis palaiko „Bluetooth 4.0“ ryšį ir yra maitinamas 2 AAA tipo baterijų. Čia galite rasti išsamias „Xiaomi VR 3D“ akinių ir inercinio judesio valdiklio technines specifikacijas.

Šiame vaizdo reportaže apžvalgos autorius detaliai supažindina su „Xiaomi VR 3D“ akiniais ir inerciniu judesio valdikliu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()