Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos naujos kartos „Lenovo“ laikrodžiui „Lenovo Watch 9“ - 100% klasikinė išvaizda, cinko lydinys, safyro stiklas ir visos pagrindinės išmaniosios funkcijos  ()

Tenka pripažinti, kad Europoje Kinijos gamintojas „Lenovo“ geriausiai yra žinomas kaip išmaniųjų telefonų, kompiuterių bei serverių gamintojas. Vis dėlto „Lenovo“ dar vykdo daug labai įdomių projektų vietinėje Kinijos rinkoje. Šiuo atveju džiugina tai, kad dauguma „Lenovo“ eksperimentų anksčiau ar vėliau pasiekia Kinijos elektronines parduotuves. Būtent tai reiškia, jog esant poreikiui nestandartinius „Lenovo“ sprendimus taip pat gali įsigyti tiek europiečiai, tiek amerikiečiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėse parduotuvėse dar visai neseniai pasirodė naujos kartos „Lenovo“ laikrodis „Lenovo Watch 9“. Iš pažiūros „Lenovo Watch 9“ primena įprastą klasikinį mechaninį laikrodį, tačiau iš tikrųjų šio laikrodžio vidus slepia kai ką daugiau.

Kitaip sakant, greičiausiai netgi nesuklysime „Lenovo Watch 9“ pavadinami išmaniuoju laikrodžiu. Vis dėlto kad ir kaip keistai tai skamba, tačiau šis išmanusis laikrodis neturi lietimui jautraus ekrano ir gali pasigirti tik įprastomis trimis klasikinio laikrodžio rodyklėmis, kurias nuo išorinės aplinkos apsaugo skaidrus safyro stiklas.

Tuo tarpu pats „Lenovo Watch 9“ korpusas yra pagamintas iš cinko lydinio, o apyrankė iš specialaus odos alerginių reakcijų nesukeliančio silikono. Toks medžiagų pasirinkimas pasiteisina ir dėl tos priežasties, nes leidžia maksimaliai optimizuoti laikrodžio svorį. Tai puikiai patvirtina ir „Lenovo Watch 9“ pavyzdys, kadangi šis neįprastas laikrodis sveria vos 55 gramus ir yra atsparus išorės poveikui - su juo drąsiai galima plautis rankas ar maudytis ežere. 

Šiuo atveju įdomu ir tai, jog gamintojas „Lenovo Watch 9“ išmaniajame laikrodyje pasirinko naudoti ne standartinę ličio jonų, bet CR2032 tipo bateriją. „Lenovo“ tvirtina, kad budėjimo režime ši baterija energiją laikrodžiui gali teikti net apie 240 dienų. Tuo tarpu jai išsikrovus tiesiog teks įsigyti naują CR2032 bateriją, kuri šiuo metu priklausomai nuo kokybės ir gamintojo kainuoja ne daugiau nei du eurus.

Nors iš pažiūros visa tai gali atrodyti kaip apribojimai, tačiau šiuo atveju reikėtų įvertinti ir tai, kad „Lenovo Watch 9“ šiuo atveju vis tiek naudojant Bluetooth ryšio modulį gali būti prijungtas tiek prie „iOS“, tiek prie „Android“ išmaniųjų telefonų. Tai yra pagrindinė priežastis dėl kurios būtent ir galime įprastai atrodantį „Lenovo Watch 9“ laikrodį vadinti išmaniuoju laikrodžiu.

Taip pat norime atkreipti jūsų dėmesį, kad „Lenovo Watch 9“ gali skaičiuoti nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, informuoti apie įeinančius skambučius bei pranešimus ir taip pat geba priminti apie per mažą fizinį aktyvumą. Be to, „Lenovo Watch 9“ dar gali pasigirti integruotu begarsiu žadintuvu, miego sekimo funkcija bei įdiegtu sprendimu, kuris leidžia nuotoliniu būti valdyti išmaniojo telefono kamerą.

Tiesa, duomenys pateikiami tik programėlėje - laikrodžio ekranas tokios funkcijos nepalaiko. Programėlė suderinama su Android ir iOS, yra kiniška ir angliška jos versija. 

Greičiausiai dabar sutiksite, kad įprastai atrodantis „Lenovo Watch 9“ laikrodis iš tikrųjų siūlo lygiai tokias pačias funkcijas kaip ir bet kuris kitas fizinis aktyvumo asistentas ar išmanusis laikrodis. Vis dėlto futuristiškai atrodantys laikrodžiai daugeliui susižavėjimo nekelia, todėl net neabejojame, jog „Lenovo Watch 9“ šiuo atveju gali būtent tai ko dauguma iš jūsų jau labai seniai ieškojo.

Galiausiai skubame pranešti, kad anonso proga įprastai atrodantį „Lenovo Watch 9“ išmanųjį laikrodį Kinijos elektroninėse parduotuvėse dabar galite įsigyti su reikšminga nuolaida už kiek mažiau nei 35 eurus.

Objektyviai vertinant funkcionalumą, tai nėra tikras išmanusis sporto laikrodis - tokiam įvardinimui aiškiai trūksta daugiau funkcijų. Pagal funkcijų kiekį, jis prilygsta išmaniosioms apyrankėms ir joms nenusileidžia iš esmės niekuo. Gera žinia, kad kaina irgi patenka ne į išmaniųjų laikrodžių, bet į išmaniųjų apyrankių diapazoną. Tad gaunate ne tik išmaniųjų apyrankių funkconalumą, bet ir labai solidžią klasikinę išvaizdą su puikiu laikrodžio ekranu.

Pavyzdžiui, labai gerai vertinama „Huawei Honor Band 3“ apyrankė be nuolaidos kainuoja 41€, su nuolaida galima gauti už 29€. Ją lyginome su „Xiaomi Mi Band 2“ (pastaroji be nuolaidos kainuoja 31€, o štai su įspūdinga nuolaida jos kaina nukrenta iki 17€) ir aiškėjo, kad pulsą ir miego kokybę kur kas geriau matuoti su „Huawei Honor Band 3“, nei su „Xiaomi Mi Band 2“.

O štai išmaniųjų sproto laikrodžių kainos jau visai kitame diapzone. Geriausią santykį pagal kainą ir kokybę turintis „Xiaomi Amazfit Bip“ laikrodis su nuolaidomis pigiausiai kainuoja 55€, o vertinamas net labai gerai - „iš išvaizdos kaip du vandens lašai panašus į „Apple Watch“, o pagal parametrus ir kainą - tiesiog neturi konkurentų“. O štai dar tobulesnė sporto laikrodžio versija „Amazfit Pace“ su puikiomis nuolaidomis kainuoja 86€, o nuo „Xiaomi Amazfit Bip“ skiriasi ne taip jau ir daug. Nekalbant apie „Xiaomi Huami Amazfit Smartwatch 2“, kuris vadinamas geriausiu išmaniuoju sporto laikrodžiu iki 200€, tačiau kainuoja 157€.

Tad iš kainų palyginimo matyti, kad „Lenovo“ su naujuoju „Watch 9“ neprašovė - taikosi į apyrankių segmentą, o siūlo nepalyginamai geresnę išvaizdą ir klasikinį stilių, kuris tiktų prie bet kokios aprangos, net ir solidaus kostiumo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()