„Už tokią kainą geresnio dulkių siurblio nerasite“: antros kartos „Roborock S50“ apžvalgininkus sužavėjo savo galingumu ir intelektu (Aprašymas, Apžvalgos, Video)  ()

„Roborock S50“ yra naujos kartos robotinis „Xiaomi“ dulkių  siurblys - flagmanas. Jis pasižymi paprastu dizainu - beveik taip pat kaip ir pirmos kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“  - iš esmės praktiškai niekas nepakito, taip pat nekrenta į akis, bet gerokai patobulėjo technologiškai. Turi atstumams jautrią lazerių sistemą, virtualaus žemėlapio funkciją ir visas kitas geriausias pirmos kartos roboto savybes bei papildomas funkcijas, tokias, kaip grindų plovimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Galia: elektrinė galia – 58 W; 2000Pa siurbimo galia - puikiausiai susiurbia pradedant nuo mažiausių dulkių, baigiant sunkesniais ir didesniais akmenukais;
  • Režimai: 4 siurbimo rėžimai, nuo tyliausio iki galingiausio.
  • Virtualus patalpų žemėlapis: yra; „Roborock S50“ turi 360 laipsnių besisukančius lazerinius radarus, kurie roboto aplinką skenuoja 1800 kartų per sekundę, ši informacija vėliau naudojama virtualiems žemėlapiams sudaryti ir nustatyti efektyviausią valymo maršrutą arba apriboti tam tikras erdves;
  • Garsas: 60dB;
  • Filtras: plaunamas HEPA filtras;
  • Apsaugos: 2 mm guminis bamperis, 4 vertikalūs nuo nukritimo saugantys sensoriai, robotas išsijungia, jei yra pakeltas ar nukrenta;
  • Dulkių dėžutės talpa: 480 ml;
  • Vandens talpa: 140 ml;
  • Baterija: baterijos talpa – 5200 mAh, pakanka 2,5 valandoms arba 250 kvadratinių metrų;

  • Valdymas:  per programėlę - stebėkite realiu laiku siurblio judėjimo trajektoriją, pasirinkite siurbimo rėžimą, valdykite siurblį su virtualiais mygtukais, gaukite ataskaitas apie siurblio atliktus darbus (išvalytas plotas, trukmė ir pan.) Nustatykite roboto siurbimo laiką ir savaitės grafiką;

  • Išskirtinės savybės: Sausas ir drėgnas valymas - „Roborock S50“ gali iššluoti/išsiurbti grindis, o paskui, uždėjus specialią šluostę ir vandens rezervuarą jas gali ir išplauti; savaime grįžta pasikrauti į stotelę; aukšti ratukai - įveikia net 2 cm barjerus;
  • Pakuotė: siurblys robotas, matinimo adapteris, įkrovimo stotelė, vandens talpa, plovimo padas, angliška instrukcija
  • Matmenys ir masė: 35.30 x 35.00 x 9.65 cm; 3.5 kg

Kaina

Išmanūs sprendimai namams jau seniai nieko nebestebina, tačiau juos mėgsta ne visi. Kai vieni naudoja prie interneto prijungtus šaldytuvus, kiti ir grindis valo patys. Tačiau „Roborock S50“ yra toks pažangus ir paprastas naudoti, kad juo susižavės ir didesni technologijų skeptikai. „Roborock S50“ yra patobulintas, 2-os kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys.

Kaip ir geriausi namų robotai, „Roborock S50“ yra beveik nepastebimas. Kaip siurblys, jis veikia itin tyliai, gali siurbti ir tik naktį ir pats nuvyksta iki įkrovimo stotelės.

Tačiau priverstinai joje jis lankosi nedažnai - jis gali veikti net 2,5 valandos ir išvalyti 250 kvadratinių metrų plotą. Tiesa, jei grindis plaunate, „Roborock S50“ veiks tik 45-60 minučių - po to išseks 0,14 l vandens talpa.

„Roborock S50“ kaip ir senesnioji versija naudoja lazerinį atstumo matuoklį, kuris leidžia robotui pasidaryti virtualų žemėlapį ir tvarkingai bei sistemintai išvalyti jūsų nurodytą plotą. Ir jei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ suprojektuotas taip, kad jo kupolas, kuriame yra navigacinė sistema, yra roboto priekyje, tai „Roborock S50“ kupolas yra pačiame centre ir tai tikrai nėra kosmetinis sprendimas, tai rimtas privalumas. „Roborock S50“ greičiau įvertina situaciją, išsisuka iš sudėtingesnių situacijų ir greičiau sutvarko namus.

„Roborock S50“ sugeba atpažinti kiliminę dangą ir automatiškai padidinti siurbimą, kuris yra pritaikytas kiliminei dangai. Tai yra labai patogu, ypač jei namuose yra įvairaus paviršiaus grindų.

„Roborock S50“ taip pat turi drėgną plaušinę su 0,14 l talpos vandens bakeliu, kurie pritvirtinami prie roboto galo ir yra skirti plauti smulkiems grindų nešvarumams.

Be vandens talpos „Roborock S50“ gali perlipti 2 cm aukščio kliūtis, o aplink važinėja pagal išanksto sudarytą namų žemėlapį. Taip pat „Roborock S50“ išmanioji programėlė yra atnaujinta, kurioje yra toks dalykas, kaip „virtualios sienos“. Su šia funkcija galima robotui nurodyti konkrečias teritorijas, kurias norima, kad būtų išvalytos, o kurios nepaliestos. Visą tai galite pamatyti programėlėje, kuri leidžia keisti siurblio nustatymus ir pasiųsti robotą išvalyti konkrečią vietą. 

