Įspūdingas laikrodis tiesiai iš Prancūzijos: „Nenormaliai gera baterija, GPS, super tvirtas korpusas, 100+ sporto režimų, Bluetooth skambučiai ir Garmin nenusileidžiantis širdies ritmo tikslumas“: vieno geriausių sporto laikrodžių testavimas ir kuo jis geresnis už „Magic Watch 2“ („HONOR Watch GS Pro“ apžvalga, iš Prancūzijos, Video)  ()

„Aš iki šiol naudojau Magic Watch 2 išmanųjį laikrodį ir man jis tikrai patinka. Tiek dėl gausybės funkcijų, tiek ir ir dėl geros baterijos. Man jos užtenka bent 9 dienoms.

Tačiau dabar turime naująjį HONOR Watch GS Pro. Tai yra labiau naujiena nei atnaujinimas. HONOR Watch GS Pro taip pat darbuojasi su labai efektyviu Kirin A1 procesoriumi, žadama, kad vienu įkrovimu baterija tarnaus 25 dienas, turi stambesnį ir tvirtą korpusą. Taip pat palaiko gerai žinomas funkcijas, kaip širdies ritmo, miego kokybės, streso stebėjimą, turi įdiegtą GPS, palaiko 100 skirtingų sporto režimų, kas yra labai daug“, - tvirtina apžvalgininkas. O kaip gi naujasis „HONOR Watch GS Pro“ darbuojasi praktikoje, ką dar jis sugeba ir kuo yra geresnis už „Magic Watch 2“? Apie viską labai išsamiai šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„HONOR Watch GS Pro“ išmanusis laikrodis:

  • Aliexpress160,04 €;
    • 30 % nuolaida;
    • iš Prancūzijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 7 d.d.
  • Lietuvoje229,61 €.

Po trumpos įžangos apžvalgininkas iškart pereina prie „HONOR Watch GS Pro“ išpakavimo ir to, ką rasime šio laikrodžio pakuotėje.

Beje, apžvalgininkas savo apžvalgoje yra sudėjęs laiko žymas, tad norintys patys pamatyti laikrodį, dizaino aptarimą, testų rezultatus ir ką sako apžvalgininkas, galite iškart Youtube peršokti prie atitinkamos apžvalgos vietos.

Taigi, dailioje ir tvirtoje „HONOR Watch GS Pro“ pakuotėje randame standartinį USB laidą su USB C tipo jungtimi, kuris jungiamas prie magnetinio įkroviklio, o prie pastarojo „HONOR Watch GS Pro“ išmanusis laikrodis.

Apžvalgininkas tvirtina, kad laikrodžio baterija yra įkraunama per 2 valandas. Na ir dar pakuotėje rasime naudojimosi instrukciją.

Apžvalgininkas tvirtina, kad „HONOR Watch GS Pro“ pagaminimo kokybė yra labai gera. Be jokių aštrių kampų, plastiko ir metalo korpusas.

Šis išmanusis atitinka karinius MIL-STD-810G standartus – iš viso net 14 kategorijų. Tarp kurių yra atitikimas dulkėms, vandeniui, karščiui, šalčiui, sūriam vandeniui, smūgiams ir t.t.

 

„Įdomu yra tai, kad nors HONOR Watch GS Pro yra kiek storesnis, bet valdymo mygtukai išdėlioti taip pat, kaip ir Magic Watch 2, tačiau HONOR Watch GS Pro yra lengvesnis: 58 prieš 70 gramų svorio Magic laikrodį.

Taip pat ant HONOR Watch GS Pro korpuso randame garsiakalbį bei mikrofoną, tad šis laikrodis palaiko Bluetooth skambučius. Ir ši funkcija man labai patinka. Naudojuosi ja dažnai, ypač pravartu trumpiems skambučiams ir mikrofonas su garsiakalbiu veikia gerai.“

„HONOR Watch GS Pro apačioje matyti širdies ritmą matuojantys davikliai. Šis laikrodis širdies ritmą gali matuoti 24/7 režimu arba galima jį išjungti. Nors neverta to daryti.

Nuolat įjungtas širdies ritmo ir miego matavimas naudoja labai mažai energijos ir taip naudojant laikrodį – baterijos užteks 20 dienų.“

Tuo pačiu čia galite matyti ir laikrodžio baterijos įkrovimo kontaktus, tad belieka tik pridėti magnetinį įkroviklį, kuris, pasak apžvalgininko, laikosi labai tvirtai.

„HONOR Watch GS Pro dirželis yra standartinis, keičiamas ir labai tvirtas. Mano atveju jis yra medžiaginis ir kai kuriems tai gali nepatikti, nes laikui bėgant dirželis išsipurvins, tačiau gamintojas siūlo laikrodžius ir su kitokiais dirželiais. Be to, juos bet kada galima pasikeisti.

HONOR Watch GS Pro yra tvirtas išmanusis laikrodis su puikia pagaminimo kokybe.“

„HONOR Watch GS Pro“ funkcijos, galimybės ir skambučių testavimas

Apžvalgininkas tvirtina, kad laikrodžio ekranas įsijungia pasukus riešą. Taip pat galima nurodyti norimą laiką, kaip gi ilgai turėtų ekranas būti aktyvus. Palaikoma ir always on display funkcija.

 

Pačiame laikrodyje yra daugybė ekrano atvaizdavimo pasirinkimų (Watch Faces), o dar daugiau jų galima rasti programėlėje ir perkelti į laikrodį. Beje, yra tokių ekranų pasirinkimų, kuriuos galima tvarkyti pagal savo įgeidžius ir nurodyti tą informaciją, kurią norime matyti pagrindiniame ekrane.

„AMOLED ekranas yra labai ryškus ir kokybiškas. Apvalus, 1,39 colių dydžio, 454 x 454 raiškos, 326 PPI rodiklis. Išties puikus ekranas ir rodoma informacija matyti puikiai.

Kalbant apie laikrodžio veikimą, tai jis taip pat yra sklandus. Kirin A1 procesorius galingas ir mažai energijos vartojantis, turime 1GB RAM ir 4GB vidinės atminties. Tad į šį laikrodį galima įsikelti ir norimos muzikos.

Vartotojo sąsaja taip pat simpatiška ir čia galima peržiūrėti širdies ritmo bei miego rodiklius, sportavimo pasiekimus ir kitą informaciją.“

„HONOR Watch GS Pro“ laikrodyje taip pat galima leisti įsikeltą muziką ir ją klausytis net neprijungus ausinių, nes laikrodis turi garsiakalbį.

Čia rasime ir orų prognozę, informacinius pranešimus, daugybę sporto režimų, rezultatų statistiką, širdies ritmo ir deguonies kiekio kraujyje matavimą. „Pastarasis dalykas yra ganėtinai tikslus ir geriau darbuojasi, palyginus su Magic Watch 2“, - tvirtina apžvalgininkas.

„HONOR Watch GS Pro“ laikrodyje yra ir dar daugiau įvairių funkcijų, kaip streso matavimas, kvėpavimo treniruotė, miego statistika, kontaktai, kompasas, laikmatis, chronometras, žadintuvas, ekrano ryškumo valdymas ir t.t.

Apžvalgininkas tvirtina, kad „HONOR Watch GS Pro“ laikrodyje rasime daugiau kaip 100 skirtingų sporto režimų ir belieka tik vieną jų pasirinkti. Laikrodis aktyvuoja GPS ir galima sportuoti.

 

O nuo 7:14 min. galite pasiklausyti, kaip darbuojasi „HONOR Watch GS Pro“ laikrodžio garsiakalbis, kai per jį kalba skambinantysis.

„HONOR Watch GS Pro“ laikrodžio testavimas

Apžvalgininkas nuo 7:30 min. išbando laikrodžio galimybes realybėje ir iškeliauja pasivažinėti su dviračiu po kalnus.

Tad fiksuojamas nuvažiuotas atstumas, tikrinamas GPS ir širdies ritmo tikslumas. Ir apžvalgininkas tvirtina, kad „širdies ritmą HONOR Watch GS Pro laikrodis matuoja tiksliai, o per 1,5 val. aktyvaus GPS naudojimo ir esant nuolat įjungtam ekranui baterijos energijos sumažėjo vos 4 proc. Fantastiškas rezultatas.“

O kaip gi GPS tikslumas? „HONOR Watch GS Pro“ programėlės galimybės

Nuo 8:32 min. apžvalgininkas aptaria šio testavimo rezultatus programėlėje ir kaip gi tiksliai darbavosi GPS.

„HONOR Watch GS Pro“ laikrodis palaiko Health programėlę, kurią belieka atsisiųsti iš programėlių parduotuvės, įsidiegti ir suporuoti su pačiu laikrodžiu.

Štai taip atrodo pagrindiniame ekrane rodoma paskutinės treniruotės bazinė informacija. Jos dar daugiau yra nukeliavus į sekančius programėlės skyrius.

„Pateikiama daug informacijos ir išsamios. Netgi, remiantis specialistų vertinimais, nurodomas laikas, kurio reikia, norint atsistatyti po konkrečios trukmės ir intensyvumo treniruotės.“

 

Programėlėje galima pilnai valdyti visas funkcijas ir jas įjungti/išjungti. Jei nenorite, kad nuolat stebėtų širdies ritmą, miego kokybę, stresą, primintų apie tai, kad per ilgai užsisėdėjote vienoje vietoje ir panašiai – šias funkcijas galima išjungti ir taip papildomai sutaupyti energijos.

„Tuo pačiu galima pasirinkti vieną iš daugybės programėlėje pateikiamų sporto planų ir jį aktyvavę – keliaujame sportuoti. Taip laikrodyje jis aktyvuojamas automatiškai. Tarkime, 5 km bėgimo planas. Ir laikrodyje esanti balso asistentė informuos apie nubėgtą atstumą, širdies rimtą. Šaunus dalykas.“

Galutinis verdiktas

„Po HONOR Watch GS Pro testavimo galiu pasakyti, kad fizinės veiklos sekimo rezultatai yra tokie patys tikslūs, kaip ir Magic Watch 2.

Taip pat palyginau HONOR Watch GS Pro širdies ritmo rezultatus su Garmin laikrodžiu, kuris turi specialų ant krutinės tvirtinamą ir širdies ritmą matuojantį diržą. Įdomu buvo pasižiūrėti, ar HONOR Watch GS Pro nepražiopsos tų momentų, kai aš stipriai padidinu apkrovas ir širdis dirba pilnu pajėgumu.

Ir galiu pasakyti, kad HONOR Watch GS Pro tikrai dirba kokybiškai ir tiksliai. Svarbiausia, kad laikrodis būtų tvirtai prisegtas ant riešo.

HONOR Watch GS Pro baterija yra kažkas nerealaus. Per 1,5 valandos, esant įjungtam GPS, važinėjant su dviračiu kalnais, nuolat matuojamas širdies ritmas ir visą laiką įjungtas laikrodžio ekranas. Baterijos sumažėjo vos 4 proc. Fantastiškas rezultatas.

Štai Magic Watch 2 esant toms pačioms sąlygoms netenka 10 proc. Akivaizdu, jog HONOR Watch GS Pro yra kur kas pranašesnis.

 

Gamintojas tvirtina, kad HONOR Watch GS Pro baterija atlaikys 25 dienas. Realistiškiau sakyčiau yra 20 dienų, jei tik nesportuojate nuolat. Jei tą darote, tai yra, kasdien sportuojate po 1,5 val., nuolat sekate širdies ritmą, miego kokybę, tai HONOR Watch GS Pro baterijos užteks 14-16 dienų. Štai Magic Watch 2 turiu įkrauti kas 8-9 dienas.

Tad HONOR Watch GS Pro baterijos rodikliai yra nuostabūs. Taip, jis neturi Wear OS, tačiau šią programinę įrangą turinčius laikrodžius reikia įkrauti kas 2 dienas ar net kasdien. Ir man tai yra didžiulis ir labai erzinantis minusas.

Ir žinau, kad matydamas, jog HONOR Watch GS Pro liko 25 proc. baterijos, galiu būti visiškai ramus, jog dar bent dieną jis man lengvai atidirbs ir galėsiu laisvu laiku ramiai jį įkrauti.

Ar HONOR Watch GS Pro yra tobulas laikrodis? Žinoma, kad ne. Nėra tobulo daikto. HONOR Watch GS Pro yra puikus išmanusis laikrodis ir turiu tik minimalius pastebėjimus. GPS tikslus, bet galėtų būti dar tikslesnis. Taip pat laikrodis kai kuriems gali būti kiek per stambus. Ir toji angliškai kalbanti asistentė nežino kas yra daugiskaita. Ką turiu galvoje? Kai nubėgi 3 kilometrus, ji sako „Įveikėte 3 kilometras“. Smulkmena, bet mane kiek erzina. Nesupraskite klaidingai. Toji balso asistentė yra labai šaunus ir naudingas dalykas. Ir čia tėra programinis bei nesunkiai išsprendžiamas dalykas.

Apibendrindamas galiu užtikrintai sakyti, kad HONOR Watch GS Pro yra labai geras išmanusis laikrodis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()