Tikras flagmanas ir 2021 m. šedevras iš „Xiaomi“: aukščiausios klasės robotas su 3000 kartų per minutę vibruojančia šluoste - išskirtinai geras grindų plovimas ir super gerai veikianti navigacija („Roborock S7“ apžvalga)  ()

„Roborock S7“ - tai naujas dulkių siurblys-robotas, ateinantis valyti jūsų namų grindis. Tai - modernus namų švaros prietaisas, kuris siurbia kilimus ir plauna kietas grindis. Bet ar šiuos darbus jis dirba efektyviai ir yra patogus naudoti? Papasakosime apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Roborock S7“?

„Roborock“ - tai „Xiaomi“ priklausantis prekės ženklas, garsėjantis dulkių siurbliais-robotais (bet žymintis ir įprastus dulkių siurblius).

„Roborock S7“ - tai naujausias šeimos narys, pristatytas 2021 metų pavasarį ir iš karto sulaukęs daugybės dėmesio. Tai - tikras flagmanas, labai pajėgus, daug išmanių funkcijų turintis dulkių siurblys-robotas, turintis patobulintą grindų plovimo funkciją ir didelę dulkių surinkimo talpą.

„Roborock S7“ bandėme kelias savaites, todėl galime apie jį papasakoti išsamiau.

„Roborock S7“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~600€

Privalumai: 

  • Super gerai veikianti navigacija;
  • Labai tvarkingas judėjimas po namus išvengiant naujų ir anksčiau pastebėtų kliūčių;
  • Nebraižo grindų, nesitranko į baldus;
  • Labai retai įstringa tarp baldų, įstrigės nesiblaško ir karto praneša žinute;
  • Labai efektyvi grindų plovimo sistema su 3000 kartų per minutę greičiu vibruojančia šluoste;
  • Automatinis vandens padavimas;
  • Automatinis kilimų atpažinimas, apsauga nuo kilimo plovimo;
  • Pirmasis „Roborock“ dulkių siurblys, pakeliantis grindų plovimo šluostę;
  • Pirmasis „Roborock“ dulkių siurblys, turintis pagrindinio šepečio pakabą - tai stipriai pagerina valymą;
  • Vidutinė siurbimo galia, bet labai efektyvi šepečių sistema - puikiai išvalo kilimus;
  • Guminis šepetys, kuris taršo kilimo pluoštą ir atpalaiduoja nešvarumus;
  • Lengvai valomas šepetys ir filtrai;
  • Logiškas, intuityvus ir labai patogus valdymas programėle;
  • Užraktas nuo vaikų;
  • Galimybė išjungti šviesas, nustatyti tvarkaraščius, valymo zonas ir t.t.;
  • Didelė 470 ml dulkių surinkimo talpa ir gera filtravimo sistema;
  • Galimybė įsigyti dulkių talpą ištuštinančią stotelę.

Trūkumai:

  • Naudojimo pradžioje pasirodo kiek erzinantys ir nereikšmingi „Roborock“ programėlės pranešimai apie roboto būseną;
  • Ant balto „Roborock S7“ korpuso matysis nešvarumai, ant juodo - dulkės;
  • Robotas ganėtinai aukštas (96,5 mm) tad negalės palįsti po kai kuriais baldais (kai kurie kiti siurbliai yra žemesni);
  • Didoka kaina;

Bet pirmiausia - svarbiausios techninės charakteristikos.

„Roborock S7“

  • Maksimali siurbimo jėga: 2500 Pa;
  • Baterijos talpa: 5200 mAh (180 min., 200 m2);
  • Triukšmo lygis: 67 dB;
  • Vandens rezervuaro talpa: 300 ml;
  • Dulkių surinkimo talpa: 470 ml;
  • Išmatavimai: 353 x 350 x 96,5 mm.

„Roborock S7“ pakuotėje yra pats robotas, grindų plovimo šluostė, įkrovimo stotelė su laidu ir instrukcijos. Efektyviam S7 naudojimui taip pat būtina „Roborock“ programėlė, kuri leis valdyti visus serijos prietaisus (jei turite kelis robotus-dulkių siurblius).

Darbui „Roborock S7“ paruošiamas per porą minučių. Reikės šiek tiek laiko, kol parsisiųsite programėlę, užsiregistruosite, pasirinksite pagrindinius nustatymus, papildysite vandens rezervuarą ir įstatysite šluostę.  Bet visa tai yra labai paprasta procedūra - iš esmės, „Roborock S7“ yra pasiruošęs darbui tiesiai iš pakuotės.

„Roborock S7“ imasi darbo

„Roborock S7“ yra valdomas programėle ir ant korpuso esančiais mygtukais. Zonos valymo, valymo pradžios ir grįžimo į stotelę mygtukai yra sidabriniai ir šviečia, todėl juos lengva pastebėti ant balto prietaiso korpuso.

Žinoma, programėlėje pasieksite žymiai daugiau nustatymų. Prisiminkite, kad tai - hibridinis dulkių siurblys. Grindų plovimas nebėra tik antrinė šio prietaiso funkcija. Todėl nustatymų programėlėje yra nemažai, bet visų pirma naujam robotui turite leisti apsižvalgyti savo namuose.

Pirmą kartą išpakavę „Roborock S7“ turėsite jį surasti programėlėje ir leisti jam prisijungti prie namų „Wi-Fi“ tinklo. Tikėtina, kad tuomet reikės programinės įrangos atnaujinimo. Po to viskas bus paprasta - pasirinksite norimą kalbą, sudarysite valymo tvarkaraštį (šį žingsnį galite atidėti) ir leisite „Roborock S7“ imtis darbo.

Pirmą kartą robotas apvažiuos perimetrą, bokštelyje somontuotu lidaru atidžiai tirdamas naujų namų aplinką. Tuomet jis tvarkingu zigzagu važinės po jūsų namus.

„Roborock S7“ sukurtą žemėlapį įsimins ir jį naudos kitą kartą, tačiau šis robotas nepasimes net jei perstumdysite baldus ar ant žemės paliksite kokį siuntinį - žemėlapiai kaskart yra atnaujinami.

Svarbu įkrovimo stotelę įrengti vietoje, kuri robotui bus lengvai pasiekiama ir netrukdys jums. Ją galima priklijuoti prie grindų, kad neslidinėtų.

„Roborock S7“ yra pakankamai tikslus dulkių siurblys, todėl visiškai atvira siena jam nėra būtina - jis be didelių kaprizų pasislėps tarp spintelės ir sienos įrengtame garaže.

Beje, „Roborock S7“ gali įsiminti kelis žemėlapius - tai pravers jei tą robotą norėsite naudoti ir sodo namelyje. Ir, žinoma, jį galima pernešti į kitus aukštus, tad jei turite kelių aukštų namą, tokiems atvejams tai puikiai tinkantis robotas. 

Jei norite, kad „Roborock S7“ ne tik siurbtų, bet ir plautų grindis, reikės sumontuoti ir mikropluošto šluostę grindų plovimui. Ji lengvai be įrankių yra įstatoma siurblio apačioje po 300 ml vandens talpa - apversti siurblio tam nereikia.

Vandens rezervuaras išimamas nuspaudus vieną oranžinį mygtuką. Jokių cheminių medžiagų į S7 vandens talpą pilti negalima. Be to, vandenį reikės reguliariai keisti, net jei robotas viso jo ir nesunaudos. Reikės plauti ir šluostę.

Tačiau tai - tik nedideli priežiūros darbai, už kuriuos mainais gausite labai švarias grindis ir daug sutaupyto laiko. „Roborock S7“ atpažįsta kilimus ir kietas grindis ir viską gali atlikti vienu metu, todėl nemanykite, kad žemėlapyje turėsite pažymėti kilimus, kad robotas nebandytų jų plauti.

Programėlė

„Roborock“ programėlėje galite sukonfigūruoti roboto darbą pagal savo poreikius. Reikės nustatyti tvarkaraštį, valymo zonas, pažymėti vietas, kur „Roborock S7“ nėra laukiamas.

Kadangi tai yra hibridinis dulkių siurblys, gali būti, kad ne visas kietas grindis norėsite valyti šepečiu - visą tai galite pažymėti. Tai pravers, jei, pavyzdžiui, nenorite, kad robotas artintųsi prie atviro židinio ir drėgna šluoste imtų nešioti pelenus. Programėlė taip pat perspės jus jei „Roborock S7“ kur nors įstrigs, pripildys savo dulkių talpą, nebeturės vandens ar norės, kad išvalytumėte filtrus.

„Roborock“ programėlė pasižymi puikia naudotojo prieiga. Čia galėsite išjungti roboto šviesas (mygtukų apšvietimą ir būklės indikatorių), jei jos naktį trukdo.

Taip pat galėsite nustatyti laiką, kai robotas negali jūsų trukdyti, pasirinkti, kokia kalba ir kaip garsiai robotas su jumis kalbės, peržiūrėti valymo istoriją. Programėlė leidžia robotą valdyti ir nuotoliniu būdu - galite atsivesti „Roborock S7“ iki vietos, kurią norite išvalyti tuoj pat.

„Roborock S7“ turi užraktą nuo vaikų, kuris taip pat yra pasiekiamas programėlėje. Vaikai kartais žaidžia ant grindų ir šviečiantys roboto mygtukai tarsi kviečia mažus pirštus. Įjungus užraktą nuo vaikų tie mygtukai tampa neaktyvūs.

Apskritai, „Roborock“ programėlė yra labai patogi naudoti. Galbūt erzina tik tai, kad kartais telefono ekrane pasirodo visiškai nereikšmingas pranešimas „Roborock service is running“ ir vartotojui lieka spėlioti, kas vyksta. To pranešimo neįmanoma išjungti ir tai iš tikrųjų erzina, bet, atrodo, tas pranešimas pasirodo tik pačioje „Roborock S7“ naudojimo pradžioje.

„Roborock S7“ - labai geras valytojas

Robotai artimiausiu metu visiškai nepanaikins įprastų dulkių siurblių būtinybės. Tačiau tokie prietaisai kaip „Roborock S7“ stipriai sumažina laiką, kurį įprastai skiriate namų tvarkymui.

Vienu metu S7 ne tik nusiurbs kilimus, bet ir nušluostys kietas grindis. Kadangi tvarkaraštyje numatysite, kad „Roborock S7“ tvarkysis kas 2-3 dienas, namai bus pastebimai švaresni, net jei kas porą savaičių ar kartą per mėnesį į rankas norėsite paimti įprastą dulkių siurblį ir grindų plovimo šepetį.

„Roborock S7“ pasižymi 2500 Pa siurbimo galia. Tai yra vidutiniškai stiprus dulkių siurblys, tačiau jam padeda guminis šepetys, kuris taršo kilimo pluoštą ir atpalaiduoja nešvarumus.

Mažesnis horizontalus šepetėlis leidžia išvalyti kampus. Jis yra pakankamai minkštas ir neturėtų apgadinti jūsų brangių kėdžių kojų.

„Roborock“ teigia, kad S7 nebraižo grindų ir iš tikrųjų panašu, kad roboto ratai ir šepečiai yra labai minkšti. Iš tikrųjų, sunku įsivaizduoti, kaip „Roborock S7“ ką nors apgadintų - jis nesitranko į baldus, neturi kietų aštrių kampų. Jis gali pagauti batų raištelį ar kokį durų kilimėlio siūlą, bet jums tiesiog reikės pasiruošti roboto atėjimui į namus.

Įdomu tai, kad „Roborock S7“ šepetys turi pakabą - jis spyruokliuoja aukštyn-žemyn, prisitaikydamas prie paviršiaus nelygumų. Tai stipriai pagerina valymą, ypač aplink slenksčius ar pereinant nuo kietų grindų ant kilimo.

Minkštas dangas S7 atpažįsta ultragarsinio jutiklio pagalba. Pastebėjęs kilimą S7 padidina siurbimo galią ir per 5 mm pakelia grindų plovimo šluostę. „Roborock S7“ yra pirmasis kompanijos dulkių siurblys pakeliantis grindų plovimo šluostę ir turintis pagrindinio šepečio pakabą.

