Nauji išmanieji telefonai su „MeeGo“ OS pasirodys 2012 m. pabaigoje  (4)

Operacinės sistemos „MeeGo“ gerbėjai gana sunkiai išgyveno kompanijos Nokia sprendimą atsisakyti šios programinės platformos plėtros. Turbūt ne itin gerai jautėsi ir pati „MeeGo“ komanda, kuri šią savaitę nusprendė palikti suomių kompaniją po ilgų bendradarbiavimo metų. Tačiau dabar, panašu, ši mobili operacinė sistema gaus naują išlikimo galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusių Nokia darbuotojų kolektyvas, o taip pat „MeeGo“ entuziastai sukūrė kompaniją „Jolla“ (iš suomių kalbos verčiama kaip „gelbėjimosi valtis“). Mobilusis startuolis pasišovė rinkai pateikti naujus išmaniuosius telefonus su jau mirštančia laikyta platforma. Oficialiame pranešime spaudai bei socialinio tinklo LinkedIn profilyje pažymima, jog „Jolla“ komandą sudaro profesionalai, kurie dalyvavo, kuriant „MeeGo“ flagmaną „Nokia N9“, taip pat „MeeGo" bendruomenės veteranai.

Tokiu būdu, suomių kompanija „Jolla“ ketina rimtai imtis naujų „MeeGo“ įrenginių kūrimo. Kad žodžiai neliktų vien žodžiais, kūrėjai tvirtina, jog jau 2012 m. pabaigoje mes galėsime išvysti naujus išmaniuosius telefonus su šia platforma. Kompanija naujų produktų kūrimu užsiima jau nuo 2011 m. pabaigos. Iš trumpo pranešimo spaudai tapo žinoma, jog mobiliuosiuose įrenginiuose bus naudojama „MeeGo“ kartu su „Mer Core“ ir „Qt“, taip pat technologija „Jolla“, kuri turės naują firminę vartotojo grafinę sąsają.

Kūrėjai kol kas neišduoda visų detalių apie naujus išmaniuosius telefonus. Ir jei apie operacinę sistemą informacijos daugmaž yra, žinome, ko iš jos tikėtis, tai apie aparatinę įrangą (kas bus jos gamintojas), duomenų nepateikiama. Mes gi, savo ruožtu, palinkėsime sėkmės, kuriant naują produktą, kurį nemažai ekspertų laiko tikrai perspektyviu. Antra vertus, jei projektas vis tik nesulauks didelio pasisekimo, nuolat naujovių ieškantys vartotojai visuomet turės pasirinkimą: paskutiniu metu mobiliosios operacinės sistemos dygsta tarsi grybai po lietaus (“Tizen“, „Firefox OS“ ir t. t.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: