„Sony“ pelnė 4 TIPA apdovanojimus, tarp kurių – įvertinimas už geriausią kamerą vaizdo dienoraščiams  ()

Foto ir vaizdo technikos asociacija (TIPA) bendrovei „Sony“ šįmet skyrė keturis apdovanojimus, o geriausiais produktais atitinkamose kategorijose pripažinti sisteminis viso kadro fotoaparatas „Sony Alpha 7R V“, vaizdo dienoraščiams skirta kamera „Sony ZV-E1“ ir du „Sony“ objektyvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausias viso kadro profesionalus fotoaparatas „Sony Alpha 7R V“

TIPA redaktoriai vienbalsiai išrinko „Sony Alpha 7R V“ kaip itin pažangų, sparčios veiksenos ir lankstumą užtikrinantį fotoaparatą, kuris pakelia kartelę profesionalių fotografų naudojamoms funkcijoms ir galimybėms. Šis fotoaparatas turi 61 mln. taškų raiškos viso kadro dydžio vaizdo jutiklį, 8K raiškos video įrašymą ir 8 žingsnių vaizdo stabilizavimo sistemą.

Be to, pažangi dirbtiniu intelektu paremta autofokusavimo sistema pasirūpina didelio tikslumo objekto sekimu ir sparčia veiksena reaguojant į ir nuspėjant objekto judėjimo trajektoriją.

Fotoaparate naudojami „Exmor R BSI“ vaizdo jutiklis ir „BIONZ XR“ procesorius leidžia naudotis 15 žingsnių dinaminiu spektru ir išplečia galimybes esant silpnam apšvietimui. Sparčiai besikeičiančiam vaizdui fotografuoti galima pasitelkti 10 kadrų per sekundę režimą, kuris leidžia padaryti iki 583 kadrų nesuglaudintu RAW formatu su visą laiką veikiančiu autofokusavimo režimu ir iki 1 000 kadrų JPEG formatu vienu mygtuko spustelėjimu.

Geriausia profesionali turinio kūrėjų kamera „Sony ZV-E1“

Sukurta aukštus reikalavimus keliantiems turinio kūrėjams, kurie nori fiksuoti vaizdą judėdami ir filmuoti statiškoje padėtyje be komandos pagalbos ar postprodukcijos, kompaktiška viso kadro kamera „Sony ZV-E1“ siūlo naują dirbtinio intelekto (DI) funkcionalumą objektų sekimui, ji gali vienu metu apdoroti informaciją apie kelis objektus bei leidžia pasirinkti įvairius vizualinius ir stilistinius efektus iš kinematografinių nustatymų. Valdymo nustatymus patogu pasiekti per jutiklinį kameros ekranėlį ir nuotoliniu būdu išmaniajame telefone.

„Dynamic Active Mode“ režimas siūlo pagerintą stabilizavimo veikseną filmuojant ir kamerą laikant rankoje, tuo metu DI lustas automatiškai koreguoja kadruotę nuolatos išlaikydamas subjektą dėmesio centre.

 

Kamera turi įvairias ryšio sąsajas, įskaitant tiesioginę vaizdo transliaciją per USB. Integruotas 3 kapsulių mikrofonas aiškiai fiksuoja garsą iš įvairių padėčių ir gali garso šaltinį identifikuoti automatiškai ar rankiniu būdu. Papildoma nauda yra prieiga prie „Sony Creators‘ Cloud“ ekosistemos, kurioje galima rasti debesija paremtų redagavimo ir dalijimosi turiniu funkcijų.

Geriausias standartinis premium lygio objektyvas „Sony FE 50 mm F1.4 GM“

Su itin sparčios veiksenos diafragma, kurios maksimali reikšmė f/1.4, šis premium lygio objektyvas idealiai tinka fotografavimui silpno apšvietimo sąlygose ar natūraliai fotografijai. Iš 11 mentelių sudaryta diafragma ir iki 40,6 cm atstumu veikiantis fokusavimas šį „G Master“ serijos objektyvą paverčia universaliu įrankiu, kuris leidžia išgauti nepriekaištingą foną ar turtingą bokeh efektą.

 

TIPA redaktoriams įspūdį padarė naujas dizainas ir valdymo ypatybės, kurios pritaikytos tiek patogiai filmuoti, tiek fotografuoti, įskaitant du fokuso išlaikymo mygtukus ir „Linear Response“ rankinį fokuso valdymo žiedą.

Dulkėms ir drėgmei atspari konstrukcija, kurioje specialus dėmesys skirtas siūlėms, mygtukams ir jungikliams, tuo metu fluoru padengtas priekinis lęšis – dar viena papildoma apsauga, kuri praverčia naudojantis šiuo objektyvu sudėtingose sąlygose. Kaip ir kituose „G Master“ serijos objektyvuose, specialūs optiniai elementai sumažina spalvinius ir vaizdo iškraipymus ir užtikrina išskirtinį vaizdo detalumą, ryškumą ir spalvinį tikslumą.

Geriausias standartinis priartinantis objektyvas „Sony FE 20-70mm F4 G“

Šiuolaikiniai objektyvai turi atitikti filmavimo, įskaitant vaizdo dienoraščių turinį, taip pat ir fotografavimo poreikius. Objektyvas „Sony FE 20-70mm F4 G“ atitinka abu šiuos reikalavimus bei gali būti idealus objektyvo tipas tarp plačiakampio ir standartinio modelio, siūlantis universalų 20-70 mm priartinimo diapazoną su itin plataus panaudojimo 20 mm nustatymu.

 

Vaizdo turinio kūrėjams platus priartinimo kampas suteikia didelį apžvalgos kampą asmenukėms, kraštovaizdžiui ir renginiams fiksuoti bei nepriekaištingą viso kadro raišką nuo vieno kampo iki kito.

Tuo metu portretinis 70 mm priartinimo nustatymas tinka kadrams iš stebėjimo taško, interviu ar objekto detalėms perteikti, tuo metu iš 9 mentelių susidedanti diafragma padeda išgauti minkštą išsiliejusio fono efektą. Du XD motorai užtikrina sklandžią ir tylią autofokusavimo veikseną, o atnaujinus objektyvo konstrukciją pašalinti fokuso pulsavimo, fokuso ir ašinės slinkties efektai, filmuojamo vaizdo kokybę dar labiau pagerina aktyvi vaizdo stabilizavimo sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()