Turkija spjovė į ES ir surado aukso gyslą: perims „Gazprom“ ir Rusijos oligarchus – skelbiama, kas čia vyksta  ()

Žurnalistai tvirtina, kad turto perkėlimas siekiant apeiti sankcijas, įskaitant Rusijos oligarchus, būtų naudingas ir Maskvai, ir Ankarai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija perkels savo pagrindines įmones, kurioms taikomos sankcijos, įskaitant „Gazprom“, iš Europos į Turkiją. Tai teigiama turkiško „Haberturk“ leidinio medžiagoje.

Žurnalistų teigimu, per pastarąsias 50 dienų Turkija ir Rusijos Federacija derėjosi dėl sankcijų slegiamų Rusijos įmonių perkėlimo į Stambulą. Taip pat tikimasi, kad dujų monopolininkas „Gazprom“ pateks į Turkijos jurisdikciją.

Apžvalgininkas Cetineris Cetinas teigia, kad Rusijos turto, kuriam buvo taikomos Europos Sąjungos sankcijos, perdavimas Stambului bus naudingas ir Maskvai, ir oficialiajai Ankarai.

„Mano turimais duomenimis, 63 Rusijos įmonės ir oligarchai, tarp jų ir „Gazprom“, savo būstines iš Europos perkels į Stambulą. Tikimasi, kad šis procesas prasidės liepą“, – komentuodamas abiejų šalių derybas sakė C. Cetinas.

Be to, kaip pastebi žurnalistas, Ankarą „mūsų sąjungininke“ pavadinusio Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo Sergejaus Lavrovo oficialaus vizito išvakarėse Rusijos delegacija atskrido į Turkiją aptarti preliminarių Rusijos įmonių iš Europos būstinių perkėlimo sąlygų.

Pažymėtina, kad birželio 9 d. „Bloomberg“ pranešė apie Rusijos oro linijų planus kurti naujas įmones Turkijoje, siekiant apeiti tarptautines sankcijas. „Pegas Touristik“, kuriai priklauso „Nordwind Airlines“, taip pat „Anex Tourism Group“, valdanti vežėją „Azur Air“, jau derėjosi su lizingo bendrovėmis dėl orlaivių nuomos. „Bloomberg“ duomenimis, skrydžiams skirtus orlaivius gali teikti „Dubai Aerospace Enterprise“ ir „Aviation Capital Group“, „AerCap Holdings“ ir „Boeing Capital Corp“.

 

Dėl tarptautinių sankcijų „Aeroflot“ skrydžių palydovės privalėjo vesti tualetinio popieriaus ir kitų popieriaus gaminių apskaitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(13)
(-8)

Komentarai ()