Vos 10 minučių ir nuvažiuosite 400 km! CATL skelbia sukūrusi visiškai naują superlaidaus elektrolito formulę  (2)

CATL teigė sukūrusi visiškai naują superlaidaus elektrolito formulę, kuri veiksmingai sumažina elektrolito klampumą, o tai savo ruožtu padidina laidumą. Akumuliatorių gamintoja taip pat patobulino itin ploną SEI (kietojo elektrolito tarpfazę), kad dar labiau padidintų ličio jonų perdavimo greitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės teigimu, jos „Shenxing“ akumuliatorius gali leisti nuvažiuoti 400 kilometrų arba beveik 250 mylių atstumą po 10 minučių įkrovimo. Visiškai įkrautas akumuliatorius leis automobiliui nuvažiuoti daugiau kaip 700 km (435 mylių).

Tiekėjas teigė, kad naujasis akumuliatorius bus pradėtas masiškai gaminti iki šių metų pabaigos, o transporto priemonės su „Shenxing“ baterija rinkoje turėtų pasirodyti 2024 m. pradžioje. CATL nenurodė, kurie automobilių gamintojai naudos naująją technologiją.

CATL (Contemporary Amperex Technology Limited) buvo įkurta 2011 m. Kinijoje kaip „Amperex Technology Limited“ (ATL) padalinys. Iki 2016 m. bendrovė jau buvo trečioji pagal dydį pasaulyje elektromobilių baterijų tiekėja. Kitais metais CATL pavyko užimti pirmąją vietą. Per daugelį metų CATL užmezgė partnerystę su pirmaujančiais elektromobilių gamintojais, įskaitant „Tesla“, „Toyota“, „Honda“, BMW ir „Volkswagen“ ir kitais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(28)
(2)
(26)

Komentarai (2)