Kam iš tikrųjų reikia tarpdančių valytuvų ir kodėl vien dantų šepetėlio neužtenka („AZDENT“ tarpdančių valytuvas, Video)  ()

Šiais laikais sveiki ir gražūs dantys nėra nei prabanga, nei daug laiko reikalaujantis dalykas. Absoliuti dauguma odontologų pripažįsta, kad tam tereikia tinkamos burnos higienos ir kiekvienas iš mūsų galėsime džiaugtis puikia šypsena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl dantų šepetėliai negali gerai išvalyti tarpdančių ir kodėl yra būtina naudoti tarpdančių valytuvą?

Tikriausiai nieko nenustebinsime pasakę, kad tinkamai burnos higienai vien dantų šepetėlio neužtenka.

Kad ir kaip švariai jais besinaudotume – vis tiek burnoje ir ypatingai tarpdančiuose liks nešvarumų. Tą patvirtina ir daktaras Andrejus Akulovičius.

Jis teigia, kad absoliučios daugumos dantų šepetėlių šereliai yra 4-6 mm ilgio ir jie tiesiog negali tinkamai išvalyti visų tarpdančių – „jie fiziškai negali pasiekti visų vietų, kadangi nuo dantų paviršiaus iki dantenų yra maždaug 11 mm astumas“.

„Ir daugiausiai problemų būna su krūminiais bei protiniais dantimis. Negana to, kad juos ir taip yra sunku tinkamai išvalyti, dar ir dėl savo dydžio bei šepetėlių šerelių trumpumo jų tinkamai neišvalome.

Visa tai ir nulemia elementarų faktą – daugeliui būtent šiose vietose atsiranda problemų su dantimis, kas gali privesti ir prie dantų pašalinimo“, - tvirtina odontologas.

Ką daryti, kad taip nenutiktų? Specialistai pabrėžtinai rekomenduoja naudoti papildomus įrankius, padedančius palaikyti dantų ir bendrą burnos higieną.

„Geriausiai su tokiomis užduotimis susidoroja tarpdančių valytuvai. Jie tampa nepakeičiamais pagalbininkais, kai reikia pašalinti ant dantų ir ypatingai tarpdančiuose susikaupusias apnašas, maisto likučius“, - teigia Andrejus.

O kaip gi veikia tarpdančių valytuvas? Koks jo veikimo principas?

Specialistas teigia, kad čia viskas yra gana paprasta. Šis įrenginys leidžia stiprią vandens srovę, kuri fiziškai pašalina visas apnašas, maisto likučius ir bakterijas.

Štai, kaip tai atrodo praktiškai:

„Su dantų šepetėliu tiesiog neįmanoma pasiekti tokio efekto, kokį užtikrina tarpdančių valytuvas. Jis padeda palaikyti burnos higieną ir apsaugoti dantis bei dantenas nuo pažeidimų ir uždegimų.

Taip pat rekomenduoju jį naudoti po valgio. Būtent tada pasireiškia pat geriausias efektas ir taip pašalinami visi maisto likučiai. Tad naudokite tarpdančių valytuvą ryte ir vakare“ – rekomenduoja odontologas.

O gal užtektų ir paprasto tarpdančių siūlo?

Gydytojas tvirtina, kad nors tai ir nebloga priemonė, bet ženkliai nusileidžia tarpdančių valytuvui.

„Pirmiausiai, tarpdančių siūlas nėra taip patogu, galima lengvai pažeisti dantų emalį ir pačias dantenas, o ir valymas užtrunka ženkliai ilgiau.

Su tarpdančių valytuvu visas procesas yra kur kas patogesnis, saugesnis, o ir efektyvumas siekia įspūdingus 99 proc. To su įprastu tarpdančių siūlu niekaip nepasieksite.

Plius, su tarpdančių valytuvu išvalysite visą burną, o ne tik tarp dantų esančius maisto likučius.

Ir dar, tarpdančių valytuvas atlieka dantenų masažuojamą funkciją, dėl ko pagerėja kraujo apytaka ir tuo pačiu dantenų būklė – jos mažiau kraujuoja ir išlieka sveikos. Tą jums gali patvirtinti kone kiekvienas odontologas“, - tvirtina specialistas.

Kiek tokie tarpdančių valytuvai kainuoja?

Jei anksčiau tokie įrenginiai buvo masyvūs, prijungti prie elektros tinklo, nepatogūs naudoti ir dar brangūs, tai per pastaruosius metus situacija kardinaliai pasikeitė.

Štai šį „AZDENT“ tarpdančių valytuvą Aliexpress parduotuvėje jau įsigijo virš 6 000 pirkėjų, kurie paliko beveik 2 800 atsiliepimų ir turime net 4,9 balų įvertinimą.

Stebėtinai populiarus tarpdančių valytuvas, kuriam gerų žodžių negaili ir pirkėjai iš Lietuvos.

  • Dabar jis parduodamas už 28,05 €;
  • 40 % nuolaida;
  • 0,48 € už pristatymą į Lietuvą.

Ir vienas jo privalumu yra tas, kad pakuotėje turime viską, ko tik gali prireikti: USB įkrovimo laidą ir net 5 skirtingus antgalius burnos higienai.

Antgalių įvairovė yra didelius pliusas. Taip šį tarpdančių valytuvą galima prisitaikyti prie asmeninių poreikių ir dantų būklės.

Pavyzdžiui, jei dantys ir kiek nelygūs arba šiuo metu turite kabes, briketus - tokiems žmonėms yra skirtas specialus antgalis.

Čia taip pat yra antgalis skirtas išvalyti palei dantenas esančioms vietoms ir liežuvio valymo antgalis. Pilnas komplektas vienoje vietoje ir nieko papildomai pirkti nereikės.

Plius, prie šio įrenginio funkcionalumo prisideda ir tai, kad jis palaiko tris vandens padavimo režimus: užtikrinamas 50, 80 ir 110PSI slėgis bei vandens srovė pulsuoja iki 1200 kartų per minutę.

Tai reiškia, kad juo gali naudotis vaikai bei tie žmonės, kurie iki šiol tokiu įrenginiu nesinaudojo. Beliks pasirinkti švelniausią vandens padavimo režimą ir taip po truputi pripratinti dantis bei dantenas prie naujo valymo būdo.

Patogu yra ir tai, kad šiame tarpdančių valytuve yra integruotas baterijos indikatorius, todėl visada žinosime kiek dar yra likę energijos.

Tarpdančių valytuvo baterija yra įkraunama su pakuotėje esančiu USB laidu. Tai padaryti užtruks 5 valandas, tačiau šį darbą bus galima pamiršti daugiau nei 15 dienų. Jokių laidų. Viskas labai patogu.

Be to, tarpdančių valytuvas atitinka IPX7 standartą, kas reiškia, jog jis yra absoliučiai atsparus vandeniui. Tad net jei patys ar vaikas netyčia jį įmestų į vandenį, šiam įrenginiui nieko blogo nenutiks.

Tarpdančių valytuvas turi permatomą 300 ml vandens talpą ir vieno valymo trukmė yra iki 2 minučių. Jame įdiegta ir apsauga, tad jei ir pamirštumėte jį išjungti - įrenginys pats išsijungs po 2 minučių darbo.

Pirkėjai iš viso pasaulio ir Lietuvos šiuo tarpdančių valytuvu yra labai patenkinti. Štai ką apie jį sako vienas pirkėjas iš Lietuvos:

„Nerealiai geras daiktas! Nesuprantu kaip be jo gyvenau! Vis tarpdančių šepetėlį naudodavau, dabar nebereiks! Puikiai viską išvalo! Rekomenduoju! Atkeliavo per 2-3 sav.“

O štai kelios tarpdančio valytuvo nuotraukos: 1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()