„Tai sunkus siurprizas Kremliui.“ Visiška katastrofa. Kas nutiko „Gazprom“  ()

Kaip Kremlius reaguos į šią „staigmeną“.


V. Putinas ir X. Jinpingas
V. Putinas ir X. Jinpingas
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_meeting_Xi_Jinping_(2024).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-09 „Tai sunkus siurprizas Kremliui.“ Visiška katastrofa. Kas nutiko „Gazprom“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Rusijos delegacijos vizito Kinijos Liaudies Respublikoje Kremlius sulaukė kiek netikėto ėjimo. Kinai nori pirkti rusiškas dujas vidaus kainomis, tačiau Kremlius su tuo nesutinka, savo „Facebook“ paskyroje rašo ukrainiečių finansų analitikas Vitalijus Šapranas.

Ši „vidinė informacija“ apie derybų nesėkmę iš karto atsispindėjo „Gazprom“ akcijų kainoje, kuri gegužės 16-30 d. MICEX biržoje smuko nuo 158 iki 128 rublių ir toliau krenta.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2807

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Rusai dabar atsidūrė įdomioje situacijoje, kai pasaulinės naftos kainos iš dalies priklauso nuo Kinijos ekonomikos augimo tempo, kuris pirmąjį ketvirtį nepateisino lūkesčių.

Tuo metu, kai Kinijos ekonomikos valdžia turi tiesiog kiekvieną juanį ekonomikos augimui skatinti, ji turi teisę nustatyti sąlygas Kremliui: arba pigios dujos ir brangi (santykinai) Ural nafta (kuri vis dar koreliuoja su Brent), arba jokios brangios naftos.

Todėl dabar Kinijos ekonominės valdžios institucijos turi visus kozirius savo rankose išsiderėti didelę nuolaidą dujoms iš Kremliaus, o kadangi Rusija neturi kur kitur tų dujų dėti, kinai greičiausiai įpareigos rusus ilgalaikiu susitarimu už minimalią kainą.

 

Tuo tarpu mažinant „Gazprom“ pajamas ir kartu nukreipiant išteklius daugiau dujotiekių į Kiniją tiesimui, Rusijos vyriausybė turės mažiau lėšų karui Ukrainoje.

Tai sunkus „siurprizas“ Kremliui, nes jie tikėjosi padvigubinti dujų eksportą į Kiniją ir jau tikėjosi šių pinigų, o dabar verslo horizonte – sunkios ir žeminančios derybos dėl dujų su Pekinu, kuris gali paprašyti už dujas atsiskaityti juaniais, kuriuos vėliau iš Kinijos ne taip lengva paimti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()