„Samsung Mobile Communications“ vadovas buvo pripažinęs „iPhone“ pranašumą?  (5)

„Samsung“ mobiliųjų įrenginių padalinio prezidentas J. K. Shin savo laiku buvo pripažinęs, jog „Apple iPhone“ yra pranašesnis už jo kompanijos gaminamus išmaniuosius telefonus, rašo portalas „AllThingsD“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji informacija paaiškėjo, paviešinus vidinį „Samsung“ vadovų susirašinėjimą per vieną iš teismo posėdžių, kuriame „Apple“ ir „Samsung“ jau kelerius metus kaunasi dėl tarpusavio patentų pažeidimų.

Pranešime kalbama apie laišką, kurį J. K. Shinas išsiuntinėjo aukščiausio lygio vadybai 2010 m. spalio mėnesį. Samsung mobilių įrenginių padalinio vadovas tuo metu pažymėjo, jog „iPhone“ ir „Samsung“ produktai skiriasi kaip „žemė ir dangus“, kai kalbama apie naudojimosi patogumą. J. K. Shinas situaciją apibūdino kaip savo kompanijos „dizainerių krizę“.

Ar žinote, kaip sunku naudotis „Omnia“? Kai lyginate 2007 metais išleistą „iPhone“ versiją su mūsų dabartine „Omnia“ versija, ar galite nuoširdžiai pasakyti, jog „Omnia“ yra geresnis? Jei palygintume UX su iPhone, tai skirtumas toks, tarsi lygintume dangų ir žemę.“

Kai visi (paprasti vartotojai ir industrija apskritai) kalba apie UX, jie lygina ją su „iPhone“. „iPhone“ tapo standartu. Štai kokia susiklosčiusi situacija“, – teigiama J. K. Shino laiške. Kartu galima pacituoti ir dar vieną ištrauką: “Aš girdžiu maždaug tokius dalykus: padarykime kažką panašaus į „iPhone“ “.

Dabartinė patentinė kova tapo eiliniu milžiniško masto konflikto etapu tarp korėjiečių ir amerikiečių kompanijų. 2011 m. pavasarį „Apple“ apkaltino savo pagrindinį konkurentą mobilių įrenginių rinkoje, jog šis nuosekliai kopijuoja išmaniojo telefono „iPhone“ ir planšetinio kompiuterio „iPad“ dizainą bei kitas juose panaudotas technologijas. Iš „Apple“ pusės netgi pasigirsdavo pareiškimų, jog absoliučiai viskas, kas yra „Samsung Galaxy S“ šeimos telefonuose ir „Galaxy Tab“ planšetėse, niekingai „pasiskolinta“ iš „Apple“ mobiliųjų produktų.

P. Korėjos kompanija, aišku, nesiruošė tik gintis ir savo patentų portfelyje surado tą intelektinę nuosavybę, kurią būtų galima panaudoti priešpriešiniuose ieškiniuose – ja tapo bevielio ryšio technologijas aprašantys patentai. Abi pusės visame pasaulyje jau yra padavusios kelias dešimtis ieškinių. JAV teisme vykstančiai posėdžiai, šaltinių teigimu, jau artėja finalinės stadijos link, o pastarosios šalies teismo verdiktas, matyt, taps lemiamu abiems kompanijoms. Kaip žinia, „Apple“ reikalauja jai kompensuoti apie 2,5 mlrd. JAV dolerių patirtą žalą, taigi pergalės atveju „Samsung“ gali tekti šiek tiek papurtyti kišenes. Antra vertus, ar taip nutiks, pamatysime kiek vėliau. O kol kas muilo opera tęsiasi…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: