Kinijos turgelio stebuklai: su 47% nuolaida parduodamas žaidimų kompiuteris „Lenovo Legion R720“, kokio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu, bet prie jo reikės šiek tiek padirbėti  (8)

Kinijos gamintojas „Lenovo“ yra gerai žinomas visame pasaulyje. Vis dėlto pasidomėjus Kinijos elektroninių parduotuvių pasiūlymais paaiškėja, kad „Lenovo“ vietinėje rinkoje taip pat siūlo tokius produktus, kurie tiesiogiai niekada nepasiekia nei amerikiečių, nei europiečių. Nors tokie pasiūlymai turi tam tikrų niuansų, tačiau yra daugiau nei akivaizdu, jog į pastaruosius žiūrint praktiškai galite kaip reikiant sutaupyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, žaidimų mėgėjams skirto nešiojamo kompiuterio „Lenovo Legion R720“ šiuo metu tikrai nerasite nei vienoje Lietuvos elektroninėje parduotuvėje. Ir tai yra gana normalu, kadangi „Lenovo Legion R720“ pas pirkėją atkeliauja su iš karto įdiegta kiniška „Windows 10 Home“ operacine sistema.

Nors tai skamba nelabai maloniai, tačiau pergyventi tikrai nereikia – tiesiog reikės perrašyti operacinę sistemą į anglišką „Windows 10 Home“ – tai gali padaryti bet kuris kompiuterių meistras, o paslauga kainuos ne daugiau 20€. Arba visa tai padaryti pačiam, tuo labiau, kad „Lenovo Legion R720“ yra orientuotas į žaidimų mėgėjus, kurie operacinę sistemą pritaikyti savo poreikiams tikrai turi pakankamai reikalingų techninių žinių.

Svarbiausia žinia, kad šiuo metu, didžiausio vasaros išpardavimo metu, Kinijoje žaidimų mėgėjams skirtą nešiojamą kompiuterį „Lenovo Legion R720“ galite įsigyti su labai solidžia nuolaida už kiek mažiau nei 655 eurus. Palyginimui reikia pabrėžti, kad Lietuvoje už panašių techninių charakteristikų nešiojamą kompiuterį „Asus ROG Strix GL503“ tektų mokėti apie 1000 eurų. Taigi šiuo konkrečiu atveju galite sutaupyti beveik 350 eurų ir įsigyti ne bet kokį, o „Lenovo“ kompiuterį – daugelis pirkėjų juos vadina kur kas patikimesniais už „Asus“, nors žinoma, tai nuomonių klausimas.

Jei įdomu, kiek gi galėtų kainuoti „Lenovo Legion R720“ be nuolaidos, galite pakeisti siūlomą modelio konfigūraciją – su nuolaida siūlomas 128 SSD + 1TB HDD + GTX1050 Ti 4G už 655 eurus, o štai modelis be 4G 128 SSD + 1TB HDD + GTX1050 2G kainavo €1239.28 ir visi jie jau išpirkti. Peržiūrėjus visas konfigūracijas, matyti, kad parduodamas modelis yra vienintelis likęs pasiūloje ir tiesiog vyksta sandėlio valymas, tad jis parduodamas praktiškai dvigubai pigiau savo senosios kainos.

Lietuvoje parduodama „Lenovo Legion Y720“ serija kainuoja taip pat brangokai

Už 655 eurus šiuo metu Kinijoje galite įsigyti tokios konfigūracijos 15,6 colių įstrižainės IPS technologijos aukštosios raiškos ekraną (1920 x 1080) turinį „Lenovo Legion R720“ nešiojamą kompiuterį, kuris yra aprūpintas našiu 2,5 GHz taktinio dažnio keturių branduolių „Intel Core i5-7300HQ“ centriniu procesoriumi, „NVIDIA GeForce GTX1050 Ti“ 4GB GDDR5 tipo atmintį turinčia vaizdo plokšte bei 8 GB DDR4 tipo operatyviąją RAM atmintine.

Iš techninių parametrų matyti, kad tai vidutinių galimybių žaidimų kompiuteris, o šį kompiuterį įsigiję pirkėjai teigia, kad tokie žaidimai kaip „CS GO“, „Warframe“, „Dead By Daylight“, „Rocket League“, „Rainbow Six Siege“ veikia tiesiog be priekaištų ir su puikia grafikos kokybe. Taip pat pastebima, kad kompiuterio kokybė yra labai gera, o įvertinus jo dabartinę kainą tai tiesiog sunkiai pralenkiamas pasiūlymas. Ne veltui visi pirmieji pirkėjai skyrė 5 balus iš 5 galimų.

Be to, „Lenovo Legion R720“ šiuo atveju taip pat dar gali pasigirti integruota „Harman Kardon Dolby Digital“ garso sistema, IEEE 802.11ac WiFi ryšio moduliu, raudoną pašvietimą turinčia klaviatūra bei integruotais 1 TB HDD ir 128 GB SSD tipo diskais. Greta to dar norisi paminėti ir tai, jog „Lenovo Legion R720“ turi dvi USB 3.0 bei USB 2.0, USB C, miniDP ir HDMI jungtis.

Taigi šiuo atveju didžiausiais nepatogumais tampa tik kiniška „Windows 10 Home“ operacinė sistema bei komplekte esantis Europos rinkai nepritaikytas įkroviklio elektros lizdas.

Operacinė sistema lengvai perinstaliuojama, tiesiog tai reikalaus papildomo dėmesio. Tiesa, jei jau turite legalią anglišką „Windows 10 Home“ versiją kitame kompiuteryje, ją galite perkelti į štai šį Lenovo ir licenzija išliks ta pati. Tam tereikia susikurti instaliacijai skirtą laikmeną naudojant įrankį „Media Creation Tool“:

O paskui perkelti atmintinę į naują kompiuterį ir BIOSe nustačius, kad kompiuteris startuotų iš jo, pradėti instaliavimo procedūrą. Paskutinis žingsnis – surasti tas tvarkykles, kurių automatiškai nerado „Windows 10 Home“.

O kas dėl antrosios problemos – kiniškas elektros lizdas, atkreipiame dėmesį, kad Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ šią problemą padeda eliminuoti, kadangi kartu su nešiojamu kompiuteriu priklausomai nuo pirkėjo šalies jam kartu visuomet nemokamai pristato ir reikiamą elektros kištuko adapterį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai (8)