Tai bus 2021-ųjų hitas - išbandėme naujausią, žvėriškos galios robotą ir likome nustebinti: net 6000Pa siurbimas, plauna ir siurbia, 5200 mAh baterija, lazerinė navigacijos sistema, išmaniosios funkcijos ir programėlė apie kurią tai būtina žinoti („NEATSVOR X600 Pro“ apžvalga, testų rezultatai, kuponas, iš Lenkijos, FOTO, Video)  (7)

„NEATSVOR X600 Pro“ - ką tik pristatytas, pats naujausias ir galingiausias kompanijos robotas dulkių siurblys. Net 6000Pa siurbimas, 5200 mAh baterija, plauna ir siurbia, HEPA filtras, lazerinė navigacijos sistema, programėlė ir nuostabiai gera kaina. Ar tikrai viskas taip puiku? Išbandėme šį monstrinį robotą ir tikrai yra ką papasakoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Man šį siurblį kompanija atsiuntė iš Vokietijos sandėlio ir tą padarė labai greitai.

Kovo 26 d. pardavėjas siurblį perdavė DHL siuntų tarnybai, o jau balandžio 1 d. rytą kurjeris „NEATSVOR X600 Pro“ atnešė man tiesiai prie namų durų. 

„NEATSVOR X600 Pro“ pakuotė, jos turinys

„NEATSVOR X600 Pro“ supakuotas labai tvarkingai. Štai šitaip atrodo jo pirminė dėžė. Turime pagrindinę informaciją.

Atidarius pirmąją dėžę randu dar vieną pakuotę. Čia jau pavaizduotas ir pats siurblys bei vėlgi parašytas, koks gi atkeliavo modelis.

Ir ją atidarius randu saugiai supakuotą „NEATSVOR X600 Pro“ siurblį, visus jo priedus ir naudojimosi instrukciją.

Pastaroji yra tik anglų kalba, be jokių hieroglifų. Padaryta profesionaliai, kompaktiškai ir surašyta visa išsami informacija: tiek apie roboto specifikacijas, kaip juo teisingai naudotis, ko vengti, kaip suporuoti su programėle, net parodyta, kur ieškoti baterijos ir kaip ją išimti.

Šaunu yra ir tai, kad pakuotėje papildomai gamintojas prideda ir atsarginį HEPA filtrą bei su juo drauge komplekte einantį aktyvintos anglies filtrą.

Čia svarbus momentas: HEPA filtro gamintojas nerekomenduoja plauti. Jį geriau valyti tik sausai, su pakuotėje esančiu šepetėliu. Kitus filtrus ir talpas plauti galima.

Kiek tokio filtro užteks? Mažiausiai 3 mėnesiams. Ir kadangi atkeliauja 2 HEPA filtrai, tai jų mažų mažiausiai pakaks 6 mėnesiams. Vėliau beliks įsigyti atsarginių filtrų, kurių rasite tiek oficialioje „NEATSVOR“ parduotuvėje Aliexpress, tiek ir kitose.

„NEATSVOR X600 Pro“ atkeliauja ir su 4 šoniniais šepetėliais. Vienu metu robotas naudoja 2 šepetėlius, tad čia turime 2 atsarginius. 

Jie pagaminti kokybiškai, tvirto plastiko, aiškiai nurodyta kur kairysis, o kur dešinysis šepetėlis, o ir pritvirtinimas prie siurblio super paprastas.

Ir asmeniškai manau, kad tokie siurbliai su 2 šoniniais šepetėliais yra geresnis sprendimas nei tie, kurie turi vieną šoninį šepetėlį. Tiesiog tokie, kaip „NEATSVOR X600 Pro“ geriau renka šonuose esančias atliekas ir jas nukreipia į centre esančią siurbimo angą. Tuo įsitikinau ir praktiškai testuodamas „NEATSVOR X600 Pro“.

Pakuotėje randu ir štai tokį combo įrankį. Jis skirtas siurblio priežiūrai: nuvalyti nešvarumus nuo HEPA filtro ir kitų paviršių; yra peilis, skirtas nupjauti šepetį apsivijusiems plaukams; kabliukai plaukams ištraukti. Pravartus įrankis.

Pakuotėje yra ir standartinis maitinimo adapteris. Jungiame į 220V elektros tinklą ir prie maždaug 1,5 m ilgio laido prijungiame įkrovimo stotelę.

Beje, siurblį įkrauti galime ir tiesiogiai jį prijungę prie šio maitinimo adapterio, kas irgi pravartu tiems, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių nenorėsite naudotis ta įkrovimo stotele.