Tiesa, itin minkštu kilimu šluostė vis tiek vilksis, bet bent jau ne taip stipriai, kaip naudojant senesnius robotus. Be to, programėlėje galite pasirinkti kilimo nustatymus - jei jūsų namuose yra labai stori kilimai, gali būti, kad juos robotui bus geriausia apvažiuoti.

„Roborock S7“ plauna grindis labai gerai. Mikropluošto šluostė yra ne tik nuolat drėkinama, bet ir vibruoja 3000 kartų per minutę greičiu. Kitaip tairant, S7 ne tik velka drėgną šluostę grindimis, bet ir patrina kiekvieną centimetrą.

Ir, jei robotui leisite tai daryti dažnai, grindys bus pastebimai švaresnės ir patys jas plausite žymiai rečiau. Taip, net ir su tokia technologija tai nėra tas pats, kas tikras grindų plovimas rankomis, ir „Roborock S7“ visiškai nepanaikina grindų plovimo būdinybės, bet namai bus pastebimai švaresni ir ta švara kainuos minimalų jūsų energijos kiekį. Mikropluošto šluostė yra lengvai prižiūrima - tereikia ją nuimti nuo rėmo ir išplauti.

Apskritai, „Roborock S7“ yra labai lengvai prižiūrimas dulkių siurblys. Dulkių talpa su filtru pasiekiama per viršuje atidaromą liuką. Ją lengva ištuštinti ir išplauti (aišku, reikės ir išdžiovinti prieš įjungiant robotą). Apsivėlusius šepečius taip pat lengva išimti ir išvalyti. „Roborock“ taip pat siūlo ir atskirai parduodamą įkrovimo stotelę, kuri ištuština dulkių talpą - tai leidžia ilgesniam laikui pamiršti apie S7 priežiūrą.

„Roborock S7“ neįstrigs, nenukris, nesusipainios

Jei jūsų namuose yra laiptų, tikriausiai baiminatės, kad robotas nuo jų paprasčiausiai nukris. „Roborock S7“ apačioje yra visa eilė jutiklių, kurie pastebi, kai robotas privažiuoja prie kokios nors atbrailos. Taigi, tikimybė, kad jis nukris yra minimali. Juolab, kad programėlė praneša, jei tie jutikliai tampa nešvarūs.

„Roborock S7“ bandymų metu pasirodė kaip labai manevringas robotas. Jis be vargo vingiuoja tarp kėdės kojų, net jei tarpas yra tik vos didesnis už patį robotą. Žinoma, įstrigimų vis tiek gali pasitaikyti, tačiau „Roborock S7“ atveju jie yra labai reti. Prietaisas pats suvokia, kad įstrigo, apie tai informuoja naudotoją ir nesiblaško.

Didžiausia kliūtis „Roborock S7“ yra ant žemės palikti smulkūs daiktai. Robotas gali įtraukti telefono įkroviklio laidą, batų raištelius, seno kilimo siūlą ar žemai pakabinto lietpačio virvelę.  Bet tai nėra unikalus šio roboto trūkumas - lygiai tą pačią problemą turi ir kiti robotai-dulkių siurbliai. Tiesiog turėsite paruošti savo namus šio prietaiso atėjimui.

Apibendrinimui

„Roborock S7“  yra  labai efektyvus dulkių siurblys su išskirtinai geru grindų plovimu.

Guminis šepetys ir 2500 Pa siurbimo galia pasirūpina kilimų švara - minkštas dangas „Roborock S7“ pats atpažįsta ir joms skiria didesnę siurbimo galią. „Roborock S7“ turi gerą filtravimo sistemą ir yra labai lengvai prižiūrimas.

Bet tikriausiai didžiausią nuostabą kelia tai, kad „Roborock S7“ puikiai plauna grindis - vibruojanti nuolat drėkinama mikrošluostė patrina kiekvieną centrimetrą. Apskritai, „Roborock S7“ yra itin modernus ir labai patogus švaros prietaisas, kuris stipriai sumažina namų tvarkymui skiriamą laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()