„Roborock S50“ pasižymi tuo, jog galima telefone nustatyti norimo siurbti ploto ribas, tarkim jeigu norite išsiurbti tik virtuvę (o ne visus namus).

„Roborock S50“ iš tiesų siurbia labai stipriai, o plaunamas filtras užtikrina, kad dulkinas oras nebus recirkuliuojamas į kambario klimatą.

„Roborock S50“ yra galingesnis nei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“– jo siurbimo galia siekia 2000Pa, o pačio siurblio galia siekia 58 W. „Roborock S50“ šiek tiek didesnę susiurbtų atliekų dėžė – 0,48 l, kai „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ 0,42 l.

Labai gerai ir tai, kad „Roborock S50“ gamintojai nepamiršo saugumo. Šis siurblys gali nuo sienų palikti 10 cm tarpą, bet jei ir priartės, nuo apgadinimo apsaugos elastingas bamperis.

Jei kas nors siurblį sugalvos pakelti, jis automatiškai išsijungs, kad nebūtų sužaloti pirštai. Tai pravers ir tuo atveju, jei „Roborock S50“ apsivers nukritęs nuo kokio laiptelio, nors taip ir neturėtų nutikti - šis prietaisas turi 4 atbrailas jaučiančius sensorius.

Aišku, yra dalykų, kuriuos reikia turėti omenyje, kai naudojate „Roborock S50“. Pavyzdžiui, su vandens rezervuaru jam sunkiai seksis perlipti ir 2 cm kliūtis.

Kai šis siurblys plauna grindis, neleiskite jam važinėti puriais kilimais ir kitokiais audiniais - jis gali įstrigti ir sugesti. Galiausiai, turėkite omenyje, kad lipnaus purvo dėmės, tokios kaip maisto likučiai, „Roborock S50“ gali būti neįveikiami ir aplink bevažinėdamas siurblys grindis gali dar labiau ištepti. Gyvūnų mylėtojai tai privalo turėti omenyje.

Vertinimai

Štai ką apie „Roborock S50“ galėjo pasakyti apžvalgininkai:

  • Android Headlines - „Šis dulkių siurblys tikrai yra tarp geriausių robotinių dulkių siurblių rinkoje, už tokią kainą jį būtų sunku aplenkti. Smegenys, grožis ir raumenys šį prietaisą paverčia tiesiog būtinu visiems, kurie nori geresnio įrenginio už savo pigesnį ir kvailesnį robotą. Ar tiems, kurie iškart nori ko nors labai gero“
  • Cordless Vacuum Guide – „Pirmasis „Xiaomi“ siurblys neturėjo plaunamo filtro. S50 yra protingesnis, o programėlė geresnė. Dabar galite roboto paprašyti išvalyti konkrečią vietą be jokių magnetinių juostelių, ribojančių roboto judėjimo lauką. Jei norite išvalyti tik nedidelį plotelį, šis siurblys jį išvalys be jokių problemų vien programėlės dėka“.

  • OzKReviews Colin – „Jums gali kilti klausimas, ar galima šį dulkių siurblį duoti tiems, kurie neišmano technologijų, pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms. Na, jam reikalingas „Wi-Fi“ ir pirminis nustatymas, kuriam būtinas išmanusis telefonas. Tačiau viską nustačius ir sureguliavus šį dulkų siurblį drąsiai galėsite palikti su kuo tik norite – jis turi mygtukus valymo pradžiai, sugrįžimui į įkrovimo stotelę ir konkrečios zonos valymui“.

  • „Android Headlines“ išbandė „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir antrosios kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum 2“ arba dar kitaip vadinamą „Roborock S50“. Bandymų metu atliko testus, kaip kokybiškai ir sparčiai valo abu robotai. Tad ar verta mokėti papildomus pinigus už „Roborock S50“? Apžvalgos autoriaus teigimu „viskas priklauso nuo asmeninių poreikių. Bet tokiems, kaip aš, kuris jau senokai turi „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotą dulkių siurblį, tikrai neverta jį keisti į „Roborock S50“ ir mokėti papildomai daugiau kaip 100 eurų. Na, nebent jūsų namuose yra daugybė kiliminės dangos, kurią „Roborock S50“ valo geriau. „Roborock S50“ turima drėgna plaušinė su 0,14 l talpos vandens bakeliu ir efektyvesnė navigacija yra šaunu, bet šių dviejų robotų dulkių siurblių grindų valymas yra identiškas. Bet jei neturite pirmosios kartos roboto, tada „Roborock S50“ labai geras pasirinkimas“.
  • Китай Г. kanalas išbandė „Roborock S50“ ir palygino jį su pirmos kartos „Xiaomi Mi Robot Vacuum“. Jo išvada tokia man Roborock S50 labai patiko, tai tikrai kietas robotas dulkių siurblys, bet ar verta už jį mokėti gerokai daugiau nei už Xiaomi Mi Robot Vacuum, palieku spręsti jums. Asmeniškai, už tuos pinigus, kuriuos išleistumėte įsigydami Roborock S50, aš rekomenduočiau rinktis Xiaomi Mi Robot Vacuum robotą dulkių siurblį, o grindų plovimui – elektrinį šepetį SWDK – D260 Handheld Electric Mop. Mano požiūriu, tai būtų optimalus variantas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()