Taigi, taip atrodo įkrovimo stotelė. Gera pagaminimo kokybė, tvirti kontaktai ir visai simpatiškas dizainas. Kiek blizgi stotelė, tad ant jos atsiradę nešvarumai bei pirštų atspaudai iškart matyti.

Stotelės apačioje yra 4 silikoninės kojelės. Jos skirtos tam, kad stotelė ant grindų laikytųsi tvirčiau. Geras gamintojo sprendimas - stotelė išlieka stabiliai savo vietoje.

Toliau pakuotėje randu jau parengtą naudoti 600 ml vandens talpą su prie jos pritvirtinta plaušine. Beje, pakuotėje yra dar viena atsarginė plaušinė. Jos yra lengvai plaunamos ir naudojamos neribotą kiekį.

Vandens talpa yra iš tiesų didelė ir lengvai pripildoma vandeniu. Taip pat svarbu, kad dėka įdiegtos elektronikos - vandens padavimas yra reguliuojamas. Turime 3 vandens padavimo režimus, bet apie tai kiek vėliau.

Belieka atidaryti silikoninį dangtelį, pripildyti vandens talpą vandeniu, pritvirtinti plaušinę, šią talpą pritvirtinti prie siurblio ir jau galima atlikti grindų plovimą.

Čia matote vandens talpą, kai nuimta plaušinė. Ir galite matyti tas angas, pro kurias yra paduodamas vanduo.

Ir tai daroma labai tvarkingai. Pritvirtinta plaušinė greitai sudrėgsta ir galima iškart pradėti grindų plovimą.

P.S. Plovimo metu siurblys tuo pačiu dar ir siurbia atliekas. Šioje vandens talpoje papildomai yra atskira talpa sausoms atliekoms, tad vienu metu atliekamas sausas bei drėgnas valymas.

O čia turime konkrečiai sausam siurbimui skirtą 300 ml atliekų talpą. Ant pastarosios nurodyta informacija, kaip ją prižiūrėti ir teisingai naudoti.

Atidarius dangtelį randu jau įdėtą HEPA filtrą bei kitus filtrus, tad belieka pačią talpą pritvirtinti prie siurblio ir jau galima pradėti valymą.

Štai šitaip atrodo pats siurblys ir prie jo pritvirtinamos talpos. 

Kai pritvirtinta sausų atliekų talpa - tada atliekamas tik sausas valymas ir galima keisti siurbimo galią.

Kai pritvirtinta vandens talpa - atliekamas grindų plovimas ir galima reguliuoti vandens padavimą. Tuo pačiu atliekamas ir atliekų siurbimas, bet esant minimaliam siurbimo režimui ir pastarojo keisti galimybės nėra.

Tad rekomenduoju prieš plovimą pirmiausiai atlikti sausą grindų valymą, o tada pritvirtinti vandens talpą ir grindis išplauti. Taip bus pasiektas maksimalus efektas.

Na ir galiausiai pakuotėje randu šios apžvalgos esminį kaltininką - „NEATSVOR X600 Pro“ robotą dulkių siurblį. Belieka tik nuimti šonuose esančias apsaugas ir pirmyn į darbą.

„NEATSVOR X600 Pro“ pagaminimo kokybė, išvaizda, techninės specifikacijos, valymas

„NEATSVOR X600 Pro“ robotas sveria 3,1 kg, yra 33 cm diametro ir 10 cm aukščio. Jam to ūgio prideda bokštelis, kuriame ir turime besidarbuojančią lazerinę navigacijos sistemą.

Ir geriau jau robotas bus kiek storesnis, nors iš esmės „NEATSVOR X600 Pro“ storis niekuo nesiskiria nuo kitų robotų, turinčių lazerinę navigacijos sistemą, bet palaikys šią navigacijos sistemą.

Ji yra ženkliai geresnė už giroskopinę ir galiu drąsiai tvirtinti, kad „NEATSVOR X600 Pro“ puikiai orientuojasi aplinkoje ir po ją juda sistemingai - išvalo kiekvieną kamputį ir nevažinėja per jau išvalytas vietas, tad taupomas ir laikas, ir baterijos energija.

Beje, kaip ir minėjau, robotą galima įkrauti ir tiesiai prie jo prijungus maitinimo adapterį. Taip pat nepamirškite prieš roboto paleidimą pirmiausiai paspausti šone esantį maitinimo mygtuką.

„NEATSVOR X600 Pro“ priekyje turi judantį bamperį ir dar papildomai pritvirtinta minkštos gumos juostelė. Tai yra tam, kad roboto prisilietimai prie baldų ir kitų objektų būtų kuo švelnesni ir nesugadintų nei tų objektų, nei pats robotas nepažeistų savo korpuso.

Kadangi „NEATSVOR X600 Pro“ turi lazerinę navigacijos sistemą bei daugybę daviklių, tai po teritoriją juda labai užtikrintai ir kai jau žino kur kas kambaryje yra - tai pravažiuoja visą teritoriją praktiškai prie nei vieno baldo net neprisilietęs. O jei tą ir daro, tai atlieka labai švelniai.

„NEATSVOR X600 Pro“ apačioje matyti įkrovimo kontaktai - prie mažesniojo ir į visas puses pasisukančio ratuko.

Šonuose turime kitus jutiklius, tarp kurių yra ir aukščio, tad robotas nenukris nuo aukštų paviršių.

Du dideli ratukai yra paslankūs, nepriklausomi vienas nuo kito, tad robotas lengvai įveikia iki 2 cm aukščio kliūtis, puikiai prisitaiko ir juda skirtingais paviršiais.

Pagrindinis šepetys yra išimamas ir atrodo štai šitaip. Vidutinio kietumo gumos ir šerelių kombinacija. Toks šepetys gerai dirba tiek ant kietų grindų, tiek ir ant kiliminės dangos. Pakeliamos įvairaus dydžio atliekos.

Siurblio viršuje turime jau minėtą bokštelį su lazerine navigacijos sistema, kuri puikiai skenuoja patalpas ir SLAM algoritmas apdoroja gautą informaciją.

Taip pat ant viršaus yra roboto aktyvavimo, grįžimo namo mygtukai ir WiFi indikatorius. Robotu galima naudotis ir be programėlės, bet pastaroji suteikia kur kas daugiau funkcionalumo.

Pirmasis „NEATSVOR X600 Pro“ įjungimas ir bandymas

Išimame robotą iš pakuotės, pašaliname papildomas apsaugas, pritvirtiname norimą talpą, prie 220V tinklo prijungiame maitinimo adapterį, prie pastarojo prijungiame maitinimo stotelę.

Ją vertėtų pastatyti toje vietoje, kur robotas bus nuolat. Taip pat stotelė turi šviesos indikatorių ir poruojasi su robotu, tad pastarasis žino, kur gi yra jo „namai“.

Toliau įjungiame roboto šone esantį maitinimo mygtuką, po kelių sekundžių angliškai pasisveikina balso asistentė ir paspaudę ant korpuso viršaus Start mygtuką jau robotui liepiame darbuotis. Čia ir viskas, jei neketinate naudotis programėle.

Ir jau per pirmąjį sauso valymo bandymą robotas mane labai stipriai nustebino. Sakyti, kad šokiravo galbūt ir būtų per skambu, bet nustebino tai tikrai.

Kaip ir dažnas vyras, tikriausiai :), pritingiu užsiimti namų siurbimu. Ir šį darbą vilkinu iki tol, kol jau akis pradeda badyti matomos dulkės :)

Taigi, robotas gavo darbuotis tada, kai jau namus tvarkyti tikrai reikėjo. Ir pirmasis „NEATSVOR X600 Pro“ pilnas namų valymo rezultatas atrodo štai šitaip.

Ir čia įtariu, kad absoliuti šių susiurbtų atliekų dalis atkeliavo iš koridoriuje ir pagrindiniame kambaryje esančių kilimėlių. 

Jei ant plikų grindų tie nešvarumai greitai matyti ir lengviau su rankiniu siurbliu susiurbiami, tai išvalyti kilimus yra kiek sunkiau. 

Tad „NEATSVOR X600 Pro“ užtikrinamas 6000Pa siurbimas yra tikrai ne iš piršto laužtas. Tai turbūt vienas galingiausių siurbimų turinčių robotų rinkoje, jei tik ne pats galingiausias. Įprastai kiti robotai gali pasigirti iki 3000 Pa siurbimu, tad čia skaičiai yra dvigubai didesni.

Plius, japoniškas bešepetėlinis Nidec varikliukas yra akivaizdus pliusas. Visi aukščiausios klasės robotai turi tokius variklius, kas mums suteikia maksimaliai ilgą tarnavimo laiką.

O kaip gi plovimas? „NEATSVOR X600 Pro“ super šauniai plauna grindis. Svarbiausia pasirinkti tinkamą vandens padavimą ir čia jau viskas priklauso nuo grindų tipo. Asmeniškai užtenka 1-o ir 2-o vandens padavimo lygio.

Ir štai šitaip atrodė plaušinė po pirmojo grindų plovimo. Prieš tai robotas jas išvalė sausai, o paskui pritvirtinau vandens talpą ir dar kartą tas grindis išplovė.

Matyti, kad plaušinė yra nešvari, o grindys tapo akivaizdžiai švaresnės ir surinktos smulkiausios dalelės.

Žinoma, čia į grindų plovimą reikia žiūrėti blaiviai. Jei ant jų išpilsite lėkštę sriubos ar bus jau kelių savaičių pridžiuvusių dėmių, tai toks robotas jų neįveiks. O ir nei vienas tokios kainos ar net ženkliai brangesnis robotas to nepadarys.

„NEATSVOR X600 Pro“ plovimas yra skirtas įprastam grindų plovimui ir smulkiausių nešvarumų nuvalymui.

„NEATSVOR X600 Pro“ pajungimas prie WiFi tinklo, poravimas su programėle, jos galimybės, triukšmo lygis, baterijos rodikliai ir kt.

„NEATSVOR X600 Pro“ galima naudoti ir be programėlės, bet pastaroji suteikia papildomų naudingų funkcijų.

Pirmiausiai į telefoną atsisiunčiame bei įsidiegiame WeBack programėlę. Rasite programėlių parduotuvėse arba galite tiesiog nuskaityti QR kodą naudojimosi instrukcijoje (tinka iOS ir Android įrenginiams).

Programėlėje susikuriame naujo vartotojo paskyrą arba prisiregistruojame prie jau turimos. 

Tada ant įjungto roboto nuspaudžiame ir keletą sekundžių taip palaikome maitinimo mygtuką. Iki kol pradės mirksėti WiFI indikatorius.

Labai svarbu: prieš poruojant telefoną su robotu perjunkite telefone WiFi tinklą į 2.4GHz. Tik tokiu atveju pavyks suporuoti robotą. Tą nurodo ir gamintojas.

Kai jau mirksi roboto WiFi indikatorius, o programėlėje prisiregistravome, spaudžiame pridėti prietaisą ("+" ženkliuką) ir tada reikės nuskenuoti unikalų roboto QR kodą. Jį rasite roboto apačioje.

Nuskenavus roboto QR kodą telefone esančioje programėlėje matysite poravimo procesą ir rekomenduojama visus įrenginius - robotą, telefoną ir WiFi maršrutizatorių - laikyti kuo arčiau vienas kito.

Visas poravimas užtruko minutę kitą. Tiesa, dėl kažkokių nežinomų priežasčių iš pirmo karto to padaryti nepavyko. Gal būsiu ką ne taip nuspaudęs ar robotas buvo per toli nuo maršrutizatoriaus ar programėlė užkvailiojo. Sunku pasakyti.

Tačiau pakartojus procesą viskas įvyko puikiai ir dabar net jei robotas visiškai išjungiamas, o po to iš naujo įjungiamas, tai poravimas vyksta automatiškai ir be jokių problemų.

WeBack programėlėje matome ir tai, kad „NEATSVOR X600 Pro“ valdyti galima pasitelkus Alexa, Google Home ir kitus balso asistentus.

Šio dalyko negaliu patvirtinti ar paneigti, nes neturiu įrenginių, kurie užtikrintų šias galimybes. Bet sprendžiant iš anksčiau gamintojo pristatytų robotų, kuriuos irgi galima valdyti pasitelkus balso asistentus bei kiti apžvalgininkai tvirtina, kad tai tikrai veikia, nekyla abejonių, kad ir su „NEATSVOR X600 Pro“ viskas veiks sklandžiai.

Programėlėje galima robotą valdyti, kaip su nuotolinio valdymo pulteliu. Beje, tokio pultelio pakuotėje nėra, tad robotą valdome su ant jo korpuso esančiais mygtukais arba programėle.

Šaunu ir tai, kad per programėlę gausime roboto programinės įrangos atnaujinimus, galima sudaryti valymo tvarkaraščius, valdyti žemėlapius ir kitas funkcijas.

Pavyzdžiui, galima įjungti/išjungti Breakpoint cleaning. Kai aktyvuota ši funkcija, robotui pritrūkus energijos baigti užduočiai - jis pats grįš prie įkrovimo stotelės, įkraus bateriją ir toliau tęs darbą nuo ten, kur baigė.

Galima nutildyti arba išvis išjungti angliškai kalbančią balso asistentę.

Kalbant apie žemėlapius, tai irgi galima įjungti/išjungti jų išsaugojimą. Bet kada galima juos ištrinti. Robotas žemėlapį atnaujina, tad jei kambaryje atsiras naujų daiktų, jie atsispindės žemėlapyje.

Štai šitaip atrodo pagrindinis - darbinis programėlės langas. Jame matyti patalpų žemėlapis, yra įjungimo/išjungimo ir grįžimo prie įkrovimo stotelės ikonėlės.

Kairėje pusėje matote galimas papildomas funkcijas, kaip konkrečios vietos valymą, konkretaus ploto valymą, galima nurodyti virtualias sienas, draudžiamas teritorijas. Paspaudus Position robotas informuoja kur jis tuo metu yra - balso asistentė sako "I'm here Master" :)

Dešinėje pusėje galime rinktis iš 4 siurbimo režimų. Na, ir tuo pačiu matome pagrindinę statistiką, kaip valymo laiką, plotą ir baterijos likutį.

Triukšmo lygis ir baterijos rezultatai

Gamintojas tvirtina, kad roboto maksimalus triukšmo lygis siekia 55dB. Mano testavimai rodo kiek štai tokius rezultatus.

Quiet - 53dB; Standard - 58dB; Strong - 62dB; Max - 65dB. Plovimo metu - 45dB. Siurbiant maksimalia galia miegoti greičiausiai nepavyks, bet šiaip roboto triukšmo lygis yra priimtinas. Plius, juk čia turime 6000Pa rodiklį, tad viskas kaip ir tvarkoje.

Kalbant apie sauso siurbimo greitį, tai žemiau pateiktame paveiksle matote visą statistiką. Per 20 minučių, esant Standard siurbimo režimui, buvo išvalytas 23 m2 plotas. Ir tam prireikė 15 proc. baterijos energijos. Geri rodikliai.

Ypač gražu žiūrėti į nupieštą žemėlapį ir tai, kaip tvarkingai „NEATSVOR X600 Pro“ judėjo po kambarius ir aplenkė juose esančias kliūtis. Robotas išvalo visas vietas, į kurias tik sugeba įlįsti.

Kalbant apie net 5200 mAh talpos bateriją, tai atsižvelgiant į testavimus galima tvirtinti, kad esant Standard siurbimo režimui „NEATSVOR X600 Pro“ vienu įkrovimu gali darbuotis bent 110 minučių ir išvalyti 120 m2 plotą.

Jei bus pasirinktas Quiet režimas, tai šie rezultatai pasieks ir gamintojo deklaruojamas 150 minučių.

Įdomu yra ir tai, kad „NEATSVOR X600 Pro“ praktiškai neįmanoma iškrauti iki 0 proc. Nukritus baterijos energijos lygiui iki 20 proc., jis iškart keliauja prie įkrovimo stotelės, bateriją įkrauna iki 50 proc. ir grįžta užbaigti darbą.

Įkrovimas nuo 20 proc. iki 50 proc. trunka 1:25 val. O pilnai 5200 mAh talpos baterija įkraunama per 5 valandas. Per tiek, kiek ir nurodo gamintojas.

Papildomos programėlės galimybės

Žemiau galite matyti, kaip „NEATSVOR X600 Pro“ tvarkingai išvalė programėlėje nurodytą plotą. Važinėjo tiksliai ten, kur ir nurodyta ir tą išvalė teritoriją vos per 2 minutes.

Programėlėje vandens padavimo reguliavimo pasirinkimai atsiranda tada, kai prie „NEATSVOR X600 Pro“ roboto pritvirtinama vandens talpa. Tada dešinėje programėlės pusėje turime 3 vandens padavimo pasirinkimus.

Kaip jau užsiminiau, mano atveju užtenka Low ir Medium vandens padavimų. High atveju to vandens jau yra per daug.

„NEATSVOR X600 Pro“ robotas taip pat labai tvarkingai plauna grindis ir dar tuo pačiu atlieka dulkių siurbimą. Čia tik nėra galimybės keisti siurbimo galios.

Tad rekomenduoju pirmiausiai atlikti sausą grindų valymą, o tada pritvirtinti vandens talpą ir atlikti grindų plovimą.

Plovimo atveju baterijos energija yra naudojama dar taupiau ir taip robotas galės išplauti daugiau kaip 200 m2 plotą.

Kalbant dar apie plovimą, tai vanduo paduodamas labai tvarkingai. Elektronika dirba užtikrintai. Ir robotas baigęs darbą to vandens neleidžia. Visgi, pakuotėje nėra padėklo, kuris būtų po ta drėgna šluoste. Tad baigus darbą ji liečiasi prie grindų ir tai nėra gerai.

Iš kitos pusės juk baigus darbą vis tiek nuimu tą vandens talpą ir prie jos esančią šluostę, išplaunu vandens talpą ir pačią šluostę, tai čia kaip ir ne problema. Net jei po grindų plovimo ir tingėsite tą daryti - vis tiek rekomenduoju nuimti tą talpą, kad grindys būtų sausos.

Programėlėje yra ir papildomų galimybių, kaip nurodyti draudžiamas teritorijas bei virtualias sienas. Ir robotas į šiuos draudimus atsižvelgia bei valo tas vietas, kur jam galima važiuoti.

Tad apibendrinus WeBack programėlė yra visiškai paprasta ir su pagrindinėmis funkcijomis. Čia kelių aukštų žemėlapių ir panašių funkcijų nerasime, bet daugeliui mūsų to greičiausiai ir nereikia. O jei visgi reikia, tai tada teks už robotą sumokėti ženkliai brangiau.

Galite pastebėti, kad WeBack programėlės reitingas yra toks šiaip sau ir turiu pasakyti, kad čia labiausiai dėl to, kad dalis pirkėjų pamiršta, jog poruoti siurblį reikia būtent WiFi 2.4 Ghz ryšiu. 

Taip pat tvirtina, kad programėlė neišsaugo žemėlapio. Iš tikrųjų, tai išsaugo ir čia greičiausiai kiti pirkėjai nenurodo pačioje programėlėje, kad robotas tą darytų.

Tikrai taip, programėlė yra dar tobulintina ir kartais užkvailioja. Prireikia ją perkrauti. Čia dar gamintojui reikėtų papildomai padirbėti ir kaip tik prieš porą dienų gavau programėlės atnaujinimą, kas jau yra pozityvu. Rodo, kad gamintojas atsižvelgia į pirkėjų pastabas ir gerina programėlės veikimą.

Žemiau galite dar pasižiūrėti vaizdo įrašą, kaip „NEATSVOR X600 Pro“ juda po kambarį. Video pradžioje robotui, esančiam kitame kambaryje, liepiama grįžti prie įkrovimo stotelės ir jis tą daro labai tvarkingai. Toliau galite matyti sauso siurbimo ir siurbimo+plovimo bandymus. 

Galutinis verdiktas

Apibendrinęs turiu pasakyti, kad „NEATSVOR X600 Pro“ esu net labai patenkintas. Maksimalios galios siurbimas - net 6000Pa rodiklis yra išskirtinis rezultatas tarp itin stipriai išaugusios robotų siurblių rinkos.

Skirtingi sauso siurbimo bei plovimo režimai. Viskas valdoma programėle. Pastaroji yra patogi ir intuityvi, nors dar tikrai tobulinta.

Net 5200 mAh talpos baterija ir labai geri tarnavimo laikai. Prie Standard siurbimo režimo vienu įkrovimu gali darbuotis bent 110 minučių ir išvalyti 120 m2 plotą. Quiet atveju rezultatai bus dar aukštesni, o štai išplauti jis gali daugiau kaip 200 m2 plotą.

Lazerinė navigacijos sistema ir SLAM algoritmas ypatingai dideli privalumai. Smagu žiūrėti, kaip robotas puikiai orientuojasi aplinkoje ir sistemingai valo grindis. Jokio bereikalingo blaškymosi ir pakartotinio judėjimo per ten, kur jau buvo valyta. Ir išvalo visas vietas, kurias tik pasiekia.

Pagaminimo kokybė puiki, užvažiuoja ir ant storesnių kilimų. Čia tik pastebėjimas, kad tas blizgus roboto dizainas turi vieną minusą - renka pirštų atspaudus ir ant korpuso matyti atsiradusios dulkės. Tad su servetėle ir patį robotą reikia laikas nuo laiko nuvalyti :)

Na bet su tuo galiu gyventi, kai visą kitą už mane padaro „NEATSVOR X600 Pro“. Tai tikras tinginių džiaugsmas. Už tokią gerą kainą labai rekomenduoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai (7)